Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Jak poszedł ten podjazd na czantorię? ;) Ścieżka rycerska to ta po prawej stronie czerwonej trasy narciarskiej? Co to za żółty spec?

niestety nie wjezdzałem sciezka rycerska teraz , długo by pisac dlaczego wiec to zostawmy , ale wjechałem wyciagiem. Sciezka rycerska prowadzi ul. akacjowa , jesli jezdzisz na nartach to powinienes wiedziec gdzie jest wyciag na poniwcu , to własnie ta droga wjezdzasz az do wyciagu gdzie konczy sie asfalt i zaczyna droga polna ktora prowadzi az na Czantorie. Zreszta tu mam kilka fotek z tamtego roku , jest pokazane oznaczenie na drzewie i pare punktow odniesienia.

https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/CzantoriaStozek

No znam trasę na poniwiec ale jeszcze nią nie jechałem na rowerze - jest w planach przy najbliższej okazji. Ostatnio popełniłem taką z Wisły podjazd na Orłową ->3 kopce -> równica i zjazd dla nagrody asfaltem (72km/h pokazał licznik). Następnym razem może zrobię ją w drugiej kolejności ale z podjazdem na Salmopol. A spec enduro? Podobny do statusa i tak się zastanawiałem jak się na tym podjeżdża:P Nie robią teraz na czantorii problemów z wjazdem wyciągiem trzymając rower? Bo kolega mi mówił miesiąc temu, że już nie pozwalają...

hehe kolega ma nie pełne informacje ze tak powiem , gdybys ogladał moje fotki to bys tego pytania nie zadał , mało tego ze pozwalaja to jeszcze maja specjalne uchwyty na rower , bilet kosztuje 12 zł + 3zł rower

Picasa Web Albums - grzegorz km - Czantoria- St...

Coz ja bede gadał o moim specu , na asfalt to rower nie jest na pewno , ale na bezdroża , gwarantuje Ci ze w gorach czy jurze i na podjazdach poczujesz sie lepiej i na zjazdach na pewno , wiem co mowie :icon_cool:

Bo kolega mi mówił miesiąc temu, że już nie pozwalają...

słuchaj kolegów daleko zajedziesz^^ - wjazd z rowerem jest od zeszłego roku - przez jakis czas 2 lub 3 lata nie mozna było wjezdzac bo"rowerzysci zjerzdzali nartostrada i niszczyli stok narciarski oraz był wypadek na zjezdzie wdłuż wyciagu -gosciowi pekła rama i mało co chyba z niego zostało( szczegółów nie znam)

Co do Speca Grzesia to potwierdzam ,maszyna w góry wprost idealna ,na zjazdach sporo odstawałem. Ach zeby tak jeszcze z 40 mm skoku do mojego,grubsze lacie..... ech rozmarzyłem sie.

Nie no fajnie, że pomyśleli o rowerzystach z tymi hakami - kolega raczej lubi się zmęczyć i nie używa wyciągów więc mu się nie dziwię że miał stare info;) Bardzo fajny ten enduro - przede wszystkim super kolor:D Jakieś plany na ten weekend?

Ktoś jakiś wypad okołoweekendowy? :> Wzialem wolne 24-27 i tak na 3, moze 4 dni chce skoczyc. Noclegi chmurkowe/wiaty.

Moze cos nieBeskidowoŚląskoŻywieckie*, ale moze i tak sie skonczyc :P. Bo jednak wszedzie indziej jest dalej

*typu Gorce, Niski, pełne Podkarpacie troche daleko i kiepsko z dojazdem niestety

Fajnie fajnie ;). W sobote ide na impreze wiec musze byc max 17 w domu wiec pewnie skocze sie na jakas szybka trase w slaski rano, abo brenna do okola, albo cos w stylu rownica -> stary gron. W niedziele znajomi jada do czech na Knehyne i Smrk'a ale sie pewnie nie zabiore z uwagi na to, ze nie bede w stanie :)

W niedziele Wielka Racza :)

7.01 PKP z Katowic (niedziela)

do Zwardonia, ze Zwardonia klasycznie czerwonym na Raczę. Stamtąd albo na wschód i zjazd potem na PKP, albo pętla i zjazd czerwonym. Tak czy siak powrót też PKP, nie wiadomo z której stacji ale tego tam jest nasiane więc nie ma znaczenia ;)

Pomysł rzuciła moja dziewczyna (XC), napisała teamowcom, ponoć jakieś pewniaki tam ma :P. Ja jadę na fullu oczywiście

=)

Zapraszam. Na końcu jednostki w kierunku Zwardonia :)

Oni w czarnozielonych strojach, ja na białej Meridzie :)

Szykuje się ktoś na wyjazd w góry w najbliższy weekend?

Jak mi ręka wydobrzeje, to chętnie gdzieś ruszę w sobotę. Myśle, że będzie dobrze, bo chyba tylko stłukłem. Ale na razie jest spuchnięta, więc nie umawiam się na 100%.

propozycje trasy na poniedziałek (do uzgodnienia) :

(Ustroń)Równica-Orłowa-Salmopol -Barania(nie wiem jak ze sniegiem)-Wisła,

-----------J.W_-------------------------- -Grabowa-Brenna,Równica-Ustroń,

Skrzyczne-Salmopol-Klimczok,

Debowiec-Szyndzielnia -Błatnia (zjazd żółtym )

ew.cos innego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...