Skocz do zawartości

[przerzutka przód] Sram X-7 czy X-9

Nawrotek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebowałbym adresów sklepów gdzie mogę dostać przerzutkę przednią X-7 lub X-9 wersję low (z obejmą na dole) z prowadzeniem linki od góry.

Szukałem na allegro i w internecie, i nic nie znalazłem :P

Pomocy :)

Aaa, i czy opłaca się dopłacać do X-9 czy X-7 wystarczy?

moze nie odpowiem na Twoje pytanie, ale proponuje rozwazyc zakup przerzutki shimano - nie ma problemu z manetkami jak z prz tylnia, ceny sa nizsze, jakosc dzialania podobna, natomiast shimano latwiej wyregulowac - szersza prowadnica niz w sramie, wg mnie jest to jedyny komponent shimano, ktory jest lepszy niz sramowski odpowiednik :)

Mam X-9 od prawie roku i nie narzekam żebym nie mógł wykorzystać jakiegoś przełożenia (chyba,ze ktoś lubi przekaszać). Bez problemu wykorzystuję zakres każdej z przednich zębatek - oczywiście bez przekaszania przełożeń :) Regulowana była dwa razy - przy założeniu do jednego a potem drugiego roweru. Z manetkami też nie ma problemu, nie wiem czemu o tym wspominasz bo przerzutkę przednią obsługują też manetki Shimano, tak samo jak manetki SRAM obsłużą przerzutki przednie Shimano.

Aha, X-9 to Down Swing. Jeśli potrzebujesz Top Swing to tylko X-7 lub X-Gen obie mają prowadzenie linki z góry jak i z dołu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...