Skocz do zawartości

[rower] Marka Pegasus

kotjarka

Rekomendowane odpowiedzi

ech...

daj zdjęcie całego rowerku

czasem zdarzają się sklepy które kupują ramki od chińczyków i wypuszczają krótkie serie swoich własnych rowerów (np jeden sklep rowerowy z Malborka) więc rzadko kto je zna później;)

Ja przynajmniej o pegasusie nic nie słyszałem (poza tym że miałem kiedyś taką grę:D )

Nie żadne makro :) , tylko porządne miejskie rowery. Nie wiem, jak teraz, czy jeszcze coś produkują - ja kojarzę stare wyroby tej firmy. Nawet chyba kolarki mieli w ofercie.

Niestety, za wiele się nie wypowiem, bo sama nie jeździłam - ale widziałam wiele okazów w bardzo dobrym stanie i na chodzie. Nie mam natomiast najmniejszego pojęcia, czy firma funkcjonuje nadal, a jeśli tak - co mają obecnie w ofercie...

Może napisz konkretnie, o co ci chodzi: chcesz kupić rower Pegasusa (jeśli tak, to jaki? za ile?); a może masz taki rower i chcesz się czegoś o nim dowiedzieć? Jeśli tak - daj kilka fotek w różnych ujęciach, opisz osprzęt.

Pozdrówko dociekliwe B)

Produkować to produkują i to nie tylko miejskie:

http://www.pegasus-bikes.de/ueber_uns/default.aspx

Chodzi mi jak zwykle o opinie ludzi, którzy coś o tej marce słyszeli a jeszcze lepiej mieli z nią do czynienia. Mam okazję kupić taki rowerek - to zdjęcie , które załączyłem jest właśnie z allegro. Mam dwie oferty - facio z Allegro zaśpiewał 750 zeta - moim zdaniem trochę za wysoko. To już jest przedział cenowy nowych Krossów i Authorów (w promocjach) przecież. Znajomy, który przywozi rowerki z Helmutowni mówił coś o 600 za dobry stan, ale pewnie bym jeszcze coś utargował. Nie znam niemieckiego i podaną stronkę łapię tyle o ile, ale cen tam nie miałem szczęścia znaleźć. Znajomy mówił coś o 700 Euro za nówkę, ale nie wiem czy to prawda.

Ile Waszym zdaniem można dać za coś takiego bo nie ukrywam, że pokrój i wygląd oraz przeznaczenie mi pasuje.

K.J.

P.S.

Moja prośba do Ecia - Admina - proszę o zdyscyplinowanie użytkowników, którzy bez znajomości rzeczy wypisują herezje siejąc zamęt na forum i powodując spadek jego wiarygodności.

A o który konkretnie model chodzi? Rozumiem, że w grę wchodzi nówka? Jeśli nie - w jakim stanie jest rower, jaki przebieg itp.?

Pozdrówko drążące :)

PS.

Moja prośba do Ecia - Admina - proszę o zdyscyplinowanie użytkowników, którzy bez znajomości rzeczy wypisują herezje siejąc zamęt na forum i powodując spadek jego wiarygodności.

Czuwamy nad tym - a przynajmniej się staramy. W razie czego jest do dyspozycji przycisk "Raport" B)

PS. 2. Aha - widzę już nowy obrazek w jednym z twoich poprzednich postów. Ale ponawiam pytanie: używka czy nówka? Jakieś info o osprzęcie też by się przydało (choć co nieco widać na oko) lub nazwa modelu, jeśli ten rower znajduje się na stronie producenta.

Roweru nie ma na stronce producenta - używka PEGASUS AVANTI. Opis:

Rower ma aluminiową ramę , 8 biegów w kole SHIMANO NEXUS SG-8C20, Halogenowe lampy które włączają sie automatycznie gdy sie ściemni tylna jest z postojówką . Dynamo w przednim kole SHIMANO DH-3N30, Amortyzator przód CS FORK TA230, Koła 28" felgi DOUBLE MASTER, Opony z odblaskami stan bdb, Manetka zmiany biegów SHIMANO NEXUS , Siedzenie SELLE ROYAL z amortyzatorem w rurce. Tyle podaje sprzedawca.

Pozdr.

K.J.

Tu jest chyba coś podobnego (nawet, sądząc na oko, na nieco słabszym osprzęcie): http://www.unibike.pl/nexus7rgts.html - polska firma o przyzwoitych cenach, a jednak kosztuje sporo. Poczekajmy jednak jeszcze na opinię osób bardziej obznajomionych z tematyką miejskich rowerów.

Sporo zależy również od faktycznego stanu tego Avanti z Allegro.

Pozdrówko porównawcze ;)

Używałem Pegasusa ojca kilka lat temu do dojazdów do szkoły i chyba mogę powiedzieć kilka dobrych słów o marce. Do dziś zresztą używa go ojciec i chwali sobie. Rower był w wersji z 7-biegową piastą sachsa (dzisiejsze sramy) i stalową ramą cro-mo. Rama wykonana naprawdę bardzo starannie z ładnie powycinanymi mufami, bardzo dobrej jakości lakier i zero problemów z użytkowaniem. Oczywiście rama z Twojego linku jest aluminiowa, więc nie do końca można to odnieść, ale niewątpliwie dobrze świadczy to o firmie - produkuje ona rowery miejskie nie od dzisiaj i nie wzięła się z kosmosu, ale ma jakąś tam tradycję, skoro robiła jeszcze ramy stalowe - i to bardzo dobre. Osprzęt też dobrany z głową i bezproblemowy. Myślę, że co do marki nie powinieneś mieć żadnych obaw. Zresztą jako producent rowerów miejskich marka jest, zdaje się, całkiem popularna w Niemczech. Mieszkałem nad morzem, gdzie mnóstwo jest turystów z Niemiec z własnymi rowerami i wg moich obserwacji, po Herkulesach Pegasusy to jedne z częściej spotykanych rowerów (wśród miejskich).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...