kambandzira Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Witam Tydzień temu dostałem wspaniały rower w spadku od babci:) I dlatego mam pytanie Co mogę w tym cacku zrobić ? Na tuning ma około 50 zł. Z góry dziękuje
DOMAN Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 to jest składak i nie ma on dużego potencjału do tuningu ale znakomitym pomysłem jest kupno hamulców od Zastavy, które są do wyrwania na szrocie za około 50 zł komplet przód + tył. Proponuje także zaopatrzyś się w tytanowe szybkozamykacze kół np. Tune dodazą niesamowitego szyku i elgancji i ułatwa zmianę kół na takie na czasówki
Biera Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 ja bym się połasił na koła od bmxa i fajne opony. cool bedzie wyglądał w sumie to wszystko zależy od realnego stanu roweru;)
Ślawus Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 i koszyczek na kierownicę (obowiązkowo)...
karolyfer Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Części do chromowania, przemalować ramę na jakiś oczo..bitny kolor , opony z białym paskiem, no i wymienić w miarę możliwości bardzo zużyte części
DOMAN Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Koszyczek na kiere to nie jest dobry pomysł założę się, że właściciel ma sportowe zapędy. Rower pewnie nie ma lekko a zapewne driver jest bardzo silny i rama pięknie dostaje po dupie, a koszyk to tylko dodatkowe opory powietrza. Przydałyby się koła stożkowe 24 cale do handbików.
kambandzira Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Napisano 24 Stycznia 2008 Może wyciagne jeszcze od dziadzia 10 zł i pokusze sie o pompkę.
DOMAN Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Tylko lepiej sprawdź jakie masz wentylki przy kołach, bo potem mogą być problemy.
Adik Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Najtańsza aluminiowa prosta kiera, np Zoom {ok 20zł} i jest lżej i bardziej sportowo. Do tego jeszcze jakieś 40-50zł na oponki i będzie Śmigry 3
Radeck Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Jeżeli na serio chcesz go tuningować to potem daj fotki co z tego wyszło Z tą kierą zooma ciekawy pomysł
proxx Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Temat do wy...nia. Zarówno autor jak i (nie wszyscy) userzy robią sobie jaja, miejsce takiego tematu jest w trashu.
kambandzira Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Napisano 24 Stycznia 2008 przepraszam bardzo ale ja nie robie sobie jaj... to jets poważna sprawa..
QWEY564 Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 w takim razie jesteś niedoinformowany....
bartekgib Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 -Rama "raw" -koła BMX -czaszki na nakrętkach wentyli -inna kiera -w jakiś sposób uwypuklenie miejsca "łamania" roweru ( pomalować, zaznaczyć strzałkami czy coś tam ) Pozdrawiam !
Ślawus Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Temat do wy...nia. Zarówno autor jak i (nie wszyscy) userzy robią sobie jaja, miejsce takiego tematu jest w trashu. może niech miejsce tego tematu pozostanie w gestii obsługi forum? Temat założony zgodnie z zasadami, odpowiedzi całkiem w porządku, więc nie wiem o co chodzi? Poza tym jak coś nie pasuje mamy opcję raport, a nie piszemy posty na forum i zaśmiecamy wątek. jak to mówi Jurasek: "Kto ma zmieniaczkę ten ma władzę"
KAZUMI Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Na wiosnę wyremontowałem Wigry3 dla Centrum Informacji i Edukacji Ekologicznej i teraz robi za reklamę dla centrum
dareklistonosz Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Jak nie znajdziesz pomysłu co zrobić z tym rowerem to taka moja prośba , zapytaj swojego listonosza może mu sie przyda ???? ja taki sprzęt ujeżdżam od kilkunastu lat i uwierz mi , przydaje się
DOMAN Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 A czy po tych kilkunastu latach nadal utzrymuje jednośladowość kół ? bo mój już seryjnie był tego pozbawiony a teraz jest już znacznie gorzej aż w końcu sie połamał a tacie nie chciało sie spawać i stwierdził, że szkoda elektrody na niego :banana: :banana:
Paviarotti Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Też miałem kiedyś Wigry 3 W dzieciństwie ładnie się popylało ;D ale jakiś rok temu został sprzedany i jest teraz ujeżdżany dalej a tak to by tylko kurzył się. Co do tematu to zależy w jakim jest stanie. Najpierw zająłbym się wymianą/naprawą zużytych/popsutych części żeby głowa była spokojna a dopiero potem jakieś tam fajne zmiany porobić. Jakieś bajeranckie opony czy fajne gripy
Schwefel Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Najpierw wymień opony i dętki bo bez tego nie ruszysz. No i nasmaruj łańcuch.
juzwa Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Czy to nie jest czasem w pełni ironiczny temat? Może zagaję tutaj, gdyż sprawa pokrewna. Jest w rodzinie użytkownik takiego egzemplarza. Tyle, że jest on (czyli rower) już na tyle styrany, że nie zaszkodziłoby wymienić. I tu pojawia się problem: rower ma być do celów bardzo użytkowych, czyli musi być niezniszczalny w sumie, tak jak obecny składak, którego powala powoli totalne zużycie części i chyba osłabienie ramy. Czy w dzisiejszych czasach produkują coś na miarę takiego Wigry 3, na którym nieraz woziłem nawet pralkę? Fakt, bagażnik z drutów zbrojeniowych, ale konstrukcja reszty oryginał. Czy dziś tak wytrzymałe pojazdy są osiągalne?
Ecia Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Może to: http://www.kross.pl/index.php?Page=542&...423&kod=166? Nie wiem, czy tak samo wytrzymały - ale wzorzec zacny Pozdrówko metamorficzne
juzwa Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 No no... na ten przypadek to za słabe, chodzi głównie o bagażnik, ale w innym się zastosuje być może...
QWEY564 Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 a może coś takiego?? http://b50.grono.net/138/198/gallery-28749491.jpg do tego jeszcze tylko jakieś SPD lub ubijaki musiało by miodnie wyglądać żeby jak najmniej było takich widoków: http://b62.grono.net/132/124/gallery-27586192.jpg IMHO zacne;) PS a może jakiś forumowy konkurs na tani tuning roweru tj na "najładniejszy" rower z dolnego segmentu cenowego tanio, pożytecznie, praktycznie i z humorystycznym akcentem... Voila!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.