tomekrs Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 dokładnie B-B główna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARO Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Daro nie zapowietrzyles go. Poprostu klocki sie zacisnely, mozesz poluzowac sruby mocujace klocki zacisnac klamke hamulca a potem dokrecic sruby - powinno pomoc. Jak nie masz zdolnosci manualnych to serwis to na poczekaniu zrobi Klocki się nie zacisnęły, dalem rade wsadzić kolo , nistety tarcza tarła strasznie o klocki. Więc wyciągnąłem je i popchnąłem tłoczki. Jeden poszedl drugiego nie mam serca pchać mocniej bo boje się zepsuć. Da się jechać więc jutro z rana do serwisu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 moze dolacze do was w pszczynie, moze bo nie wiem czy ryzykowac jazde z prawie zajechanym nepedem...... paczka z kaseta dopiero dojdzie w przyszlym tygodniu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Dalej aktualne bo pogoda się sypie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARO Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Jutro ma być ładnie. A ja zabiłem drugi hamulec - zalanie brunoxem. Walka o jego życie trwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 To niezle ja jade na zajechanych klockach (może uda mi się jeszcze dziś coś zakupić) jak nie to będzie wesoło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Andi, a jakie masz hamulce? Jak Avidy Juicy to mogę Ci zabrać zapasowe klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Mam avidy single digit 5 jak będą pasować to wez,jak nic nie zakupie to się mogą przydać (z góry dzięki) Ale jeszcze pozniej napisze czy mam nowe cobyś nie woził na darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Single Digit 5 to V-brake, czy się mylę? Jak tak to klocki z tarczówki raczej nie spasują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 no nie pasują pisałem że na v smigam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Nie doczytałem Jak coś to do V-ek też mam klocki, bodaj XTRki. Jak nic nie zorganizujesz to pożyczę Ci na jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ok dzieki kopaczus zakupiłem jakies gówniane na jeden wypadzik starczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoonman3 Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Kopaczus mozesz wziac jeden komplecik klockow do avidow ? ;p Dzisiaj rano czyscilem naped, po powrocie z roboty bylem na krotkiej przejazdzce i cos jest nie tak. Chyba troche wd-40 dostalo sie na tarcze bo strasznie kaprawy mam tylni hamulec. Ewentualnie ktos wie jak przywrocic zywot klockom ? wymoczenie np w benzynie ekstrakcyjnej (inaczej rozpuszczalnik) cos da ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ponoć 30 minut w piekarniku na 180 stopni jest w stanie zdziałać cuda! Ale wezmę zapasowe tak czy owak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 ok jade z wami! o 8:00 sie dolaczam w Pszczynie, dajcie jakis kontakt zeby nie siadzialem w pociagu z jakimis mentami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARO Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ewentualnie ktos wie jak przywrocic zywot klockom ? wymoczenie np w benzynie ekstrakcyjnej (inaczej rozpuszczalnik) cos da ? Jedni opalaja klocki na gazie, a inni gotują z dodatkiem plynu do mycia naczyń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 złomek znajdziesz nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 ja klocki reanimowalem wlasnie nad palnikiem gazowym - to dziala. Pozniej dodatkowo przeczyscilem je delikatnie papierem sciernym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARO Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 ja klocki reanimowalem wlasnie nad palnikiem gazowym - to dziala. Pozniej dodatkowo przeczyscilem je delikatnie papierem sciernym. I ja też tak zrobiłem. Nie jest tomoze jak nowe ale daje rade. Po pierwszym zjeździe bedzie lepiej. Czytałem, że można je wygrzać w piekarniku w temp 180 st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Jeśli chodzi o ratowanie hamulców po zalaniu, to polecam: http://nsmb.com/gear/shimano_brake_service_03_08.php (pod koniec) W skrócie (z własnego doświadczenia): - wysoka temperatura dla odparowania oleju z klocków (ja gotuję 15-20 minut w wodzie z płynem do naczyń); - następnie czyszczenie benzynką i papierem ściernym (równo!); - DOKŁADNE czyszczenie tarczy (benzyna ekstrakcyjna, ew. woda z płynem) - z zaznaczeniem, że tarcza jest trójwymiarowa (czyli czyścimy nie tylko lewą i prawą stronę, ale i wszystkie ścianki otworów) - odpowiednie docieranie - opisane w tekście powyżej. Czyli nie od razu harkorowe grzanie ze szczytu, tylko coraz mocniejsze pedałowanie na coraz mocniej zaciśniętym hamplu. W moim przypadku zawsze działało Ale nie o tym ten temat Będę obserwował, bo jutro nie jadę tylko dlatego, że się pochorowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Jak się wycieczka udała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 no a jak, ta "wycieczka" przejdzie do klasyki forum zdjecia najwczesniej jutro po poludniu..... niestety ps.czekam niecierpliwie na bisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Było w deszkę Dzięki Harry, jesteś fantastyczny Mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy na szlaku!! Z mojej strony: http://kopaczus.republika.pl/DSC00065.JPG http://kopaczus.republika.pl/DSC00066.JPG http://kopaczus.republika.pl/DSC00067.JPG http://kopaczus.republika.pl/DSC00069.JPG http://kopaczus.republika.pl/DSC00071.JPG http://kopaczus.republika.pl/DSC00072.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 kopaczus słyszałem, że podobno usłyszałeś spiewkę " jo chca cannona, nikt mnie nie przekona" Miniu jest niezły następnym razem jadę z Wami... choćby na sztywnym :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Jasna sprawa, że wycieczka była udana, w końcu pojechała świetna ekipa. Brawa dla kolegów, bo naprawdę się nie spodziewałem takiej ekipy Również czekam na powtórkę... Ps. Kopaczus jeszcze raz dzięki za klocki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.