Skocz do zawartości

[Stery] okolice 50 zł-jakie kupić?

Picia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem nowy, ale na rowerku śmigam już jakiś czas i mam taki problem:

Szukam sterów 1,125" niezintegrowanych a-head. Wczoraj widziałem Neco H865NW za 40zł i zastanawiam się nad nimi, tylko, że w dolnej misce są łożyska igiełkowe. Nic na ich temat nie wiem i jestem ciekaw czy sprawują się lepiej od kulkowych czy gorzej. Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje co do sterów i porady chętnie wy(czytam)słucham. Z góry dzięki! :)

--- 28.01.08.:

Rozglądałem sie też za innymi sterami i znalazłem takie:

Accent AC-N.18 http://www.bikeoholic.com/product_info.php...products_id=927

Co o nich sądzicie, czy opłacałoby się je kupić za 55zł?

Napisano

Cena niska jak na łożyska maszynowe. Tylko nie wiem, co to za łożyska ACB i jak to się spisuje, musiałby się ktoś bardziej zorientowany wypowiedzieć. Wybierając stery zwracaj dużą uwagę na uszczelnienia, żeby nie były tandetne (plastikowe itp.). Aktualnie mam Stery TH chisel i czasem się zabrudzają, muszę jeździć z osłonami.

Napisano

Za 60zl z wysyłką kupiłem ostatnio nowe(pełny zestaw z szyszka i kapslem), nie montowane stery Dartmoor ProCreator czyli dsoc lekkie maszyny.

Szukaj a znajdziesz bo okazji na stery jest calkiem sporo.

Jesli chodzi o stery Accenta ACN18 to za 55zl zdecydowanie warto. ACB to jest bodajze ich nazwa wewnetrzna. Stery polecało mi w zeszlym roku kilka osob jako najlepszy stosunek cena/jakosc. Placisz za produkt a nie za nazwe ritchey tudzież inna Tioga.

Napisano

Dziękuje za dpowiedzi, chyba zdecyduję się na te Accenty, ale chętnie wysłuchałbym jeszcze jakichś opinii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...