Skocz do zawartości

[rama] Merida Matts SUB-60 czy CUBE AIM

kminek18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuje pomocy w wyborze ramy . Która z nich będzie bardziej wytrzymała i która ma lepszą geometrie.

http://www.allegro.pl/item296343202_cube_a...ama_18cali.html - CUBE AIM

http://www.allegro.pl/item301167471_rama_m...najtaniej_.html - Merida Matts Sub-60

Obie ramy w rozmiarze 18'' . Czytałem , że Merida jest "dostosowana" do amortyzatora 80mm . Ja posiadam RS Duke 80mm . Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie , ale która lepiej będzie do niego pasować.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Oj Cube Cube. Jako właściciel tej ramki {tylko innego rocznika, ale to to samo} śmiało polecam. Lekka nuta indywidualizmu i dobry kompromis pomiędzy ścigaczem a wygodnym góralem. Dostosowana pod amor 80mm {ja mam 85mm}. Merida też fajna, ale wybierając drugi raz, pozostałbym dalej przy Cubie.

Z wyglądu lepsza jest według mnie CUBE . Merida ma chyba lepsza (bardziej sportową) geometrie jak dla mnie. Niestety nie moge nigdzie znaleźć opisu do tej ramy. W CUBE AIM przy 18'' długość górnej rury to 572mm , czy to jest wystarczająca długość dla mnie (176cm)? Czy CUBE ma dobry lakier ? Wyczytałem na forum , że szybko sie napisy ścierają :/ .

Chyba jednak lepszym wyborem będzie Merida :>. Myslalem nad CUBE LTD ale niestety jak dla mnie za dużo kosztuje. Na wadze specjalnie mi nie zależy . Chce rame na której będę mógł jeździć i nie martwić się , że może się złamać. :) Ma ktoś może namiary na geometrie Meridy Matts Sub 60 ? Nigdzie nie moge znaleźć.

Ok już widziałem. W Operze nie chciało mi otworzyć. Merida ma zdecydowanie dłuższą górną rure 590mm . Na pewno bardziej sportowo się to przedstawia. Czyli na razie wybieram Meride. :) . Teraz muszę poczekać na kase i jak nic się nie zmieni to kupuje Meride. Chyba , że ktoś ma jakieś inne ciekawe propozycje ?

El nino odpada. Już wcześniej się nad nią zastanawiałem. Od początku myslalem o jakimś Matts'ie ale z braku kasy rozważałem zakup Accenta El nino. Cube wpadła mi w oko podczas przeglądania allegro :) . Wie ktoś może gdzie moge dostać taniej niż na allegro rame Matts Sub 60 ? A jak ze sterami ? Zostawiać te co dają z ramą czy od razu rozglądać się za czymś innym ? Teraz w rowerze mam zwykłe nabijane na kulkach i jest OK ;) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...