Skocz do zawartości

[rower]dla dziewczyny

Logan85

Rekomendowane odpowiedzi

Trudno, podźwigam :) nie znalazłam takiego, jak jeździłam tu u siebie, a muszę kupić najpóźniej w poniedziałek - potem nie będę miała jak go przywieźć. Dlatego tez mój wybór był ograniczony dostępnością. Jadę i kupuję zaraz tego Unibike'a.

Dziękuję wszystkim za porady, naprawdę mi pomogliście :P

Koledzy co myslice o Mongoose Tyax Elite Women? Polecacie rozne rowery, ale prawie nikt nie wspomnial o sylwetce podczas jazdy. Mialem okazje w jednym ze sklepow przetestowac praktycznie wszystkie tegoroczne modele w cenie po obnize do 1600zl i co sie okazalo tylko w/w byl naprawde wygodny. To jest opnia dziewczyny. Zastanawiam sie czy zmiana mostka w pozostalych cos by zmienila, mam na mysli np. kellys oxygen, quartz disc, kross a4, kross a2 xt, gt avalnache 2.0, author basic,

• 10 miesięcy temu...
  • Mod Team

Witam,

odświeżę nieco temat, żeby nie zaśmiecać forum.

Poszukuję roweru dla dziewczyny w wieku lat 18.

Koleżanka ma około 165 cm wzrostu i raczej już nie urośnie.

W związku z powyższym o rower dla niej nie jest łatwo,

szczególnie o taki by miał dobry osprzęt i odpowiedni rozmiar ramy.

Osobiście celuję w ramę 15,5 lub 16 cali.

Na rower przeznaczone jest 1400 zł.

Rower nie może być typową damką.

Myślałem nad jednym z damskich modeli,

ale mój plan nie wypalił, bo w grę nie wchodzą żadne kwieciste wzory,

a także kolory różowy i biały (choć na ten drugi jeszcze może udało by mi się ją namówić).

Co więc polecacie w tak małym rozmiarze i w tej cenie.

Rower ma być do XC, na początek lekkiego, później nie wiem co będzie.

Pozdrawiam i bardzo dziękuję za odpowiedzi.

bogus92

Witam,

Stałem w zeszłym roku przed podobnym problemem. Faktycznie ciężko coś znaleźć w małym rozmiarze. Wybór padł na Gianta Bouldera z męską ramą w rozmiarze XS (14") Jeśli coś takiego by Ci/Twojej dziewczynie odpowiadało to poszukajcie zeszłorocznego modelu. Te z 2010 odpadają choćby ze względu na 7-biegowy wolnobieg :-( My z naszego jesteśmy zadowoleni. Amor jak to w takich rowerach nie powala na kolana, ale jest przynajmniej dostosowany dla osób o niskiej wadze.

A może Giant Rincon z 2010? Też ma rozmiar XS (aczkolwiek nie wiem ilu calom to odpowiada) i osprzęt klasy zeszłorocznego Bouldera.

Pozdrawiam,

Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...