Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś z szanownych bikerów planuje w najlbliższą niedziele ruszyć w góry ??:)

Mają być dalej upały, więc traska tak do 40km i tempem całkowice turystycznym.

Jeśli wyjazd pociągiem to proponuje okolice Skrzycznego, Błatni a jeśli samochód to może Polica ?? :)

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich,

Chciałbym wyczaić czy byliby chętni na dwu lub jednodniowy weekendowy wypad w beskidy (31.07 - 01.08).

Na tą chwilę zlewa mi to gdzie dokładnie byśmy się wybrali i jaką trasą będziemy pomykać. Nie ukrywam, że jestem amatorem szalonej górskiej jazdy, choć bywało się na kliku MTB. Dlatego zakładam lajt jazdę bez ambitnego tempa nastawioną na czerpanie przyjemności z poznawania górskich szlaków. W rolę wchodzi opcja dojazdu tylko pociągiem bo jadąc autem trzeba wracać z tego samego punktu co się przyjechało :confused:

Wybieramy się w najbliższą sobotę (24.07.10) na całodniówkę trasą:

Bielsko-Biała (lotnisko Aleksandrowice)->Brenna->Wisła->Kubalonka->Stecówka->Barania góra->Szczyrk->Klimczok->Bielsko-Biała(lotnisko).

Może zahaczymy o Pietraszonkę :) Także wizyta w Ulu możliwa :)

Trasa liczy około 100km, trudność oceniam na 3.5/5. Trochę asfaltu, reszta teren. Przy ładnej pogodzie super trasa.

Także zapraszamy osoby niezdecydowane do co trasy na weekend :(

Więc jeśli niedzielny wypad miał by wypalić to proponuje tak:

Z Zawoji centrum, ruszyć zielonym szlakiem, praktycznie aż na Halę Krupową. Tam odbicie na czerwony szlak i kierunek Polica. Z Policy na Przełęcz Krowiarki i niebieskim szlakiem na Markowe Szczawiny. Dalej czerwonym, zielonym i żółtym na Jałowiec i zjazd do Zawoji.

Trasa ma około 40-45km

@deeep

@sssbus

Za tydzień będzie inna trasa ale niemniej ciekawa, najprawdopodobniej: Bielsko->Ustroń->Czantoria->Stożek->Kubalonka->Stecówka->Biały Krzyż->Grabowa->Brenna->Bielsko przez Jaworze.

W planie jest Leskowiec, tradycyjnie robimy go raz w roku.

Trasa Leskowiec 2010: B-Biała lotnisko->Przegibek->Chrobacza łąka->Międzybrodzie zapora->Żar czerwonym->Kocierz->Leskowiec->Andrychów->B-Biała lotnisko 105-115km.

Oczywiście dla zainteresowanych po wycieczce dostępne będą profile trasy oraz log GPS do wykorzystania w Google Earth itd itp.

Jeśli mogę coś poradzić, to zrobienie odwrotnej trasy, mianowicie wjechanie asfaltem na żar, zjazd czerwonym szlakiem z Żaru, potem podjazd asfaltem na Chrobaczą i zjazd z Chrobaczej szlakami. Naprawdę warto ;)

Wyjazd asfaltem na Żar naprawdę już nas nie cieszy gdy jedziemy na MTB... na szosie jeszcze bym się tam może wybrał.

W związku z załamaniem pogody (było do przewidzenia bo przecież w weekend musi padać) wycieczka na Baranią Górę nadal aktualna w najbliższą sobotę. Leskowiec za 2 tygodnie.

Bielsko-Biała (lotnisko Aleksandrowice)->Brenna->Wisła->Kubalonka->Stecówka->Barania góra->Szczyrk->Klimczok->Bielsko-Biała(lotnisko).

Może zahaczymy o Pietraszonkę Także wizyta w Ulu możliwa

Trasa liczy około 100km, trudność oceniam na 3.5/5. Trochę asfaltu, reszta teren. Przy ładnej pogodzie super trasa.

Także zapraszamy osoby niezdecydowane do co trasy na weekend

Witam, w sobotę spokojnym wolnym tempem z wczesnego ranka kręcimy na Łysą Horę 1324m npm. Idzie dojechać asfaltem wieć 100% asfalt. Jedziemy na mtb kach, ok 150km w 2 strony razem z Wodzisławia Śląskiego. Lecimy przez Jastrzębie Zebrzydowice Cieszyn,

Zapraszam, czym więcej tym lepiej. Już nas jest 4 ;)

Taki niefart, ze mieszkamy razem a jej rodzice w Legnicy, więc taki podstęp nie przejdzie :(

Najwyżej pojedzie się gdzieś za 2 tyg bo w przyszły tyg jadę odwiedzić ciepłe kraje :)

Pozdrawiam

Jedzie ktoś kajś w niedzielę? :)

Wstępnie wybieram sie pozjeżdżać na Stożek - znaczy sie, dzieciaki będą uczyć starego dziada jak sie jeździ... chyba że chcecie powtórki z niebieskiego granicznego, czyli Rycerzowa - Krawców Wierch (lub odwrotnie) :(

Ja się jutro mam w Wiśle spotkać z worem i jego ziomalem (ekipa z emtb) i mamy tam coś śmigać po okolicy. Może dołączysz?

Jutro już zaplanowaliśmy ten singiel co ostanio, jakby co to jesteśmy o 9:00 w Rajczy....

ps. Niech wor zagra ci solówke na gitarze, mistrz :icon_wink:

witam wszystkich, jestem tu nowy smile.gif

Ostatni raz w górach na rowerze byłem jakieś 10 lat temu down.gif . Ale postanowiłem odnowić dawną pasję icon_lol.gif . Mam nadzieję, że przygarniecie mnie kiedyś na jakiś wypad (cały czas wracam ćwicze i wracam do formy happy.gif )

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...