Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Piątek też może być gdzie i o której?

z tym ze jade autem , gdybys był sam to mogłbym cie zabrac , no i trasa przebiega przez 3 panstwa , nasz ukochany kraj , czechy i słowacje , takze tez troche euro by sie przydało miec w kieszeni

Możecie jakoś bardziej doprecyzować? Jak biegnie trasa? Ja wczoraj zrobiłem ustroń-> wisła-> 3 kopce-> salmopol -> powrót asfaltem do ustronia. Nie polecam odcinka 3 kopce-salmopol kiepskie widoki i trudny teren w którym trzeba prowadzić/nieść rower. Następną trasę planowałem właśnie jakoś na weekend chyba poniwiec->czantoria-> soszów ale jeszcze nic pewnego.

PS. widziałem w albumie że niedawno zjeżdżaliście z 3 kopców tą drogą co wczoraj podjeżdżałem - też muszę ustalić kiedyś taką trasę, żeby tam zjechać bo wydaje się fajna.

Będę jechał sam bo Krzysiek jedzie na jakiś wypad, jakieś € też się znajdzie, to skąd ruszacie i o której?

to sie dogadamy , musze w takim razie 3 bagaznik załatwic , w czwartek , zostaw mi tel na pw to zadzwonie.

ps. edi , ja jechałem i w strone salmopolu i w strone wisły , wypych jest w obie strony , moze w strone wisły nie az tak duzo. Trasa ktora planujesz jest ok , ja petle z istebnej przez czechy i słowacje chce przejechac .

No ja też mógłbym być w sumie na piątek - dojechałbym autem z ustronia do istebnej, dalej z wami jeżeli oczywiście nie przeszkadza wam większa ekipa na szlaku. Mam nadzieję, że bardzo bym nie spowalniał:P Może nawet kumpel też by ze mną przyjechał. Tylko daj namiary o której i skąd startujecie.

mysle ze start ok 9-9:30 z jaworzynki trzycatek , szlakiem rowerowym do granicy z czechami i pozniej juz szlakiem turystycznym na girova , z girovej do miejscowosci cierne gdzie po drodze przekraczamy granice ze slowacja , dalej w strone szczytu stary kosiar gdzie bedziemy kierowac sie w strone granicy z polska na przeł. graniczna , pozniej do serafinowa i czerwonym na skalite , pozniej troszke droga gdzie bedziemy kierowac sie do trojstyku , ostatni fragment trasy mozna zrobic na kilka sposobow wiec zobaczymy jak bedzie.

trase mozna w trakcie modyfikowac w zaleznosci od sił.

edi jesli decydujesz sie na jazde z nami to poslij mi nr tel na pw co bysmy mieli kontakt i nie szukali sie po jaworzynie , na trzycatku za kosciołem jest parking , w sumie tam sie konczy droga ,. lub gdzies za tym , centrum wypoczynkowo-szkoleniowym " Jaworzynka"

to do piatku

Ja jednak zostanę przy trasie z soszowa w sobotę bo jutro dopiero jadę do Ustronia i raczej się tak rano nie zbiorę. Poza tym raczej nie dałbym rady przy zapowiadanych 35°C. Może następnym razem się uda z wami zabrać. Powodzenia jutro i niech moc w korbie wam sprzyja:)

W sobotę zrobiłem trasę z Ustronia na soszów->stożek-> zjazd w kierunku kubalonki, a w niedzielę wyjazd na równicę asfaltem i zjazd tą ścieżką od strony centrum ustronia (makabra tam jest straszna w jednym momencie). Na najbliższy weekend też po mału myślę nad trasami - może w końcu wyjdzie jakoś czantoria/poniwiec...

Na kubalonke nie podjeżdżałem - tylko do tego momentu gdzie idą 2 szlaki, a potem jest czerwony do góry, a niebieski zjazd to był tylko mały kawałek ścinki jakoś tak na tej drodze ze stożka (tam gdzie tyle kamieni, że aż ciężko miejscami jechać).

Na kubalonke nie podjeżdżałem - tylko do tego momentu gdzie idą 2 szlaki, a potem jest czerwony do góry, a niebieski zjazd to był tylko mały kawałek ścinki jakoś tak na tej drodze ze stożka (tam gdzie tyle kamieni, że aż ciężko miejscami jechać).

Ten kawałek z tymi kamieniami, to o ten właśnie pytałem - po to się jedzie na ten szlak :). Może tam wskoczę w niedzielę, to sam ocenię.

Ten kawałek z tymi kamieniami, to o ten właśnie pytałem - po to się jedzie na ten szlak :). Może tam wskoczę w niedzielę, to sam ocenię.

ten kawałek z kamieniami to juz rzeczywiscie tylko kawałek reszta sciezki rozwalona z powodu scinki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...