Wooyek Napisano 11 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Zdecydowana większość jeździ w SPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam Czy ktoś z szanownych bikerów planuje w najlbliższą niedziele ruszyć w góry ?? Mają być dalej upały, więc traska tak do 40km i tempem całkowice turystycznym. Jeśli wyjazd pociągiem to proponuje okolice Skrzycznego, Błatni a jeśli samochód to może Polica ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deeep Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam wszystkich, Chciałbym wyczaić czy byliby chętni na dwu lub jednodniowy weekendowy wypad w beskidy (31.07 - 01.08). Na tą chwilę zlewa mi to gdzie dokładnie byśmy się wybrali i jaką trasą będziemy pomykać. Nie ukrywam, że jestem amatorem szalonej górskiej jazdy, choć bywało się na kliku MTB. Dlatego zakładam lajt jazdę bez ambitnego tempa nastawioną na czerpanie przyjemności z poznawania górskich szlaków. W rolę wchodzi opcja dojazdu tylko pociągiem bo jadąc autem trzeba wracać z tego samego punktu co się przyjechało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Może w tą niedziele znajdzie się ktoś chętny na wypad w góry ?? Trasa do obgadania, choć kusi mnie ta Polica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Hm, Polica... Tam jeszcze chyba nie byłem, wstępnie się piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 No ja byłem rok temu ale była straszna mgła i nic nie było widać, także Polica do powtórki Problemem jest tylko dojazd ale coś się wymyśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Ja z Katowic mogę autem, myślę że 2 dodatkowe osoborowery się zmieszczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Aha jak autem to problemu z dojazdem nie będzie W Katowicach będę przed 7:00 ( na PKP ) O 21:00 musiałbym być z powrotem w Katowicach, bo o 21:30 mam powrotny pociąg do Lublinca. Jak coś daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piaseq Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Wybieramy się w najbliższą sobotę (24.07.10) na całodniówkę trasą: Bielsko-Biała (lotnisko Aleksandrowice)->Brenna->Wisła->Kubalonka->Stecówka->Barania góra->Szczyrk->Klimczok->Bielsko-Biała(lotnisko). Może zahaczymy o Pietraszonkę Także wizyta w Ulu możliwa Trasa liczy około 100km, trudność oceniam na 3.5/5. Trochę asfaltu, reszta teren. Przy ładnej pogodzie super trasa. Także zapraszamy osoby niezdecydowane do co trasy na weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deeep Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 piaseq byłbym chętny na taką opcje tylko wszystko jest przeciwko mnie bym miał czas w ten weekend. Jeśli jest możliwość przesunięcia wypadu o tydzień to jade na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sssbus Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Ciekawa wycieczka kurcze kiepsko u mnie z dojazdem by było, ahhh może następnym razem się wybiorę jak będzie gdzieś bliżej miejsce spotkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Więc jeśli niedzielny wypad miał by wypalić to proponuje tak: Z Zawoji centrum, ruszyć zielonym szlakiem, praktycznie aż na Halę Krupową. Tam odbicie na czerwony szlak i kierunek Polica. Z Policy na Przełęcz Krowiarki i niebieskim szlakiem na Markowe Szczawiny. Dalej czerwonym, zielonym i żółtym na Jałowiec i zjazd do Zawoji. Trasa ma około 40-45km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piaseq Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 @deeep @sssbus Za tydzień będzie inna trasa ale niemniej ciekawa, najprawdopodobniej: Bielsko->Ustroń->Czantoria->Stożek->Kubalonka->Stecówka->Biały Krzyż->Grabowa->Brenna->Bielsko przez Jaworze. W planie jest Leskowiec, tradycyjnie robimy go raz w roku. Trasa Leskowiec 2010: B-Biała lotnisko->Przegibek->Chrobacza łąka->Międzybrodzie zapora->Żar czerwonym->Kocierz->Leskowiec->Andrychów->B-Biała lotnisko 105-115km. Oczywiście dla zainteresowanych po wycieczce dostępne będą profile trasy oraz log GPS do wykorzystania w Google Earth itd itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrabi Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Jeśli mogę coś poradzić, to zrobienie odwrotnej trasy, mianowicie wjechanie asfaltem na żar, zjazd czerwonym szlakiem z Żaru, potem podjazd asfaltem na Chrobaczą i zjazd z Chrobaczej szlakami. Naprawdę warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piaseq Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Jeśli mogę coś poradzić, to zrobienie odwrotnej trasy, mianowicie wjechanie asfaltem na żar, zjazd czerwonym szlakiem z Żaru, potem podjazd asfaltem na Chrobaczą i zjazd z Chrobaczej szlakami. Naprawdę warto Wyjazd asfaltem na Żar naprawdę już nas nie cieszy gdy jedziemy na MTB... na szosie jeszcze bym się tam może wybrał. W związku z załamaniem pogody (było do przewidzenia bo przecież w weekend musi padać) wycieczka na Baranią Górę nadal aktualna w najbliższą sobotę. Leskowiec za 2 tygodnie. Bielsko-Biała (lotnisko Aleksandrowice)->Brenna->Wisła->Kubalonka->Stecówka->Barania góra->Szczyrk->Klimczok->Bielsko-Biała(lotnisko). Może zahaczymy o Pietraszonkę Także wizyta w Ulu możliwa Trasa liczy około 100km, trudność oceniam na 3.5/5. Trochę asfaltu, reszta teren. Przy ładnej pogodzie super trasa. Także zapraszamy osoby niezdecydowane do co trasy na weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witam, w sobotę spokojnym wolnym tempem z wczesnego ranka kręcimy na Łysą Horę 1324m npm. Idzie dojechać asfaltem wieć 100% asfalt. Jedziemy na mtb kach, ok 150km w 2 strony razem z Wodzisławia Śląskiego. Lecimy przez Jastrzębie Zebrzydowice Cieszyn, Zapraszam, czym więcej tym lepiej. Już nas jest 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Jedzie ktoś kajś w niedzielę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Szkoda Kopaczus,że nie napisałeś tego wczoraqj i już obiecałem dziewczynie,że pojedziemy do jej rodziców :/ może następnym razem... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Zawsze możesz powiedzieć że się rozchorowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Taki niefart, ze mieszkamy razem a jej rodzice w Legnicy, więc taki podstęp nie przejdzie Najwyżej pojedzie się gdzieś za 2 tyg bo w przyszły tyg jadę odwiedzić ciepłe kraje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Jedzie ktoś kajś w niedzielę? Wstępnie wybieram sie pozjeżdżać na Stożek - znaczy sie, dzieciaki będą uczyć starego dziada jak sie jeździ... chyba że chcecie powtórki z niebieskiego granicznego, czyli Rycerzowa - Krawców Wierch (lub odwrotnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Ja się jutro mam w Wiśle spotkać z worem i jego ziomalem (ekipa z emtb) i mamy tam coś śmigać po okolicy. Może dołączysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Ja się jutro mam w Wiśle spotkać z worem i jego ziomalem (ekipa z emtb) i mamy tam coś śmigać po okolicy. Może dołączysz? Jutro już zaplanowaliśmy ten singiel co ostanio, jakby co to jesteśmy o 9:00 w Rajczy.... ps. Niech wor zagra ci solówke na gitarze, mistrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 witam wszystkich, jestem tu nowy Ostatni raz w górach na rowerze byłem jakieś 10 lat temu . Ale postanowiłem odnowić dawną pasję . Mam nadzieję, że przygarniecie mnie kiedyś na jakiś wypad (cały czas wracam ćwicze i wracam do formy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoonman Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Heja Kumpel kupil ostatnio busa 8 osobowego i zadzwonil do mnie dzisiaj co by go nie sprawdzic w najblizsza niedziele. Kierunek Rychlebskie sciezki (opcjonalnie masyw Wielkiej Raczy). Szukamy jeszcze 6 osob. Kto sie pisze z rejonu Sosnowca, Katowic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.