Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A może coś bardziej na wschód? Orientujecie sie czy niebiski szlak z Rycerzowej na Krawców Wierch jest przejezdny? Szlak który Wooyek proponuje jest fajny, ale oklepany (przezemnie:)), ten graniczny niebieski wydaje sie ciekawy... taki bardziej dziki ;)

Napisano

Nie mam pojęcia czy jest przejezdny, ale jestem skłonny zaryzykować i się przekonać, bo klasyk "Wielka Racza - Rycerzowa" też już robiłem chyba 4 razy... ;)

Niemniej jednak, tak czy siak mamy ustalone że jedziemy do Rajczy. A gdzie będziemy pedałować to bym już ustalił w przedziale :)

Napisano

A może coś bardziej na wschód? Orientujecie sie czy niebiski szlak z Rycerzowej na Krawców Wierch jest przejezdny? Szlak który Wooyek proponuje jest fajny, ale oklepany (przezemnie:)), ten graniczny niebieski wydaje sie ciekawy... taki bardziej dziki :)

Tak, graniczny niebieski jest przejezdny, jechałem nim w tamtym roku, choć tak szczerze, to nic specjalnego na tym szlaku nie ma :D

Napisano

Dzięki chłopaki za świetną wycieczkę, szkoda,że część z nas musiała ją skrócić, ale i tak było warto :D

Detonator szkoda,że nie napisałeś wcześniej, zanim pojechaliśmy na tą wycieczkę :whistling: Na tym niebieskim jest takie piękne podejście :/

Napisano

Podejście dużo wcześniej, już przy Rycerzowej - z przeł. Przysłop na Świtkową. Do Oszusta nie dotarliśmy widząc na mapie, że podejście wygląda bardzo podobnie ;) Odbiliśmy na dziko przez las w stronę cywilizacji, w poszukiwaniu przecinki :P

Moim zdaniem trasę wymyśliliśmy kiepską (nie polecam :)), ale przynajmniej zobaczyliśmy coś nowego, chwilami wręcz nietkniętego rowerową oponą :P Więc ogólnie wycieczka na plus, dzięki dla wszystkich towarzyszy! :)

Napisano

Dzięki za wycieczkę, do polecenia żółty szlak z schroniska pod Rycerzową do przełęczy Przysłop, gdzie chopcy endurowcy pokazali o co chodzi w zjeżdżaniu:) do zobaczenia na szlaku

Napisano

Już do mnie jedzie, mam nadzieję, że do niedzieli się ze zmianą wyrobię <_< a jeżeli nie to kupię loctait (czy jakoś tak) i będę miał nadzieję na nie rozkręcanie się jej więcej...

Napisano

Rower będzie na niedzielę sprawny na pewno, tylko jak na razie nie wiedzę więcej chętnych na wypad za miasto :/

Napisano

Ja bym się zabrał z wami, mogę? Tylko nie mam chyba odpowiednich ciuchów na taki wypad.. może zdążę kupić tylko nie wiem jakie :)

Napisano

Ja bym się zabrał z wami, mogę? Tylko nie mam chyba odpowiednich ciuchów na taki wypad.. może zdążę kupić tylko nie wiem jakie :confused:

Każdy może :) A co do ciuchów, to głównie kask, co do reszty to trudno wskazać "odpowiednie" - co kto lubi.

Napisano

A kask jaki? Full face? Do miasta nie używam, a w góry to nie wiem jaki lepiej kupić do wygłupów.

Co do ciuchów, to nie wiem czy mam jakieś wygodne na taką wyprawę...

Gdzie jeździcie najczęściej? Czy zawsze nowe miejsce?

Napisano

Najlepiej zwykły kask XC ew. dirtowy "orzeszek" - fullface się nie sprawdza, bo na podjazdach za mocno ogranicza oddychanie (nie wspominając o tym, że jest gorąco). Chyba, że na podjazdy chcesz ściągać, ale to IMHO bez sensu :confused:

A co do miejsc, to prześledź wcześniejsze strony tego wątku, będziesz miał konkretne trasy, galerie, opinie...

Napisano

skoro jest kilku chętnych, to pozostaje tylko jeszcze jakąś traskę wymyślić i jedziemy...

Może coś w okolicach korbielowa??

Napisano

qlesh nic nie stoi na przeszkodzie wypadowi , większość wycieczek i tak jest w niedziele.

ale widzę brak propozycji co do tras i przybliżonej listy chętnych.

Ja proponuje Korbielów-Pilsko-Romanka-Sopotnia-Korbielów. mam samochód do którego wejdą (kiedyś się udało) 3 rowery i trzech jeźdźców.

Czekam na chętnych...

Napisano

Ja w zasadzie bym był chętny, ale widzę kilka przeszkód :) Po pierwsze nie posiadam kasku, po drugie to nie wiem czy bym przy was nie wymiękł, długa ta trasa ? Ciężka ?

Napisano

Ja nie chcę żeby wyszło, że najpierw chcę jechać, a później nie mogę, ale mogę powiedzieć to samo co intruz. Kasku jeszcze nie mam, kondycyjnie też nie wiem czy dam radę, raczej powinienem, bo to nie pierwszy rower. Nie wiem jakie macie tempo. Niedziele mam wolne także którąś chętnie spędzę w ten sposób.

Napisano

No kaski są raczej bardzo wskazane. co do reszty to jeszcze się nie zdarzyło że ktoś nie dał rady. Eliminowały nas raczej awarie sprzętu, bo jak jedzie się razem to się czeka na ostatniego.

Jak się już zaopatrzycie w kaski do zapraszamy do wspólnego śmigania, a jutro no cóż pojadę jaką 100 po okolicy.

Pozzdrawiam

Napisano

Tak myślę, że chyba lepiej spędzić taki dzień wygodnie i bez stresu czyli w odpowiednim odzieniu, bo co do towarzystwa to nie mam wątpliwości, że jest odpowiednie, o ile akceptuje nowe dusze w swoim gronie :)

Jak tylko będę mógł to jadę z wami, od dawna szukałem kogoś, z kim bym się mógł zabrać na taki wypad, bo rower niby się nadaje, jego kierowca chce jechać a nie miał z kim. Pewnie takich napaleńców jest więcej.. :)

A jeszcze pytanie: jeździ ktoś z was po górach w spd? Czy to raczej głupi pomysł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...