slav4 Napisano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam, Pytanie jak w temacie. Ostatnio się nudzę to i grzebię po necie i w katalogach - zobaczyłem że na stronie Ampbike, w katalogu Clarks klocki czarne i czerwone "nadają się do wszystkich obręczy z wyjątkiem ceramicznych". Do ceramicznych Clarks ma zielone które widzę pierwszy raz na oczy. Pytam bo nigdy o tym nie słyszałem. Czy do ceramików potrzebne są specjalnie dedykowane klocki ??? A co się stanie jak będę jeździł na czerwonych ? Kółko zepsuję ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Ja to pierwsze słyszę że są obręcze ceramiczne. he he. Oczywiście mają tylko boki gdzie vałki trą z ceramiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Z obręczą nic się nie stanie ale klocki (czerwone) szybciej sie będą zużywały mój znajomy ma taki patent u sibie i hamulec działa normalnie tylko poprostu sie zużywa szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Okladzina sie zuzywa szybciej(duuuuzo szybciej) i hamuje gorzej. Z tylu ujdzie ale z przodu ciezko tak jezdzic. W zaleznosci od klockow moze piszczec jak szalone ale nie musi. Zwykla okladziny dlatego iz szybko sie scieraja zapychaja ceramike i po niedlugim czasie mamy sliska powierzchnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav4 Napisano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 1. Najpierw się pochwalę: mam (wreszcie) Mavic Crossmax ST z ceramicznymi bokami 2. Podsumuję temat sprzed miesiąca. Ceramika nie powoduje szybszego zużycia klocków. Ceramika kosi czerwone Clarksy w oczach. Dwa zjazdy (suche zjazdy) i klamka dotyka do kierownicy. No i cztery dychy zamieniły się w ciepło . Dobrze że na lightowej wycieczce a nie na jakichś zawodach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.