Kiślaq Napisano 26 Stycznia 2008 Napisano 26 Stycznia 2008 Witam. Przymierzam się do zakupu nowych oponek. Z ciekawszych jakie mi się rzuciły w oczy to: Ritchey WCS ExcaVader MAXXIS WORMDRIVE czy może jakieś inne? Skłaniam się raczej do tych pierwszych, chociaż za dużo o nich w internecie nie ma. Moje wymagania to małe opory toczenia i niska waga przedewszystkim, a cena tak do 70 zł za sztukę.
nabial Napisano 26 Stycznia 2008 Napisano 26 Stycznia 2008 mam do sprzedania 2 prawie nowe schwalbe racing ralph 2.1 duzo taniej niz twoj limit finansowy - waga realna to 460g/sztuka, opory toczenia sa w zasadzie nieodczuwalne jezeli nie u mnie to i tak polecam te oponki, tylko ze komplet nowych wyjdzie kolo 180zl, czyli ponad limit
Kiślaq Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Napisano 26 Stycznia 2008 mam do sprzedania 2 prawie nowe schwalbe racing ralph 2.1 duzo taniej niz twoj limit finansowy - waga realna to 460g/sztuka, opory toczenia sa w zasadzie nieodczuwalne jezeli nie u mnie to i tak polecam te oponki, tylko ze komplet nowych wyjdzie kolo 180zl, czyli ponad limit Chętnie bym wziął te RR, ale chwilowo mam tylko 60 zł , chyba że poczekałbyś do pon/wt ? :>
nabial Napisano 26 Stycznia 2008 Napisano 26 Stycznia 2008 poczekam, odezwij sie na priv lub gg - kontakty w profilu
wolfik Napisano 26 Stycznia 2008 Napisano 26 Stycznia 2008 Mam oponki Ritchey Excavader Pro 2.1. bardzo fajne oponki, na asfalcie opory toczenia niemale, ale mysle ze niezle jak na taka wielkosc opon. Przebieg 4500 km i jeszcze troche pojezdza
kr1zje Napisano 26 Stycznia 2008 Napisano 26 Stycznia 2008 Polecam hutchinson acrobat, ~650g sztuka nie są lekkie, ale tanie, ale mają małe opory toczenia, miałem sytuacje że wbiło mi się w nie szkło, i wróciłem z nim 10km do domu i potem wyjąłem i dalej na nich śmigam: http://allegro.pl/item288268287_nowe_super...p_puncture.html 37plnx2 + wysyłka
squirrelkuss Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 Taki ladny temat znalazlem wiec go troche odswieze. Przejezdzilem ponad rok na tych oponkach (jakies 10-11 tys) w tym z 15 maratonow i nic tylko je polecac! Kupione za 120 zl za dwie (na dzis wydaje sie smiesznie niska cena ale podroby by tyle nie wytrzymaly ). Jako ze jezdzilem sporo po asfalcie (jakies 50%) zuzylem je praktycznie do zera ale zlego slowa o nich nie powiem. Jako nowki polecialy na zawody w srednim blocie i mokrej trawie a wrzynaly sie w ziemie tak ze mozna bylo na stojaco jechac przy 18% W piachu troche sie zapadalem (pewnie dlatego ze waskie) a na asfalcie szly nawet szybko (az dziwne). Bierznik wytrzymal naprawde dlugo jak na twarde nawierzchnie ale po jakis 9 tys zaczely sie kapcie (coz - juz wtedy powinienem zmienic ). Trzymanie boczne niezle choc powiem ze na asfalcie w pewnym momencie "odplywalem" a to byl chyba moment ze juz za bardzo sie klade Podsumowujac: przyspieszenie i hamowanie wzorowe, wytrzymalosc takze super (choc wiadomo ze po 5 tys bierznik nie wrzyna sie tak jak po 100 km ). Kupilbym kolejne ale jakos ciezko je teraz znalesc... (tylko 2.1 widzialem i to za 110 zl sztuka :|)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.