Skocz do zawartości

[buty]Shimano sh-m181 vs Diadora Teamracer MTB Carbon

KaJeTaN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problemik z wyborem moich pierwszych butów SPD. Mam do wydania 300 zł no 320 powiedzmy. I znalazłem dość ciekawe dwie oferty w sklepie u mnie w mieście. Otóż są przeceny na obuwie -25% I tak

Shimano sh-m181 Po przecenie wychodzą jakieś 300 zł równe.

http://allegro.pl/item299549195_buty_spd_s...szawa_r_48.html tak dla porównania.

Diadora Teamracer MTB Carbon- 310 zł

Zupełnie identyczne jak te: http://allegro.pl/item302421949_super_buty...mtb_carbon.html , nie wiem tylko z którego roku ten model.

No i mam dylemacik... pomóżcie:)

P.s Szukałem na forum podobnego tematu ale nie znalazłem....

Ja posiadam Diadorki Scorpione Carbon, z wyglądu widzę że niczym się nie różnią prócz kolorem...

Są sztywne, świetna klimatyzacja, można w nich jeździc bez dyskomfortu w 40' stopniowy upał... bajka! Po roku wyglądają wręcz jak nóweczki (może dlatego że doczekały się dwa dni temu konkretnego pranka hehe ). Zarówno jak i klamra jak i rzepy świetnie przytrzymują buta do stopy, nic się nie zużyły. Nie uwierają, jak dla mnie idealne.

W górach również zdały egzamin, świetny bieżnik, a można też do nich wkręcic dwa bolce w przód buta dla lepszej przyczepności przy podchodzeniu/schodzeniu na trudniejszych trasach.

Ocena końcowa: 10/10

Polecam

W ogole nie wiem co to sa za buty w sklepie tylko obok nich przeleciałem bo sie spieszyłem.... Trzymałem je w ręce ale nie mierzylem bo nie było rozmiarowki, dopiero maja sciagac z innego sklepu. Czy ktoś wie co to za model na 100%? patrzylem na stronie producenta ale nie ma:|

Mierzyłem ostatnio http://www.allegro.pl/item300458704_nowe_b...arbon_43r_.html, a miałem na nie spory apetyt, ale niestety nie pasowały, mają dość niski czubek przez co uwierały mnie z góry w palec, na długość były dobre, ale przód jest bardzo niski, poza tym mam niskie podbicie i nawet po ściągnięciu klamry na maksa był minimalny luz, nie wiem dlaczego nie robią tych ząbków na pasku klamry do samego końca jak w sidi...

kr1zje > spróbuj Scorpiony, ja też mam szczupłą stopę i są ok :) Na początku faktycznie, też czułam przy palcu mały ucisk, ale to wszystko się ułożyło i dzisiaj noszą się idealnie ;)

Nikodem > mają, to są te żółte części na obrazku ktory wcześniej podlinkowałam. W środku te kolce są metalowe, naokoło zalane plastikiem.

KaJeTaN > Koleś w tej aukcji http://allegro.pl/item302421949_super_buty...mtb_carbon.html pomylił modele, to są scorpiony nie team racer'y. :)

Pozdrawiam :)

Ja używam butów Diadora Teamracer MTB Carbon. Jak dla mnie sa bardzo wygodne i dobrze trzymają stopę. Jeżdżę w nich ponad rok i nie miałem z nimi problemów. Wysypałem sie raz na asfalcie a klamra jednak to wytrzymała. Posiada jedynie zadrapania.

agenciara, czubek buta pewnie by się ułożył i by mnie już nie uwierało, ale nie chciałem ryzykować, poza tym tak jak mówiłem, w pewnym miejscu kończą się ząbki na klamrze i nie mogę dobrze jej domknąć, ponieważ mam niskie podbicie, mierzyłem już sidi zeta na 3 rzepy i okazały się bardzo wygodne i dobrze trzymające stopę, zamówiłem czarno-białe i czekam jeszcze na pedały look keo classic :)

Ja posiadam 181'ki z przebiegiem około 5000km i mogę śmiało polecić, 0 wyłażących nici, bucik nie rozszedł się ani trochę. Bardzo sztywnie trzyma stopę. Regulacja klamrą jest bardzo wygodna i pozwala idealnie dobrać „ciasność” do swoich potrzeb. Podeszwa jest jak na moje potrzeby bardzo sztywna i doskonale czuć transfer mocy (nie to co jak się jeździło w adidaskach :confused:). But jest też bardzo usztywniony w okolicach kostki. Raz przy poważniejszej glebie na kamieniach poszuralem butami po ostrych krawędziach i mam pocięte te tworzywo-materiał (nie na wylot), a mimo to zero strzępienia od jakichś 3000 km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...