kminek18 Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam. Potrzebuje pomocy w wyborze ramy . Która z nich będzie bardziej wytrzymała i która ma lepszą geometrie. http://www.allegro.pl/item296343202_cube_a...ama_18cali.html - CUBE AIM http://www.allegro.pl/item301167471_rama_m...najtaniej_.html - Merida Matts Sub-60 Obie ramy w rozmiarze 18'' . Czytałem , że Merida jest "dostosowana" do amortyzatora 80mm . Ja posiadam RS Duke 80mm . Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie , ale która lepiej będzie do niego pasować. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Oj Cube Cube. Jako właściciel tej ramki {tylko innego rocznika, ale to to samo} śmiało polecam. Lekka nuta indywidualizmu i dobry kompromis pomiędzy ścigaczem a wygodnym góralem. Dostosowana pod amor 80mm {ja mam 85mm}. Merida też fajna, ale wybierając drugi raz, pozostałbym dalej przy Cubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kminek18 Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Z wyglądu lepsza jest według mnie CUBE . Merida ma chyba lepsza (bardziej sportową) geometrie jak dla mnie. Niestety nie moge nigdzie znaleźć opisu do tej ramy. W CUBE AIM przy 18'' długość górnej rury to 572mm , czy to jest wystarczająca długość dla mnie (176cm)? Czy CUBE ma dobry lakier ? Wyczytałem na forum , że szybko sie napisy ścierają :/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 oj oj ten model cube aim czyli najniższy jest najbardziej tusytyczny (według mnie i opisu geo) a merida ma sport geo jak matss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Merida ma chyba lepsza (bardziej sportową) geometrie jak dla mnie. Oj leniuszek z Ciebie Geometria i opis ramy jest na stronie Meridy.... to pierwsze miejsce gdzie powinienes szukac tych danych :turned: http://rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=...r=44&id=301 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kminek18 Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Chyba jednak lepszym wyborem będzie Merida :>. Myslalem nad CUBE LTD ale niestety jak dla mnie za dużo kosztuje. Na wadze specjalnie mi nie zależy . Chce rame na której będę mógł jeździć i nie martwić się , że może się złamać. Ma ktoś może namiary na geometrie Meridy Matts Sub 60 ? Nigdzie nie moge znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kminek18 Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Tak dał . Zauważylem jak już dodałem swoją odpowiedź. Na tej stronie nie ma geometrii . Jest tam tylko opis roweru. Po kliknięciu na odnośnik "Geometria ramy" nic sie nie pokazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 MI się pokazuję może jak klikniesz wyskakuje na pasku zadań a ty tego nie widzisz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kminek18 Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ok już widziałem. W Operze nie chciało mi otworzyć. Merida ma zdecydowanie dłuższą górną rure 590mm . Na pewno bardziej sportowo się to przedstawia. Czyli na razie wybieram Meride. . Teraz muszę poczekać na kase i jak nic się nie zmieni to kupuje Meride. Chyba , że ktoś ma jakieś inne ciekawe propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Może "el nino" ?? http://www.allegro.pl/item300438314_accent...ena_od_ss_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kminek18 Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 El nino odpada. Już wcześniej się nad nią zastanawiałem. Od początku myslalem o jakimś Matts'ie ale z braku kasy rozważałem zakup Accenta El nino. Cube wpadła mi w oko podczas przeglądania allegro . Wie ktoś może gdzie moge dostać taniej niż na allegro rame Matts Sub 60 ? A jak ze sterami ? Zostawiać te co dają z ramą czy od razu rozglądać się za czymś innym ? Teraz w rowerze mam zwykłe nabijane na kulkach i jest OK . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kminek18 Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Jeździ ktoś może na Meridzie Matts Sub 60 ? Jak sie sprawuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.