tomekrs Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 sr suntour xcr, jest już skatowany bo ma 15kkm przebiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekbe Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Czyli porównywalnie z moim Dartem3. Ostatnio z Równicy na Orłową jechałem i myślałem, że albo się pogruchotam albo mnie szlak trafi na tych kamieniach i korzeniach, dlatego pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Planuje ktoś jakiś wypad w góry w najbliższy weekend, bo się zastanawiam nad wycieczką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 No dobra, widzę że póki co nie ma chętnych... Wstępny plan na niedzielę jest taki: 1 rano z Katowic jedziemy pociągiem do Rajczy (czas wyjazdu do ustalenia) 2 udajemy się czerwonym szlakiem przez Mładą Horę na Rycerzową 3 dalej przez Przegibek i Jaworzynę na Wielką Raczę 4 na koniec zjazd do Zwardonia To wszystko na razie luźne plany, uzależnione w dużej mierze od warunków atmosferycznch, aczkolwiek mam nadzieję,że wycieczka dojdzie do skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ja własnie zbieram ekipę na niedzielę. Ale tempo raczej turystyczne bo to takie mięczaki są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ja własnie zbieram ekipę na niedzielę. Ale tempo raczej turystyczne bo to takie mięczaki są ja chetnie pojade, moge jechac autem, pociagiem, obiojetne, jezeli ktos chcialby sie ze mna zabrac autem to mam miejsce wolne. przejazd 40zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ja raczej pociągiem. Jakoś z rana, dosiadam się w Tychach. Aha, no i pogoda ma być ładna ponoć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Wstępny plan na niedzielę jest taki: 1 rano z Katowic jedziemy pociągiem do Rajczy (czas wyjazdu do ustalenia) 2 udajemy się czerwonym szlakiem przez Mładą Horę na Rycerzową 3 dalej przez Przegibek i Jaworzynę na Wielką Raczę 4 na koniec zjazd do Zwardonia A nie lepiej w drugą stronę? Tak czy siak, ja się wstępnie piszę - jak najbardziej może być pociągiem, mogę też autem, jeśli znajdzie się 1 chętny na zrzutkę na paliwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekrs Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ja tez się piszę, co do trasy to kilka postów wyżej detonator pisze, że fragment czerwonego szlaku z Rycerki na Mładą Horę jest kijowo oznaczony i mało ciekawy, lepiej zrobić trasę tak jak proponuje Wooyek w drugą stronę albo od Rajczy zielonym. Proponuję PKP bo wtedy nic nas nie ogranicza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ja tez się piszę, co do trasy to kilka postów wyżej detonator pisze, że fragment czerwonego szlaku z Rycerki na Mładą Horę jest kijowo oznaczony i mało ciekawy, lepiej zrobić trasę tak jak proponuje Wooyek w drugą stronę albo od Rajczy zielonym. Proponuję PKP bo wtedy nic nas nie ogranicza:) Co do tego czerwonego, to prawda - ostatnio tam zjeżdżałem i było max ch**owo - szlak zarośnięty tak, że nie widać ścieżki, a pod krzakami co 5-10 metrów poprzewracane drzewa... Zielone z Ujsołów niemal na pewno lepsza opcja. A co do jazdy w drugą stronę - jechałem tak 3 razy, bo tak mi się wydawało lepiej (dużo fajnych zjazdów), ale w sumie odmiana nie zaszkodzi, jeśli pomysłodawca/ogół tak preferuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejmien3 Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ciekawa propozycja, również bym się pisał na niedzielne Beskidy. Tylko na zjazdach mogę trochę "zamulać" stawkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Czy trasa jest bardzo trudna ?,mam na mysli czy dużo podjazdów ? .Pytam bo może z kumplem bym się pisał na taki wypad w beskidy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Nie nie, praktycznie cały czas będzie w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Ja tez się piszę, co do trasy to kilka postów wyżej detonator pisze, że fragment czerwonego szlaku z Rycerki na Mładą Horę jest kijowo oznaczony i mało ciekawy, lepiej zrobić trasę tak jak proponuje Wooyek w drugą stronę albo od Rajczy zielonym. Proponuję PKP bo wtedy nic nas nie ogranicza:) Dokładnie. Czerwony z Rycerki na Mładą Hore jest marny i zero widoków, złe oznaczenia. Szkoda, że termin mi nie pasuje bo chętnie bym się wybrał z wami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Ohoho, szczerze po ostatnich tygodniach przeglądania tego tematu to się nie spodziewałem takiego zainteresowania moją propozycją Jak napisałem wcześniej, to były tylko luźne plany, więc trasa jak najbardziej do modyfikacji... Do niedzieli mamy jeszcze chwilę więc myślę,że dojdziemy do jakiegoś porozumienia Pozdrawaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Proponuję na wszelki wypadek kupić bilety do Zwardonia (nie powinno być żadnej różnicy w cenie) i w pociągu ustalimy szczegóły, czyli dokładny początek, koniec i kierunek trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Pociąg z Katowsi o 6.50 albo 7.16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekrs Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Proponuję jechać wcześniejszym (6:50 z Katowic), ja wsiadam w Ligocie, co do biletu to warto kupić w pociągu bo kolejarze dostali jakieś nowe cud maszynki i jeszcze nie opanowali obsługi i ostatnio kasowali taniej niż na dworcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Też myślę,że ten wcześniejszy (6.50) będzie lepszy, mniej stacji pośrednich no i, co najważniejsze , jedzie całe 15min krócej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 No to 6.50. Ja się dosiadam w Tychach, pomachajcie z okna żebym wiedział gdzie wsiąść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Ja wsiadam w Pszczynie (znaczy sie, my wsiadamy), jeszcze zobacze czy pojade z wami czy z ogółem pozjeżdżać na Wapienicy - wszystko będzie zależało od stanu mojego kolana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 to gdzie w koncu jedziemy?, ja jade autem i musze wiedziec na 100% w ktora strone mam jechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 to gdzie w koncu jedziemy?, ja jade autem i musze wiedziec na 100% w ktora strone mam jechac Kombinujesz z tym autem... Ja bym proponował wysiąść na stacji Rajcza Centrum, podpedałować do Ujsoł i stamtąd zielonym pieszym lub czarnym rowerowym wdrapać się przez przełęcz Kotarz na Rycerzową. A potem już czerwonym przez Wlk. Raczę do Zwardonia - co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Jak dla mnie taki wariant tez może być. Ja tylko chcę w góry jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejmien3 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Ja również popieram propozycję trasy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.