Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem poczatkujacy i chclialbym zadac kilka pytan :

- znacie jakies rajdy dla poczatkujacych lub jakies takie lajtowe

- jezdzi ktos na crossie po gorach?? bo wlasnie mam crossa i nie wiem czy dalbym rade

- ile powinny wynosic trasy zeby wyrobic kondycje

sorki ze w temacie o wycieczkach ale nie wiem gdzie to wsadzic

Napisano

Witam jestem poczatkujacy i chclialbym zadac kilka pytan :

- znacie jakies rajdy dla poczatkujacych lub jakies takie lajtowe

- jezdzi ktos na crossie po gorach?? bo wlasnie mam crossa i nie wiem czy dalbym rade

- ile powinny wynosic trasy zeby wyrobic kondycje

sorki ze w temacie o wycieczkach ale nie wiem gdzie to wsadzic

Sprecyzuj, co masz na myśli przez "rajd". Zawody, czy rodzaj zorganizowanej wycieczki (co w przypadku rowerów zwykle nazywa się rajdem)?

Co do jazdy na crossie, to nikt Ci nie powie, "czy dałbyś radę" :) Generalnie ludzie czasem jeżdżą i dają radę, choć oczywiście prędkość i wygoda nie będą takie duże. IMHO będąc początkującym i jeżdżąc na rowerze crossowym lepiej najpierw wybrać się na Jurę i pośmigać po szlakach pieszych (choć ostatnio pogrom po zimie...).

Długość tras też zależy wyłącznie od Twoich możliwości, więc musisz sam do tego dojść. Jeśli zabierasz się za góry, to spróbuj może na początek tak do 25-35 km.

Napisano

Jest elegancko. Atakowaliśmy czerwonym, potem niebiesko/czerwono/zielonym na przysłop, potem czerwonym na kubalonkę. Trochę mokro było gdzieniegdzie, ale ogólnie świetnie.

Napisano

witam :)

Szukam chętnych bikerów na wypady w góry. Spokojne trasy mile widziane. Wyczynowiec ze mnie nie jest :)

Jeszcze ...

Może jutro ktoś się wybiera?

Są tu jakieś bikerki? Czyżby wymierający gatunek :)

Jeśli nie góry to może jakieś wypady po okolicy - w planach mam Pszczyne, Pogorie, Chudów, możeJura. Dopiero co zaczynam tak na serio poznawać uroki dłuższych tras ,,

zapraszm jak by co 8972105

ewelina vel bikenutria83

Napisano

z Michałem jedziemy w góry w środę, jeżeli chce się ktoś zabrać to mamy jedno miejsce w aucie wolne.

pozdr

Paweł

Napisano

Bez szaleństw - to będzie nasz pierwszy wypad w tym roku w góry - czyli bez napinki :D

Wnd - trzymam za słowo :D

Pozdrower

Bikenutria83 - na pszczyne to trase mam już opanowaną po 3 próbach dotarcia szlakiem.

Ale na pogorie nie mam zielonego pojecią jak tam dojechąć żeby ominąć jak najwięcej dróg - jak Ty tam dojezdzasz ??

pozdr

Napisano

Chłopaki zazdraszczam tego pierwszego wypadu. Chętnie bym się wybrała, ale niestety w środę punkt 7 rano muszę się stawić w pracy .. terminy :/

Mruwa co do Pszczyny do dopiero "wyprawa" przede mną, ale z tego co czytałam to jest bardzo źle oznakowana ta trasa. Co do Pogorii to za nią nie wiem jak się zabrać kompletnie tak, żeby z Katowic ominąć jak najwięcej dróg.. Muszę podpytać kuzyna, może on coś podpowie.

Można wiedzieć gdzie się konkretnie wybieracie?

Napisano

bikenutria83 - trasa do pszczyny jest źle oznakowana ale tylko w Katowicach. Ja ją odkryłem dopiero za 3 podejściem - nie ukrywam że za 2-im razem jechałem z powrotem już z Tych i tak połączyłęm te szlaki. Inaczej by się nie udało.

Co do wyprawy to ustalimy we wtorek... gdzie

a jeżeli chodzi o pogorie to wydaje mi się że z chorzowa to musze jechać na siemianowice a potem na czeladź by ominać te najbardziej ruchliwe drogi. Sprawdze to napisze :D

Napisano

Witam

Kto ma ochotę jutro powłóczyć się trochę bo naszym beskidzie Sląskim ??

Planowana trasa to czerwonym szlakiem od Stożka przez Barania Górę i potem odbicie w kierunku Skrzycznego i zjazd do Buczkowic.

Początek Wisła Głębce, koniec Żywiec. Długość trasy to około 40 km.

Transport PKP :)

Napisano

Witam

Kto ma ochotę jutro powłóczyć się trochę bo naszym beskidzie Sląskim ??

Planowana trasa to czerwonym szlakiem od Stożka przez Barania Górę i potem odbicie w kierunku Skrzycznego i zjazd do Buczkowic.

Początek Wisła Głębce, koniec Żywiec. Długość trasy to około 40 km.

Transport PKP ;)

Jak by co to jadę z Katowic o 6:43 lub, jeśli nie zdążę na niego, to wtedy jadę 7:43 :D

Napisano

na jutro zbieram zapisy, dwa miejsca wolne, kierunek ustron/szczyrk, trasa do 50km, tempo lekkie, wyjazd ok 7rano. dodatek na paliwo 25zl od glowy w dwie strony.

pozdr

Napisano

Jutro pracuje. Byłeś gdzieś dziś Wnd ??

Ponoć jutro ma padać.

Kto chętny na wypad w piątek ?

Detonator jaka pogoda na trasie, jak w ogóle udał się wypad ?? Wszytko przejezdne ??

Napisano

Jutro pracuje. Byłeś gdzieś dziś Wnd ??

Ponoć jutro ma padać.

Kto chętny na wypad w piątek ?

Detonator jaka pogoda na trasie, jak w ogóle udał się wypad ?? Wszytko przejezdne ??

Mruwa szlaki przejezdne praktycznie w 100%. Co do pogody to ponoć na rower jest tylko pogoda dobra i bardzo dobra :D Wczoraj była ta dobra :)

Z resztą popatrzcie sami:

http://picasaweb.google.pl/detonator1984/KoronaSlaskiegoZdobyta?feat=directlink

Wypad udany i to bardzo.

Napisano

ja moge piatek, skrzyczne trophy, rajcza?

o 6,30 otwieram budowe w rudzie, na 7 moge kajs byc.... jedziemy mruwa moim, czy twoim?

Napisano

Kopaczus - ja myślałem o Ustroniu. Ale jestem otwarty na propozycje.

To będzie mój i Wnd pierwszy wyjazd w tym roku w góry więc bez szaleństw :)

Wnd - jak Kopaczus będzie jechał to Twoim śmigniemy bo ja nie mam na 3 rowery miejsca.

Pozrower

Napisano

ale ja nie bede mial w piatek peugota, Olivka go potrzebuje, moim roboczym pizdzikiem pojedziemy, ale on ma tylko dwa miejsca. Chyba ze kopaczus pojedzie na pace, ale ja mandatu nie place jak nas zatrzymaja :)

Napisano

Kopaczus więc albo na pace w Peugeocie i jedziemy albo spotkamy się gdzieś w górkach w jakimś umówionym miejscu np. PKP ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...