KaJeTaN Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam mam problemik z wyborem moich pierwszych butów SPD. Mam do wydania 300 zł no 320 powiedzmy. I znalazłem dość ciekawe dwie oferty w sklepie u mnie w mieście. Otóż są przeceny na obuwie -25% I tak Shimano sh-m181 Po przecenie wychodzą jakieś 300 zł równe. http://allegro.pl/item299549195_buty_spd_s...szawa_r_48.html tak dla porównania. Diadora Teamracer MTB Carbon- 310 zł Zupełnie identyczne jak te: http://allegro.pl/item302421949_super_buty...mtb_carbon.html , nie wiem tylko z którego roku ten model. No i mam dylemacik... pomóżcie:) P.s Szukałem na forum podobnego tematu ale nie znalazłem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ja posiadam Diadorki Scorpione Carbon, z wyglądu widzę że niczym się nie różnią prócz kolorem... Są sztywne, świetna klimatyzacja, można w nich jeździc bez dyskomfortu w 40' stopniowy upał... bajka! Po roku wyglądają wręcz jak nóweczki (może dlatego że doczekały się dwa dni temu konkretnego pranka hehe ). Zarówno jak i klamra jak i rzepy świetnie przytrzymują buta do stopy, nic się nie zużyły. Nie uwierają, jak dla mnie idealne. W górach również zdały egzamin, świetny bieżnik, a można też do nich wkręcic dwa bolce w przód buta dla lepszej przyczepności przy podchodzeniu/schodzeniu na trudniejszych trasach. Ocena końcowa: 10/10 Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaJeTaN Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 W ogole nie wiem co to sa za buty w sklepie tylko obok nich przeleciałem bo sie spieszyłem.... Trzymałem je w ręce ale nie mierzylem bo nie było rozmiarowki, dopiero maja sciagac z innego sklepu. Czy ktoś wie co to za model na 100%? patrzylem na stronie producenta ale nie ma:| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Musisz się spytac sprzedawcy, bo ja np. nie byłam w tym sklepie w którym Ty byles ja mam takie: http://www.northatlanticvelo.org/uploads/swap_scorp.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 czy diadory mają kolce?(metalowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaJeTaN Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Te co ogladalem to nie miały, nie wiem może nie sa wkrecone po prostu, bo podobno dają je luzem, w pudelku może są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Mierzyłem ostatnio http://www.allegro.pl/item300458704_nowe_b...arbon_43r_.html, a miałem na nie spory apetyt, ale niestety nie pasowały, mają dość niski czubek przez co uwierały mnie z góry w palec, na długość były dobre, ale przód jest bardzo niski, poza tym mam niskie podbicie i nawet po ściągnięciu klamry na maksa był minimalny luz, nie wiem dlaczego nie robią tych ząbków na pasku klamry do samego końca jak w sidi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 kr1zje > spróbuj Scorpiony, ja też mam szczupłą stopę i są ok Na początku faktycznie, też czułam przy palcu mały ucisk, ale to wszystko się ułożyło i dzisiaj noszą się idealnie Nikodem > mają, to są te żółte części na obrazku ktory wcześniej podlinkowałam. W środku te kolce są metalowe, naokoło zalane plastikiem. KaJeTaN > Koleś w tej aukcji http://allegro.pl/item302421949_super_buty...mtb_carbon.html pomylił modele, to są scorpiony nie team racer'y. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaJeTaN Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Czyli jednak lepiej sie opłaca te Diador'y kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ja używam butów Diadora Teamracer MTB Carbon. Jak dla mnie sa bardzo wygodne i dobrze trzymają stopę. Jeżdżę w nich ponad rok i nie miałem z nimi problemów. Wysypałem sie raz na asfalcie a klamra jednak to wytrzymała. Posiada jedynie zadrapania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 agenciara, czubek buta pewnie by się ułożył i by mnie już nie uwierało, ale nie chciałem ryzykować, poza tym tak jak mówiłem, w pewnym miejscu kończą się ząbki na klamrze i nie mogę dobrze jej domknąć, ponieważ mam niskie podbicie, mierzyłem już sidi zeta na 3 rzepy i okazały się bardzo wygodne i dobrze trzymające stopę, zamówiłem czarno-białe i czekam jeszcze na pedały look keo classic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaJeTaN Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 ja czekam na przypływ gotowki i biegne do sklepu po Diadorki:] Mam nadzieje że to będzie dobry wybor, jeszcze tylko musze rozstrzygnąc kolejny spór pd-m520 czy 540? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 kupując ubijaki (np. takie http://allegro.pl/item297623384_kultowe_pe...rs_mxr_spd.html ) , w stosunku do shimanowskich pedalców zyskałbyś 100 gram dopłacając niewielką kwotę Ja mam z diadorkami 520 i są ok, aczkolwiek po roku użytkowania mam ochote wymienic je na lżejszy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaJeTaN Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Tez myślałem nad ubijakami... Sam już nie wiem, ciężka sprawa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew18 Napisano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ja posiadam 181'ki z przebiegiem około 5000km i mogę śmiało polecić, 0 wyłażących nici, bucik nie rozszedł się ani trochę. Bardzo sztywnie trzyma stopę. Regulacja klamrą jest bardzo wygodna i pozwala idealnie dobrać „ciasność” do swoich potrzeb. Podeszwa jest jak na moje potrzeby bardzo sztywna i doskonale czuć transfer mocy (nie to co jak się jeździło w adidaskach ). But jest też bardzo usztywniony w okolicach kostki. Raz przy poważniejszej glebie na kamieniach poszuralem butami po ostrych krawędziach i mam pocięte te tworzywo-materiał (nie na wylot), a mimo to zero strzępienia od jakichś 3000 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.