CR7 Prezes Napisano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Jestem szcześliwym posiadaczem Polara S720i. Posiada on możliwość połączenia się z komputerem po przez łącze IRDa. Po zakupieniu odbiornika irda na USB wraz ze sterownikami, nie mogę sie niestety z kompem połączyć. Do tego modelu Polara nie jest potrzebna specjalna polarowa idra, zastanawiam sie co robie źle. Po nacisnieciu connect w polarze pojawia sie menu który treinng wysłać, wybieram któryśtam i polar zaczyna wysyłać, kiedy w programie polara naciskam wyszukiwanie urzadzen nie znajduje nic, Irda jest oczywiscie przystawiuona do nadajnika polara. Wie ktoś moze jak zaradzic tym problemom? Zainstalowałem sterowniki ale nie wiem czy irda na pewno sie nimi posługuje, menu połaczenia bezprzewodowe nie che mi sie otworzyć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 a nie musisz miec zainstalowanego jakiegos oprogramowania z polara na kompie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Mam, menedżer treningowy polara dla typu S... Tam ma przycisk połaczenia się z polarem no ale niestety nie udaje sie go nawiazać. Czy mozę mi ktos napisać krok po kroku algorytm postępowania przy instalowaniu IRDy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Moze w Windowsie masz wylaczone porty podczerwieni? Zajrzyj do menadzera urzadzen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Port podczerwieni instaluje się tak samo jak każde inne urządzenie. Wrzucasz płytkę ze sterownikami Irdy, instalujesz, po zainstalowaniu [bądź w trakcie, zależy co mówi kreator instalacji sterowników] podłączasz Ird'ę i gotowe. Sprawdź w menedżerze urządzeń czy wszystko jest ok - klikasz prawym na 'Mój komputer' - 'Zarządzaj' - w oknie Zarządzanie Komputerem szukasz 'Menager'a urządzeń' - na liscie po prawej stronie szukasz 'Urządzenia podczerwieni'. Jeśli nie ma wykrzyknika, znaku zapytania Irda zainstalowana jest poprawnie, a wina powinna leżec po stronie programu Polara. Czy ten Pulsometr ma inną możliwośc komunikacji z komputerem niż IRD'A, np. poprzez bluetooth'a [bo usb podejżewam że nie ]? Bo moze coś w programie trzeba pogrzebac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Może te problemy to przez Viste jeśli ją posiadasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Jest przesyłanie dźwiekiem ale mój pulsometr takiej funkcji nie ma, wiem ze problem nie lezy w zegarku bo przesyłałem juz u znajomego i wszystko działało super. Popatrze, pogrzebie zrobie tak jak mówisz i moze bedzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senti Napisano 2 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Tutaj masz cale FAQ: http://www.polarusa.com/service_repair/faq_con_2.asp A tutaj juz ten wybrany temat: http://www.polarusa.com/service_repair/faq_con2.asp?ID=1 Ale skoro podlaczyliscie u kumpla to pewnie wiesz jak to zrobic.. No ale nie wiem, moze znajdziesz tam jakas odpowiedz. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 19 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Udało się... Podłączyłem swojego Polar'a S725X Pro Team Edition. Wcześniej próbowałem podłączyć do komputera stacjonarnego, i za Chiny mi nie wykrywał Polar'a. Postanowiłem dzisiaj, że będę siedział do momentu gdy zasnę na klawiaturze, i będę próbował go podłączyć. Naszła mnie myśl żeby podłączyć go do laptopa, a nie do komputera stacjonarnego. Na laptopie poszedł od razu po zainstalowaniu oprogramowania Polar'a a następnie sterowników do IrDA. Bez żadnych problemów. Nie wiem co jest przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.