Skocz do zawartości

[styl jazdy] 130mm skoku a street

susi33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy moze ktos zwas ma rower z amortyzatorem o skosku 130mm i jezdzi w streecie? Jezeli tak to jak mocno technicznie jazda rozni sie od nizzszego amortyzatora? Ewentualnie kto ma taki amortyzator i umie jakies triki streetowe? Czy mocno taki amortyzator bedzie przeszkadzal?

Napisano

Raczej trafiłeś na złe forum z takim pytaniem. Poszukaj na innych forach które są "dedykowane" ostrzejszej jeździe.

A co do przeszkadzania to najlepiej sprawdz to sam czy Tobie przeszkadza.

Napisano

Moze masz racje ze nie to forum, ale w takim razie to na ktorym ? hcfr? nie znam sie na innych zawsze mi to forum wystarczalo.

A co do przeszkadzania to najlepiej sprawdz to sam czy Tobie przeszkadza.

Masz racje tylko ze pieniedzy zle wydanych juz nie cofne dlatego wole spytac :)

Napisano
no według mnie XC jest DUŻO ostrzejsze od streetu smile.gif

chyba fizycznie

technicznie street

susi33, jezeli to jest stricte street to sztywniak, ewentualnie jakis niski amor max 100 skoku. Jak street/dirt to moze byc i amor.

130 jest wysokie i bedzie ci sie niewygodnie jezdzilo patrzac na to z perspektywy streetu

Napisano
no według mnie XC jest DUŻO ostrzejsze od streetu ;)

Yeah!! święte słowa :)

Miałem jeden rok streetowania i w ogóle freestyle'owania i w międzyczasie jeździłem też XC.

Szły dropy, gleby, dziobaki i nic się nie działo (poza kilkoma zadrapaniami) a rękę złamałem gnając na XCku ;)

Co do tematu to ze starych doświadczeń jednak wolałbym 100 mm do typowego streetu, albo sztywniaczka fajnego. 130 mm jest dobre jak się ma do tego przystosowaną ramę i dochodzą jakieś dropy itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...