sissicone Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 dziękuję Wam za pomoc Wybiorę Unibike'a i mam nadzieję, że będzie mi dobrze i długo służył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spootnick Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Ja jeszcze coś dorzucę od siebie. Zgadzam się że lepszy będzie cross, a tarczówki już całkiem niepotrzebne. Pytanie tylko czy ten Unibike jest najbardziej optymalny. Katalogowo dla mnie przykładowo ciekawiej wygląda http://velo.com.pl/www/rower/?id=355. Unibike jakiś strasznie ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sissicone Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Trudno, podźwigam nie znalazłam takiego, jak jeździłam tu u siebie, a muszę kupić najpóźniej w poniedziałek - potem nie będę miała jak go przywieźć. Dlatego tez mój wybór był ograniczony dostępnością. Jadę i kupuję zaraz tego Unibike'a. Dziękuję wszystkim za porady, naprawdę mi pomogliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthi Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Koledzy co myslice o Mongoose Tyax Elite Women? Polecacie rozne rowery, ale prawie nikt nie wspomnial o sylwetce podczas jazdy. Mialem okazje w jednym ze sklepow przetestowac praktycznie wszystkie tegoroczne modele w cenie po obnize do 1600zl i co sie okazalo tylko w/w byl naprawde wygodny. To jest opnia dziewczyny. Zastanawiam sie czy zmiana mostka w pozostalych cos by zmienila, mam na mysli np. kellys oxygen, quartz disc, kross a4, kross a2 xt, gt avalnache 2.0, author basic, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Witam, odświeżę nieco temat, żeby nie zaśmiecać forum. Poszukuję roweru dla dziewczyny w wieku lat 18. Koleżanka ma około 165 cm wzrostu i raczej już nie urośnie. W związku z powyższym o rower dla niej nie jest łatwo, szczególnie o taki by miał dobry osprzęt i odpowiedni rozmiar ramy. Osobiście celuję w ramę 15,5 lub 16 cali. Na rower przeznaczone jest 1400 zł. Rower nie może być typową damką. Myślałem nad jednym z damskich modeli, ale mój plan nie wypalił, bo w grę nie wchodzą żadne kwieciste wzory, a także kolory różowy i biały (choć na ten drugi jeszcze może udało by mi się ją namówić). Co więc polecacie w tak małym rozmiarze i w tej cenie. Rower ma być do XC, na początek lekkiego, później nie wiem co będzie. Pozdrawiam i bardzo dziękuję za odpowiedzi. bogus92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMarcel Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Witam, Stałem w zeszłym roku przed podobnym problemem. Faktycznie ciężko coś znaleźć w małym rozmiarze. Wybór padł na Gianta Bouldera z męską ramą w rozmiarze XS (14") Jeśli coś takiego by Ci/Twojej dziewczynie odpowiadało to poszukajcie zeszłorocznego modelu. Te z 2010 odpadają choćby ze względu na 7-biegowy wolnobieg :-( My z naszego jesteśmy zadowoleni. Amor jak to w takich rowerach nie powala na kolana, ale jest przynajmniej dostosowany dla osób o niskiej wadze. A może Giant Rincon z 2010? Też ma rozmiar XS (aczkolwiek nie wiem ilu calom to odpowiada) i osprzęt klasy zeszłorocznego Bouldera. Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Szczerze mówiąc nad nim myślałem (Giant Rincon, rozmiar XS lub S), padła też propozycja Authora Solution na ramie 15 cali. Proszę o dalsze propozycje. Tak czy inaczej będziemy musieli pojeździć po sklepach rowerowych w okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.