Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

No to ja sie pochwale , dzis zaliczylem piekna wycieczke , jako ze pogoda dopisala , a mialem wolne wsiadlem w samochod i na salmopol hehe

popatrzcie sobie

https://picasaweb.go...75824844/201109

Piękna i widowiskowa traska. Gotów bym się nią przejechać. Niestety słabo znam góry (może trochę Sowie ;)). Ale dla chcącego nic trudnego. Jeśliby ktoś miał ochotę w któryś łikendzik, jestem dostępny na maila lub GG.

Prawdopodobnie ostatni wyjazd wiec musi byc klasyk :)

środa 2.11.2011r. trasa Czantoria -Kubalokna - z racji tego ze szybciej robi sie ciemniej rozważam wjazd wyciagiem na Czantorie 13 zeta+3 za rower

wyjazd ok 8.00 -wolne 3 miejsca (ew.z bagaznikiem 4)

szkoda ze wczesniej nie zajrzalem to bym Ci powiedzial ze wyciag na Czantorie jest nieczynny z powodu przegladu zimowego , bylem w niedziele to wiem

o przerwie technicznej dowiedziałem sie rano zerkajac na pogode na Czantorii ,wiec od razu wbiłem na scieżke rycerska-troszke zmasakrowana przez zwózke drzewa,a wszystko na dodatek przykryte liśćmi.

Pogoda sie udała ,3 warstwy ubrania i rekawiczki przejsciówki sie przydały. Trase niestety skróciłem,przez wszedobylskie liscie które zakrywały wszystko -z kamieniami na szlaku włacznie,czasami nie było wogóle sciezki widac -dywan z lisci.Ogólnie ciezko sie jakos rozpedzic było bo nie wiadomo co za niespodziewajki po liscmi sie kryły(2 razy mało brakowało i "orła" bym zaliczył).

Tak wiec tegoroczny sezon górski został zakończony,w przyszłym roku moze byc ciezko ze znalezieniem wolnego czasu(chyba ze szybko zaczne) gdyz sytuacja rodzinna mi sie zmieni :)

A my w sobotę zakończyliśmy sezon 2011. Trasa była kilka razy modyfikowana, żeby na koniec się nie przemęczać ;) . Zakończenie godne całego sezonu ;)

https://picasaweb.google.com/102576698132301751366/BESKIDSLASKI05112011MTBZwardonBaraniaGoraGlinneWegierskaZAKONCZENIESEZONU?authuser=0&feat=directlink

ps.

Pozdrowienia dla Damiana, i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia.

ja wybieram sie zakonczyc sezon w srode , mam nadzieje ze do tego dnia pogoda sie utrzyma , chce wjechac czerwonym na rownice pozniej zoltym w strone gorek malych , dalej brenna i zielonym przez kryscionke ( czy jakos tak) z powrotem na rownice i zjazd czerwonym do ustronia ale nie ta strona ktora wjezdzalem , mysle ze dam rade :icon_cool:

nie , nie przez karkoszczonke , chce wjechac zielonym tym ktory z blatni prowadzi na rownice a tam na mapie wyczytalem ze to krosconka ale rozwazam tez mozliwosc aby zjechac tym zielonym a wspinac sie zoltym a na fajne zjazdy przyjdzie czas kiedy kupie odpowiiedni rower :icon_cool:

• 5 miesięcy temu...

Witam

Czy Katowice i okolice spia jeszcze ? Grupa sosnowiecka ostro juz jezdzi ,a grupa katowicka śpi.

Ja juz zaczołem sezon w górach , jeszcze troche sniegu jest , ale juz mozna jezdzic

https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/201204

Mam nadzieje ze jakas wycieczke do Pszczyny znow zaliczymy panie i panowie :whistling:

Jest jeszcze troche czasu ,ale pisze z wyprzedzeniem,moze sie ktos wybiera 1,2,3,4,5 lub 6 maja na jakis wypadzik w Ślaski? moze byc klasyk Czantoria -Kubalonka albo Skrzyczne - Klimczok - ze wzgl na moje kolano wjazd kolejka na góre preferowany , chyba ze do tego czasu zastrzyki pomoga :)

Grupa katowicka nadal spi , ja we wtorek zaliczyłem Pszczyne i z powrotem , jechałem po ulewnym poniedziałku , a wiec w lasach troszke mokro było , ale miedzy Kobiorem a Piaskiem masakra , samochody chyba jakis skrot sobie robia bo ruch w lesie jak na drodze publiczej a błota mnóstwo , dawno tak uświniony nie byłem , żona mnie do domu nie chciała w póścić :icon_cool: jednak jak wyschnie to droga bedzie ok.

aegis troszke sie u mnie pozmieniało wiec moze w jakis dzien w maju udało by mi sie wyskoczyc , napisz jak pojedziesz to zobacze :icon_cool:

Jadę z dziewczyną w weekend na rowerki na dwa dni, coś żeby uniknąć błota zapewne, Beskid Mały na przykład. Choć sam chętniej walnąłbym klasycznie w Żywiecki, może Worek Raczański. Planu jeszcze nie ma, jedziemy pierwszym transportem (PKP) w góry w sobotę, wracamy raczej ostatnimi pociągami w niedzielę. Chyba że wypadnie dworzec po drodze to koniec około 17. Nocleg pod chmurką/wiaty/chatki ewentuaaalnie schronisko.

Tempo bez parcia bo dopiero odrywam się od pracy na rower w tym sezonie :P

Zapraszam.

Aaa i jakby ktoś chciał to w majowy weekend (1,2,3,4,5) jedziemy w Góry Złote, Jeseniki. Pradziad i inne czeskie strony, walimy poza Polszę żeby uniknąć ludu na szlakach w ilościach licznych. Też noclegi podchmurkowe.

Wszystko oczywiście terenem.

Witam najprawdopodobniej jak przeziębienie odpuści planujemy prawie identyczną trasę. Tylko ja chce wjechać ścieżką rycerską i cały czas czerwonym aż do Baraniej, zjazd niebieskim. Może się spotkamy pod kolejką na Czantorie, my planujemy tam być ok 9.

Ja rycerska wjezdzałem w pazdzierniku troszke rozwalona była - sciagali drzewa .na razie nie chce zbytnio forsowac kolana na maksa ,dlatego jade kolejka.Powinienem byc przed 9.00 pod Czantorią(start z Mikołowa o 8.00-8.10- zawsze autem staje na parkingu od strony torów kolejowych(kolo przystanku PKS-ów i busików-trzeba objechac skrzyzowanie i przejazd kolejowy ).

Trasa sie pokrywa wiec mozemy jechac razem ,nie ma problemu,od kubalonki najwyzej pojedziecie dalej sami(chyba ze bedzie dobry czas i z kolanem bedzie ok. to moze sie z wami wybiore.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...