Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie , jeździłem w sobotę - Wyjechalem na Kozią Górkę koło Szyndzielni. temperatura -11C bez wiatru, cały szlak odśnieżony i praktycznie ubity. Podjazd spoko - w kilku miejscach boksowało tlne koło ale generalnie trakcja OK. Gorzej sprawa wygląda podczas zjazdu - strasznie sie wychłodziłem i duże problemy z hamowaniem - generalnie nie można doprowadzać do rozpędzania się roweru:) ale frajda niesamowita ;)

• 3 miesiące temu...

nie wiem jak będzie z czasem, czy dam radę 8/9. Śląski znam jak własną kieszeń więc się polecam :D i piszę się na wypad. W wątku Tyskim plaujemy w kwietniu zrobić mały zlocik w Śląskim może zawitasz - zapraszam.

No ładnie chłopaki. Warunki całkiem niezłe, ale 60km przy pierwszym wypadzie w góry by mnie chyba masakrycznie wymęczyło;)

Tak szczerze, to taki dystans nawet w połowie sezonu, gdy forma większa, jest dość spory jak dla mnie, więc na pierwszy raz było stanowczo za dużo ale miło się wspomina.

Na pewno w Beskid Mały trzeba będzie zawitać na jesieni, gdyż mnóstwo jest tam drzew liściastych, które muszą tworzyć super klimacik.

Jako ze jutro mam wolne,to chyba 1 wypadzik - na spokojnie Równica i moze cos jeszcze-trzeba obadac w jakiej sie jest formie po zimie :icon_mrgreen:

Jesli jescze ktos chetny to zapraszam - 2 osoby moge wziac (kombik+bagaznik na klape)

Wyjazd koło 9.00

sytuacja ma sie tak : podjazd na Rownice asfalt -snieg lezy jeszcze tylko na nasniezanych stokach-jest go juz malutko- na Czantori na nartostradzie jakis jeszcze flustrat na desce smigał:D

powyzej schroniska w miare sucho (minimalne 2 błotka bez wody),do samego szczytu sniegu praktycznie brak jedynie w kilku miejscach jakies pozostałosci.

Za tydzien nie dam rady,ale pewnie za 2 tyg.znów sie gdzies wybiore,trzeba szlifowac forme -jak podjezdzałem pod Rownice to jakis "sprinter" przeszedł jak przecinak kolo mnie:D

Z gory to juz całkiem inna jazda Vmaks 73,88km/h :rolleyes: jak na full'a to niezle,co do terenu to za mało zjezdzałem nie moge wydac opinii-trzeba wiecej pojezdzic.

• 4 tygodnie później...

Hej, jadę w sobotę w Beskid Żywiecki. Wyjeżdżam z Tychów około 7 lub 8 rano. Mam jedno wolne miejsce w samochodzie (osobo-rower ;) ).

Trasa to Wielka Racza (czerwonowym od Zwardonia ) później na Przegibek , czarnym na Praszywkę i zjazd do Rycerki

EDIT:

Zmiana trasy ponieważ będę miał mniej czasu.

Start:Brenna->niebieskim na Kotarz-> czerwonym /później zielonym na Szyndzilnie-> zółtym Błatnią-> zjazd zielonym do Brennej.

Wyjazd po7.00 z Tychów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...