susi33 Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Czy moze ktos zwas ma rower z amortyzatorem o skosku 130mm i jezdzi w streecie? Jezeli tak to jak mocno technicznie jazda rozni sie od nizzszego amortyzatora? Ewentualnie kto ma taki amortyzator i umie jakies triki streetowe? Czy mocno taki amortyzator bedzie przeszkadzal?
Thor07 Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Raczej trafiłeś na złe forum z takim pytaniem. Poszukaj na innych forach które są "dedykowane" ostrzejszej jeździe. A co do przeszkadzania to najlepiej sprawdz to sam czy Tobie przeszkadza.
susi33 Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Napisano 23 Stycznia 2008 Moze masz racje ze nie to forum, ale w takim razie to na ktorym ? hcfr? nie znam sie na innych zawsze mi to forum wystarczalo. A co do przeszkadzania to najlepiej sprawdz to sam czy Tobie przeszkadza. Masz racje tylko ze pieniedzy zle wydanych juz nie cofne dlatego wole spytac
Thor07 Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Proponuje http://bikeaction.pl/forum/ . Mam nadzieje, że tam znajdziesz odpowiedź na Twoje pytanie
Morf99 Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Hmm... Am amorek ze 130mm skoku do street'u odradzam, kup lepiej coś ze 100mm skoku.
Mod Team bogus Napisano 24 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 24 Stycznia 2008 W streecie to raczej 100 mm albo 80 mm, a jak nie to sztywniak. Nie spotkałem streeta ze skokiem 130 mm.
Rmk_90 Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 Poszukaj na innych forach które są "dedykowane" ostrzejszej jeździe. no według mnie XC jest DUŻO ostrzejsze od streetu
kusak Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 no według mnie XC jest DUŻO ostrzejsze od streetu smile.gif chyba fizycznie technicznie street susi33, jezeli to jest stricte street to sztywniak, ewentualnie jakis niski amor max 100 skoku. Jak street/dirt to moze byc i amor. 130 jest wysokie i bedzie ci sie niewygodnie jezdzilo patrzac na to z perspektywy streetu
Paviarotti Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 no według mnie XC jest DUŻO ostrzejsze od streetu Yeah!! święte słowa Miałem jeden rok streetowania i w ogóle freestyle'owania i w międzyczasie jeździłem też XC. Szły dropy, gleby, dziobaki i nic się nie działo (poza kilkoma zadrapaniami) a rękę złamałem gnając na XCku Co do tematu to ze starych doświadczeń jednak wolałbym 100 mm do typowego streetu, albo sztywniaczka fajnego. 130 mm jest dobre jak się ma do tego przystosowaną ramę i dochodzą jakieś dropy itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.