KrzychuScott Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 pewnie , jeździłem w sobotę - Wyjechalem na Kozią Górkę koło Szyndzielni. temperatura -11C bez wiatru, cały szlak odśnieżony i praktycznie ubity. Podjazd spoko - w kilku miejscach boksowało tlne koło ale generalnie trakcja OK. Gorzej sprawa wygląda podczas zjazdu - strasznie sie wychłodziłem i duże problemy z hamowaniem - generalnie nie można doprowadzać do rozpędzania się roweru:) ale frajda niesamowita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 No na pewno z hamowaniem trzeba będzie uważać, niemniej jednak frajda jest Na sobotę zapowiadają odwilż z pochmurna pogodą, więc raczej kiepsko na rower. Ideałem była by wyżowa pogoda z ujemną temperaturą i słoneczkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 I jak sytuacja, wypad wypalił :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 I jak sytuacja, wypad wypalił :?: Z mojej strony nie. Pogoda mnie przeraziła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Odświeżam temat. Byłby ktoś chętny na wpad w Beskid Śląski 8/9 kwietnia ? Fajnie jakby się zgłosił ktoś obeznany w topografi, bo to mój pierwszy wpad w te rejony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 nie wiem jak będzie z czasem, czy dam radę 8/9. Śląski znam jak własną kieszeń więc się polecam i piszę się na wypad. W wątku Tyskim plaujemy w kwietniu zrobić mały zlocik w Śląskim może zawitasz - zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Dziękuję za zaproszenie. Będę śledził ten temat i czekam na jakiś konkretny termin zlotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 No jak Ślązacy, śmigaliście coś po Beskidach... Ja z towarzyszem mrkura otwarliśmy sezon górskich włóczęg po Beskidach. Na celownik poszedł Beskid Mały. Oto linki do fotorelacji mojej i Pawła: detonator mrkura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bros Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 No ładnie chłopaki. Warunki całkiem niezłe, ale 60km przy pierwszym wypadzie w góry by mnie chyba masakrycznie wymęczyło;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 nas tez wymęczyło, ale warto było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 29 Marca 2011 Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 No ładnie chłopaki. Warunki całkiem niezłe, ale 60km przy pierwszym wypadzie w góry by mnie chyba masakrycznie wymęczyło;) Tak szczerze, to taki dystans nawet w połowie sezonu, gdy forma większa, jest dość spory jak dla mnie, więc na pierwszy raz było stanowczo za dużo ale miło się wspomina. Na pewno w Beskid Mały trzeba będzie zawitać na jesieni, gdyż mnóstwo jest tam drzew liściastych, które muszą tworzyć super klimacik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Jako ze jutro mam wolne,to chyba 1 wypadzik - na spokojnie Równica i moze cos jeszcze-trzeba obadac w jakiej sie jest formie po zimie Jesli jescze ktos chetny to zapraszam - 2 osoby moge wziac (kombik+bagaznik na klape) Wyjazd koło 9.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 aegis, jak tam sytuacja w Śląskim ?? Zdaj relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 sytuacja ma sie tak : podjazd na Rownice asfalt -snieg lezy jeszcze tylko na nasniezanych stokach-jest go juz malutko- na Czantori na nartostradzie jakis jeszcze flustrat na desce smigał powyzej schroniska w miare sucho (minimalne 2 błotka bez wody),do samego szczytu sniegu praktycznie brak jedynie w kilku miejscach jakies pozostałosci. Za tydzien nie dam rady,ale pewnie za 2 tyg.znów sie gdzies wybiore,trzeba szlifowac forme -jak podjezdzałem pod Rownice to jakis "sprinter" przeszedł jak przecinak kolo mnie:D Z gory to juz całkiem inna jazda Vmaks 73,88km/h jak na full'a to niezle,co do terenu to za mało zjezdzałem nie moge wydac opinii-trzeba wiecej pojezdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bros Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Ja również najbliższy tydzień mam zajęty. Ale tak samo jak Aegis planuje jakiś wypad za 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Zamieszczam link do relacji z dwudniówki w Beskidzie Małym i Żywieckim Leskowiec+Jałowiec W majówkę, razem z mr.kura atakujemy Beskid Wyspowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelll Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Cześć, znajdzie się ktoś chętny na wypad w Beskidy w niedzielę 1 maja lub następne dni weekendu? może być to 1-dniowy albo dłuższy, kwestia dogadania. Tempo w miarę lajtowe, to będzie dla mnie otwarcie sezonu górskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Jeśłi w poniedziałek nie wypali wypad w Wyspowy to chętnie śmignę w Śląski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelll Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Mała poprawka co do terminu Poniedzialek odpada, czyli zostaje niedziela albo wtorek i wyjazd jednodniowy. Ale i tak zachęcam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kario Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Ktos cos planuje na ten weekend ? Detonator - jak zwykle super foty. Widze, ze juz 3 wypady zaliczyles, ja dopiero jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Ja coś myślałem, że pora się w końcu w góry w tym roku ruszyć, aczkolwiek nie mam koncepcji gdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Hej, jadę w sobotę w Beskid Żywiecki. Wyjeżdżam z Tychów około 7 lub 8 rano. Mam jedno wolne miejsce w samochodzie (osobo-rower ). Trasa to Wielka Racza (czerwonowym od Zwardonia ) później na Przegibek , czarnym na Praszywkę i zjazd do Rycerki EDIT: Zmiana trasy ponieważ będę miał mniej czasu. Start:Brenna->niebieskim na Kotarz-> czerwonym /później zielonym na Szyndzilnie-> zółtym Błatnią-> zjazd zielonym do Brennej. Wyjazd po7.00 z Tychów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kario Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Petelka na około Brennej jest zawsze dobra, ale ta godzina 7 rano wyjazd mnie zabija Jedziesz sam, czy ktoś się jeszcze pisze ? O której planujesz być na miejscu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 niestety muszę zrezygnowac z jutrzejszego wyjazdu..... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kario Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Szkoda, ja bym chetnie sie wybral sobota lub niedziela na jakas pojezdzawke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.