piterrr Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Siemka, to jedzie może ktoś w te góry jutro bo bym się przyłączył , ja jestem z knurowa to jest koło gliwic , ale z dojazdem nie problem u mnie... oscyluje być w tych że beskidach koło 9 rano , to podpiął bym się pod jakąś grupkę i pośmigał... bo tak zaś solo ... tempo spokojne , traski mi obojętne , zajrzę tu jeszcze wieczorkiem pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Ja coś myślałem, że pora się w końcu w góry w tym roku ruszyć, aczkolwiek nie mam koncepcji gdzie... Z użyszkodnikiem kuls przewiózłbym się z przyjemnością Chodzą mi też górki po głowie, tylko kompanów coś mi brak. Trasę to i w obciągu można wymyślić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 no niestety ten weekend nie wypalił :/ (awaria w robocie), ale twardo myślę już o następnym. zobaczymy co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 jutro Szyndzielnia,Klimczok moze cos jeszcze -start ok 10.00 z parkingu pod Dębowcem (przy rondzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 W tygodniu odpada, może przyszła niedziela- "szybki kaszel" Szyndzielnia żółtym od Jaworza, Klimczok, Błatnia i zjazd niebieskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 niestety przyszła niedziela zajeta - komunia a widziałem ze pogoda sie przednia szykuje tak ogólnie to zostaje mi niedziela co 2 tyg.i kazdy poniedziałek -soboty odpadaja bo w piatki jeszcze robie nocki (dopiero kolo 10.00 jestem w domu) ewentualnie mozemy sie zgadac w jakis weekend z naszymi paniami gdzies wybrac (z tym ze moja luba raczej woli płaskie tereny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 niestety przyszła niedziela zajeta - komunia a widziałem ze pogoda sie przednia szykuje tak ogólnie to zostaje mi niedziela co 2 tyg.i kazdy poniedziałek -soboty odpadaja bo w piatki jeszcze robie nocki (dopiero kolo 10.00 jestem w domu) ewentualnie mozemy sie zgadac w jakis weekend z naszymi paniami gdzies wybrac (z tym ze moja luba raczej woli płaskie tereny) Jura ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kario Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witam, ja sie w koncu wybralem sam do bielska. Szyndzielnia zoltym do gory, na blatnia, czerwonym do gorek w. i pozniej lajtowo do auta. Taki krotki wypadzik. Bylo zacnie: blatnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Jura moze byc - termin do uzgodnienia ,tylko obawiam sie ze w maju bedzie kiepsko z terminem(za duzo imprez-komunie,urodziny,soboty jak pisałem wyzej u mnie odpadaja i niestety jeszcze co 2 tyg w weekend(2 dni) moja ma szkolenia) ,przypuszczalnie powinno byc wolne 29.05. Dobra jeszcze zobaczymy jak wyjdzie w praniu,na razie ide pakowac maszyne do auta i jazda do B-B.Pocykam fotki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 no to wypadzik zaliczony"szybki kaszel" -czerwonym na Szyndzielnie,potem Klimczok i na koncu Błatnia (żółtym a potem czarnym?)i na dół niebieskim do Wapiennicy(ten niebieski to na poczatkowym odcinku z Wapiennicy w góre powinien byc czerwony jesli nie czarny:D) Pogoda całkiem przyjemna jedynie wiaterek przeszkadzał do Klimczoka ,potem przestało wiac -trasa na 3 godz.bez napinki.Jutro wrzuce jakies tam fotki-kilka sie udało zrobic,jakos jak jade to zapominam cykac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 To fajnie, że wypad się udał. (ten niebieski to na poczatkowym odcinku z Wapiennicy w góre powinien byc czerwony jesli nie czarny:D) Kolor szlaku nie określa stopnia trudności szlaku (przynajmniej tak w regulaminie pisze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Kolor szlaku nie określa stopnia trudności szlaku (przynajmniej tak w regulaminie pisze). True http://aktywni.pl/aktualnosci/oznaczenie-szlakow-gorskich/ Aczkolwiek można się dopatrywać jakiegoś związku: - czerwony to szlak główny, prowadzący zwykle szczytami - więc bywa trudny, bo trzeba się na te szczyty wdrapać - niebieski to dalekobieżny, więc i przewyższenia często są łagodniej rozłożone, poza tym można się spotkać z określeniem szlaków niebieskich jako alternatywnych dla czerwonych - w praktyce jest to często łatwiejsza alternatywa (trawersowanie szczytów itp.) - czarny to krótki szlak dojściowy - w praktyce często najkrótsza droga np. z miejscowości do szlaku głównego - więc i wysokość zdobywana jest szybko i gwałtownie - żółty i zielony - tutaj ciężko mi coś wymyślić, bo ich definicja nie bardzo pokrywa mi się z ich faktycznym przebiegiem w Beskidach (innych gór nie mam tak dobrze rozeznanych) Ale to oczywiście dorabianie teorii na siłę i nie ma to nic wspólnego np. z kolorami tras narciarskich itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 i obiecane fotki https://picasaweb.google.com/106675151977182178697/9Maj2011SzyndzielniaKlimczokBAtnia?authkey=Gv1sRgCKPmkJn97qzkwwE&feat=email# w ciagu całej trasy spotkałem moze z 10 osób next wolne terminy na wyjazdy - poniedziałek 16.05 i niedziela 22.05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ja zrobiłem podobną trasę z kolegą,tyle że nas poniosło aż na Równicę :)W sobotę było masa ludzi,wycieczki po 10-20 osób na raz,ale niosące się po lesie okrzyki:rowerzysta! ładnie mnie dopingowały.Przy okazji muszę pochwalić przytomne zachowanie się pieszych turystów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelll Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Siema, wybiera się ktoś jutro w Beskidy? Myślałem o Szyndzielni, Klimczoku, Błatniej, ale może być też inna trasa. Tylko w miarę lajtowym tempem, bo u mnie kiepsko z formą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam, ja bym się skusił na jakiś wyjazd, tempo spacerowe też jak najbardziej mi odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Ja też jestem chętny. Jaka preferowana godzina startu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 hmmm, chętnie bym się skusił na króką trasę, ale w niedzielę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Niedziela ma być zimna i deszczowa. Z tego powodu zrezygnowałem z maratonu w Zabierzowie i planuję jeździć jutro... Swoją drogą objazd trasy maratonu zabierzowskiego też mógłby być dobrym pomysłem. Ponoć fajnie prowadzi przez dolinki, a ja - wstyd się przyznać - znam tamtejszą część Jury bardzo słabo. Druga opcja, która dla mnie osobiście byłaby bardzo atrakcyjna, to Wielka Rycerzowa z Rajczy i dalej w kierunku Wielkiej Raczy. Właściwie to każda trasa górska mi pasuje, nawet najbardziej objeżdżona Szyndzielnia-Klimczok-Błatnia ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 no to jutro lecimy, pytanie tylko gdzie, wielka racza też mi się bardzo podoba tylko zawsze chciałem się na raczę dostać od zwardonia, ale to tylko nieśmiała propozycja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Na Wielkiej Raczy nigdy nie byłem. Do Wielkiej Rycerzowej jest fajnie i tylko trochę wnoszenia (ten fragment znam). A potem szlak graniczny lub któryś z równoległych. Jedyne ryzyko, to że ze względu na porę roku będzie mokro powyżej 1000m, ale w końcu ma być emtebe Co do dojazdu, to jako niezmotoryzowany mogę dotrzeć do Rajczy Centrum pociągiem 7:24 Katowice - 10:04 Rajcza Centrum. Późniejszy dowiózłby mnie dopiero na 13:39, czyli zdecydowanie za późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Jeżeli jechalibyśmy tylko we dwóch to ja mogę wziąć samochód, tylko wtedy musimy zrobić pentelkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Akurat przy tej trasie jest mnóstwo możliwości zapętlenia trasy, więc samochód nie byłby jakimś ograniczeniem, a pozwoliłby wstać trochę później. Pawelll zamilkł był, więc nie wiadomo czy jest trzeci. Ale ja jestem za tym żeby jechać. Samochodem lub pociągiem - you pick. Chyba mam jeszcze Twój numer tel. z czasów Rohloffa rozlewania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 No to ustalone, jutro jedziemy z kolegami Marcinuszem i Pewelllem na Raczę o 7.24 z Katowic. chętnych zapraszamy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Ha! Zabrzmiało, jakbyśmy mieli jechać rowerami już od Katowic Obciągiem jedziemy do Rajczy Centrum, więc ewentualni chętni niech kupują bilet do tej stacji. Na hasło "Racza" koszyk na bidon gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.