Skocz do zawartości

[klocki] klocki do ceramicznych obręczy

slav4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie jak w temacie. Ostatnio się nudzę to i grzebię po necie i w katalogach - zobaczyłem że na stronie Ampbike, w katalogu Clarks klocki czarne i czerwone "nadają się do wszystkich obręczy z wyjątkiem ceramicznych".

Do ceramicznych Clarks ma zielone które widzę pierwszy raz na oczy.

Pytam bo nigdy o tym nie słyszałem. Czy do ceramików potrzebne są specjalnie dedykowane klocki ??? A co się stanie jak będę jeździł na czerwonych ? Kółko zepsuję ????

Okladzina sie zuzywa szybciej(duuuuzo szybciej) i hamuje gorzej. Z tylu ujdzie ale z przodu ciezko tak jezdzic. W zaleznosci od klockow moze piszczec jak szalone ale nie musi.

Zwykla okladziny dlatego iz szybko sie scieraja zapychaja ceramike i po niedlugim czasie mamy sliska powierzchnie.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...

1. Najpierw się pochwalę: mam (wreszcie) ;) Mavic Crossmax ST z ceramicznymi bokami

2. Podsumuję temat sprzed miesiąca. Ceramika nie powoduje szybszego zużycia klocków. Ceramika kosi czerwone Clarksy w oczach. Dwa zjazdy (suche zjazdy) i klamka dotyka do kierownicy.

No i cztery dychy zamieniły się w ciepło :) . Dobrze że na lightowej wycieczce a nie na jakichś zawodach.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...