Skocz do zawartości

[buty] MTB do 450zl max.

Pulse

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupic dobre buty mtb.

Zastosowanie mtb, maratony, raczej bez turystyki.

Cena: max 450zl.

Do tej pory chcialem kupic SIDI Bullet, spotkalem sie z wieloma dobrymi opiniami na temat tego konkretnego modelu.

Niestety pojawilo sie tez troche negatywnych, ze miekna i po sezonie robia sie z nich kapcie.

Model modelowi nierowny, i byc moze niektore modele SIDI faktycznie nie sa warte ceny. Czy ma ktos doswiadczenia z bulletami?

Drugi typ to SH M122

Podobno sa dosyc wygodne, zblizone klasowo do bulletow.

Czy testowal ktos z Was te SH?

Za tyle kasy to głupota brać buty na rzepy, ja polecę od siebie Northwave i Diadorę bo buty tych firm używam. Sidi mimo całej 'renomy' bym nie kupował bo inne buty nie odstają jakością, nawet je przewyższają ;) Kumpel po roku używania rozwalił Eagle (wysoki model dość), a już na początku zaczynała odklejać się podeszwa. Wiem że to jednostkowy przypadek, ale denerwuje mnie wychwalanie Sidi pod niebiosa ;) zwłaszcza że za swą cene nie oferuje nic specjalnego.

Fajne butki z allegro:

numer one :)http://www.allegro.pl/item299892487_super_...rozmiar_41.html

albo te Diadorki, ale już brzydsze :Phttp://www.allegro.pl/item298985880_buty_d...ck_43_27_0.html

ewentualnie najbrzydsze Shimano, i mnie osobiście nie pasują do stopy żadne Shimano, dla mnie niewygodne ale warte uwagi http://www.allegro.pl/item298985892_buty_s..._26_5_hit_.html

O tych Diadorach chciałeś napisać chyba "ciut ładniejsze, ale i tak brzydkie na maxa" ;p

Te Shimano wyglądają najlepiej.

A co do Sidi. Mi się te buty strasznie podobają, ale patrząc na ich ceny to zdaję sobie sprawę, że takie Bulletay to jest u nich klasa 'bardzo niska' średnia. Więc cudów nie ma się co spodziewać.

Ale ten wygląd przez miesiąc po zakupie ;)

do 450 hmm, co prawda moje butki są dużo tańsze niż te 450 ;) bo kosztują około 350 zł :) ale polecam ci Shimano SH-M181, mam w nich natrzaskane 5000km i praktycznie zero oznak zużycia, nie ma przetarć, zero wsytających nitek, zero rozklejeń, pasek od klamry z mikroregulacją w pełnym porządku, tak samo sama klamra nie zużyta i bardzo dobrze łapie pasek, rzepy również wogóle nie "powyciągane", buciki trzymają stopę baaaardzo silnie, nie ma mowy, żeby w czasie jazdy nawet długotrwałej but się poluźnił, albo żeby pięta "pracowała" w bucie. Zaliczyłem w nich też dość ostrą glebę na kamienie czego efektem jest parę rozcięć powierzchniowych, ale pomimo to po około 3000km nic się z tym nie psuje nie zauważyłem żeby jakakolwiek nić się wypruła z nich. Są bardzo przewiewne, a podeszwa jak dla mnie jest baaaardzo sztywna. Ogólnie polecam, uważam je za bardzo dobry zakup :)

Ja widziałem nawet przymierzałem Nortwahe kameleon .Bardzo fajne buty.Klamra z przodu dwa korki.Fajne buty .Sam miałem je kupować tyle że były za małe.Ale i tak kupiłem buty z Nortwahe :nuke:.Co do trwałości to sam tego nie doświadczyłem ale popytałem poczytałem i opinie byłby dość dobre .Ja jestem za Kameleonami

• 3 tygodnie później...

Za taką kasę to juz lepiej węglówki kupić, czyli albo Diadory Teamracer Carbon (350-420zł)(mam takie:)) bądź Shimano SHM225 (400-460zł)

Mówicie że Diadory są brzydkie- kwestia gustu, a ludzie i tak nie widzą dokładnego wzoru butów jak przemyka sie 40km/h przez miasto, tylko odblask słońca od srebnych wykończeń :) (co zwraca uwagę gapiów)

...no i sztywne jak beton...

(oczywiście mowa o modelu 2006, modelu 2007 jeszcze nie widziałem w Polsce)

posiadam sidi bullet... co o nich moge powiedziec. po 10k km ich wlasnosci zabardzo sie nie zmienily. dobra sztywnosc, rzepy trzymaja mocno, podeszwa sie nie odkleja (chociaz nie raz i nie dwa byly calkowicie przemoczone)... tylko czy sa warte tych pieniedzy? za ta cene mozna dostac buty, ktore maja klamre, karbonowa podeszwe itp. kwestia wyboru. ja nie zaluje. spelniaja moje oczekiwania w stu procentach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...