ficus Napisano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam, Przewodnik się znalazł, więc pierwsze koty... Kwestia terminu... Piątek (7.08) czy sobota (8.08)? To główne terminy, które biorę pod uwagę. Jeśli chodzi o transport do Ustronia to pociąg jest o 7:04 z Katowic i o 9:07 jesteśmy w Ustroniu. Bardzo możliwe, że ze mną będzie jeszcze kumpel, więc mamy 4 osoby. Kolejni chętni mile widziani. Trasa rozpisana tutaj: Trasa Który termin pasuje bardziej? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Jezeli sa chetni zeby sie podczepic do mnie do auta, mam dwa miejsca wolne(koszt paliwa w dwie strony ok 20zl na osobe), to zapraszam. preferuje sobote, ale piatek tez moze byc. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Mi tam pasują oba terminy. Polecam wysiąść z pkp w Ustroniu Zdroju to będziecie prawie pod startem zeszłorocznego maratonu. Chociaż tak naprawdę to żadna różnica bo z głównego te kilkaset metrów można przejechać Tylko napiszcie gdzie wysiadacie i jak Was poznać bo rowerzystów może być trochę więcej w pociągu. Z ludźmi co jadą autem też fajnie by było jakoś się umówić. Niestety dzisiaj pani w telewizji mówiła, że we wtorek, środę a może nawet czwartek ma lać. W piątek nie wiem jak będzie ale nawet jeśli pogodnie to po trzech dniach deszczu trasa będzie nieciekawa. Szczególnie niektóre mocno kamieniste zjazdy (jak chociażby z Równicy w stronę Orłowej) mogą być niebezpieczne. Oczywiście tv to tv, na poprzednią noc zapowiadali ulewy a nic nie było. Także pozostaje mieć nadzieję, że się mylą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekS Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 To moze pogoda zadecyduje o ostatecznym terminie ? Póki co wszyscy (4) mogą w pt i so. Ja pojade własnym wozem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 To moze pogoda zadecyduje o ostatecznym terminie ? Póki co wszyscy (4) mogą w pt i so. Ja pojade własnym wozem. A nie chcesz kogos zabrac? Ekonomiczniej bedzie, ja mam wolne dwa miejsca, moge zabrac dwie osoby z rowerami i bagazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ficus Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 To moze pogoda zadecyduje o ostatecznym terminie ? Jestem za! @Wnd: Co do transportu to może z kolegą bym się zabrał, jeśli nie będziemy stanowić problemu (my + 2 rowery + podręczny bagaż). Ale ostateczną odpowiedź dam dzień/dwa przed wyjazdem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ok, to daj mi znac na pw, skad was zgarnac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ja nie wiem jaki bede po urodzinach ale zapowiada sie odziwo trzeźwo.. 7 sobie daruje bo urodzinki ale 8 moge sie skusić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekS Napisano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Co do moich mozliwosci zabierania kogos... osobę predzej , gorzej z bikiem. Bo jak sie odrapią przy za/wyladunku do sedana 2 rowerów do bagaznika to potem z tą ekonomicznością różnie bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Dziś zrobiłem mały rekonesans w górach. Pogoda jest jaka jest, wczoraj pół dnia lało, dziś przelotnie. Warunki na trasach są, hmmm... ciekawe: Na podjazdach i zjazdach jest na razie bardzo ślisko. Co zresztą przy moich oponach 1.95" stwarzało komiczne sytuacje bo na większości wzniesień w pewnym momencie zaczynałem jeździć w miejscu Pogoda w górach o taka: Ale na piątek zapowiadają już wszędzie, że będzie ładniej a w sobotę ma wrócić piękna pogoda z zeszłego tygodnia. A cała moja wyprawa skończyła się o tak: Czyli przebiciem obu dętek naraz, co jeszcze mnie nie spotkało A jako, ze miała być to tylko krótka trasa rozpoznawcza to nie wziąłem ze sobą praktycznie nic. W związku z tym zrobiłem sobie spacerek z rowerem 12km do domu a po drodze jeszcze mnie zlał deszcz No ale mam nauczkę, że na każdą trasę należy brać dętki Edit: Przepraszam za słabą jakość fotek ale wszystko robione telefonem. Nie targam ze sobą zazwyczaj lustrzanki a innym aparatem nie dysponuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Ok, ustalmy w takim razie ze spotykamy sie przed stadionem o godz 9 w sobote, co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ficus Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Ok, ustalmy w takim razie ze spotykamy sie przed stadionem o godz 9 w sobote, co Wy na to? Błotka i tak, i tak całego nie ominiemy. Wnd, prześlij mi proszę Twojego maila/GG/telefon na priv, bo coś chyba nie doszła do Ciebie moja ostatnia wiadomość wysłana przez komunikator forumowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekS Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Fajny raport z terenu A moje uczestnictwo zagrożone, cos wczoraj przetrenowałem i lekko cos chrupie w kolanie przy prostowaniu, zobaczymy jak bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 moj nr tel 513 871 472 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 To rozumiem, że ta sobota godz. 9 obowiązuje skoro nikt nie wniósł obiekcji? Fajnie jakbyście jeszcze napisali w miarę jak Was poznać no ale może jakoś dam radę a w ostateczności skorzystam z telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 To rozumiem, że ta sobota godz. 9 obowiązuje skoro nikt nie wniósł obiekcji? Fajnie jakbyście jeszcze napisali w miarę jak Was poznać no ale może jakoś dam radę a w ostateczności skorzystam z telefonu. Jezeli dobrze zrozumialem to robimy trase maratonu eska, wiec umowmy sie pod podjazdem na rownice, przy ulicy skalica i turystycznej pare min po 9. Ja bede autem w motylki z bagaznikiem na klapie nie da sie nie poznac Moj nr 513 871 472, gdyby cos to sms, tel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ficus Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Tak więc czas na konkrety. Spotykamy się o 9:20 w sobotę (08.08) przy ulicy Skalica i Turystycznej w Ustroniu. Jestem niestety zmuszony jechać pociągiem (szczegóły prześlę na priv, Wnd), który przyjeżdża na stację Ustroń Polana planowo o 9:20, więc proszę na nas chwilę poczekać lub po prostu kilka minut rano dłużej pospać. Numer telefonu do Wnd mam zapisany, więc w razie czego będę dzwonił. Poznacie mnie na pewno - czarny Kross Level A6. Trasa tegorocznego maratonu już jest (link), więc byłoby super, gdyby nas lasq poprowadził. Swoją drogą kasę na udział już wpłaciłem, więc klamka zapadła. Na miejscu czekamy na: lasq - przewodnik Wnd SlawekS Housik ficus + kolega. Pozdrawiam i do zobaczenia w Ustroniu. Pogoda ma być cudna, chociaż w błotku i tak się troszkę popaplamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 No, no. Trasa ciekawa nie powiem. Poprowadzić mogę - nie ma problemu. Nie jestem na 100% pewny jedynie dwóch zjazdów ze szlaku na jakieś leśne ścieżki ale damy radę. A sama trasa z atrakcjami. Ciekawie zapowiada się podjazd z Brennej Leśnicy w stronę Równicy mając te 25-30km gór w nogach. Szczególnie, że płasko to tam nie jest a sam już podjazd na Równicę od strony Orłowej jest mocno kamienisty. Szkoda, że nie pociągnęli podjazdu żółtym szlakiem na sam Salmopol Ale raczej wiem dlaczego. Ja tam co prawda jedynie zjeżdżałem ale podjechać tam to hoho... stromo jak nie wiem i kamieniście, momentami nawet zjeżdżać się bałem. No ale do tego momentu do którego jedzie trasa chyba jest w miarę ok. A tak dla zachęty widok z trasy (to właśnie za zjazdem z Salmopolu, na pierwszym planie Smerekowiec albo Jaworzyna, nie jestem pewny): I jeszcze jeden. Tym pasmem w tle będziemy jechać (i tym z którego jest zrobione zdjęcie notabene też ): No to chyba wszystko. Do zobaczenia w sobotę. Jak coś ja będę na bordowym rowerze z napisem "Vission" na ramie i w żółtym kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruwa Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam. Dzięki temu tematowi zarejestrowałem się na tym forum Byłbym chętny z Wami na ten wypadzik. MA ktoś miejsce osoborower w samochodzie ?? ... jak nie to się i pociągiem pojedzie. Jak coś to pisać na komórke 660 073 562 bo już chyba na prywatne wiadomości to już za późno. Dzięki Pawłowi już załatwione mam miejsce - jestem w szoku że tak szybko odpisują na wiadomości - ledwo co nacisnąłem WYŚLIJ to już sms przyszedł. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekS Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 A mnie niestety nie bedzie Kolano daje jeszcze o sobie znac niestety.. wysłałem sms do Mrówy zeby sie upewnic ze nie bedziecie czekac. Milego krecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruwa Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Panowie dziękuje wszystkim za wspólną przejażdzke i za wspólne defekty ;D Było super - dobrze że mamy następny cel - CZANTORIA Czekam na zdjęcia i pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katystopej Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Czantoria ? Kiedy jeśli można wiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruwa Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Katystopej - dopiero dziś wróciliśmy z wyprawy , póki co jeszcze nie ustalaliśmy wolnego wypadu na pokonanie Czantori - niestety dziś już na zabrakło czas - może i dobrze bo trochę w nogach mamy km zrobione w terenie. Temat Czantorii jest otwarty. My z ficusem na pewno odpadamy w przyszły tydzień bo wybieramy się na maraton Eski więc będziemy walczyć ponownie z Równicą i kamienistymi zjazdami Ficus uważaj na merci no i na telefonik Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 No wypadzik fajny, może poza moją niedyspozycją kondycyjną Ale i tak było świetnie. Również czekam na zdjęcia Pozdro, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ficus Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Zdjęcia już są. Otóż tutaj możecie przeczytać troszkę moich odczuć i przemyśleń co do dnia dzisiejszego i przyszłego maratonu: http://ficus.bikestats.pl/, a tutaj już album ze zdjęciami: http://picasaweb.google.pl/ficus1992/Ustron#. Dzięki jeszcze raz za wycieczkę i polecam się na przyszłość. Czantoria oczywiście jak najbardziej, jednak najwcześniej za 2 tygodnie. Za tydzień w sobotę trzymać kciuki za maraton w Ustroniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.