Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra, widzę że póki co nie ma chętnych... Wstępny plan na niedzielę jest taki:

1 rano z Katowic jedziemy pociągiem do Rajczy (czas wyjazdu do ustalenia)

2 udajemy się czerwonym szlakiem przez Mładą Horę na Rycerzową

3 dalej przez Przegibek i Jaworzynę na Wielką Raczę

4 na koniec zjazd do Zwardonia

To wszystko na razie luźne plany, uzależnione w dużej mierze od warunków atmosferycznch, aczkolwiek mam nadzieję,że wycieczka dojdzie do skutku.

Ja własnie zbieram ekipę na niedzielę. Ale tempo raczej turystyczne bo to takie mięczaki są ;)

ja chetnie pojade, moge jechac autem, pociagiem, obiojetne, jezeli ktos chcialby sie ze mna zabrac autem to mam miejsce wolne.

przejazd 40zl

Wstępny plan na niedzielę jest taki:

1 rano z Katowic jedziemy pociągiem do Rajczy (czas wyjazdu do ustalenia)

2 udajemy się czerwonym szlakiem przez Mładą Horę na Rycerzową

3 dalej przez Przegibek i Jaworzynę na Wielką Raczę

4 na koniec zjazd do Zwardonia

A nie lepiej w drugą stronę?

Tak czy siak, ja się wstępnie piszę - jak najbardziej może być pociągiem, mogę też autem, jeśli znajdzie się 1 chętny na zrzutkę na paliwo.

Ja tez się piszę, co do trasy to kilka postów wyżej detonator pisze, że fragment czerwonego szlaku z Rycerki na Mładą Horę jest kijowo oznaczony i mało ciekawy, lepiej zrobić trasę tak jak proponuje Wooyek w drugą stronę albo od Rajczy zielonym. Proponuję PKP bo wtedy nic nas nie ogranicza:)

Ja tez się piszę, co do trasy to kilka postów wyżej detonator pisze, że fragment czerwonego szlaku z Rycerki na Mładą Horę jest kijowo oznaczony i mało ciekawy, lepiej zrobić trasę tak jak proponuje Wooyek w drugą stronę albo od Rajczy zielonym. Proponuję PKP bo wtedy nic nas nie ogranicza:)

Co do tego czerwonego, to prawda - ostatnio tam zjeżdżałem i było max ch**owo - szlak zarośnięty tak, że nie widać ścieżki, a pod krzakami co 5-10 metrów poprzewracane drzewa... Zielone z Ujsołów niemal na pewno lepsza opcja. A co do jazdy w drugą stronę - jechałem tak 3 razy, bo tak mi się wydawało lepiej (dużo fajnych zjazdów), ale w sumie odmiana nie zaszkodzi, jeśli pomysłodawca/ogół tak preferuje :)

Dokładnie. Czerwony z Rycerki na Mładą Hore jest marny i zero widoków, złe oznaczenia.

Szkoda, że termin mi nie pasuje bo chętnie bym się wybrał z wami :)

Ohoho, szczerze po ostatnich tygodniach przeglądania tego tematu to się nie spodziewałem takiego zainteresowania moją propozycją :)

Jak napisałem wcześniej, to były tylko luźne plany, więc trasa jak najbardziej do modyfikacji... Do niedzieli mamy jeszcze chwilę więc myślę,że dojdziemy do jakiegoś porozumienia :D

Pozdrawaim

to gdzie w koncu jedziemy?, ja jade autem i musze wiedziec na 100% w ktora strone mam jechac :)

Kombinujesz z tym autem... ;)

Ja bym proponował wysiąść na stacji Rajcza Centrum, podpedałować do Ujsoł i stamtąd zielonym pieszym lub czarnym rowerowym wdrapać się przez przełęcz Kotarz na Rycerzową. A potem już czerwonym przez Wlk. Raczę do Zwardonia - co Wy na to?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...