Pacmen_89 Napisano 30 Stycznia 2008 Napisano 30 Stycznia 2008 Tak jak pisał kolega wyżej 10 maja prawdopodobnie odpada i u mnie z powodu matury która będzie w te dni, jeszcze się okaże co w jaki dzień
lukashs Napisano 30 Stycznia 2008 Napisano 30 Stycznia 2008 Ja to już bym chętnie pojechał odrazu jak zacznie się robić słonecznie, koniec marca .. powinno być już ok. Zresztą jak spotkamy śnieg na trasie to też będzie fajnie.
Kasumi Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Im szybciej tym lepiej.Ciekawe ilu ludzi z zapowiedzianych uda się zebrać w jednym terminie,bo nie ma takiego nigdy,który by wszystkim pasował
szaqman Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 śnieg fajna sprawa, byle nie głęboki mokry - bo wtedy prowadzonko, a to w niskich butach najfajniejsze nie jest, gdy ma się przed sobą perspektywę wielu godzin jazdy...
dezerter Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Ja się piszę jak najbardziej Tylko nie na początek maja bo matura Ale koniec marca, kwiecień czemu nie powinno być już całkiem ciepło Co do trasy to można wjechać np z Bielska na Szyndzielnię, a potem do wyboru do koloru przynajmniej parę fajnych tras tam jest.
Shogun Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Tylko bardzo proszę, w imieniu wszystkich crossowiczów, o niezbyt hardkorową trasę w zakresie kamienistości i korzeniowości. Może być długa i wyczerpująca, ale dla bikera, a nie roweru
dezerter Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Ja wolę więcej kamieni i korzeni ale spoko na pewno dojdziemy do jakiejś kompromisowej traski
szaqman Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 my crossowcy też po kamycurach jeździć możem, jeno ciutkę wolniej http://rowerszamana.prv.pl/Skrzycznerowere...2007/index.html http://rowerszamana.prv.pl/GroJPII28062007/index.html http://www.genetyk.com/20070609/
lukashs Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 przecież wiadomo, że nikt nie będzie leciał "na łeb na szyje !" jedziemy razem to bedziemy czekac na siebie. komuś uda się szybciej gdzieś wjechać to poczeka na reszte u góry, ktoś szybciej zjedzie to poczeka na dole. Proste.
tobek Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 .Szyndzielnia to dobry pomysł A dalej to może Skrzyczne...? Pozdrawiam
omen Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Omen, czerwony na Zara praktycznie na całej długości jest pokonywalny na 2 kółeczkach - szczególnie od Kocierza.Natomiast od Porąbki tak w 90% myślę, że jest przejezdny. Ostatnio jak tamtedy jechałem, niestety troszeczkę prowadzenia było z powodu oponek 28mm, które z deczka mi się na liściach ślizgały... Niemniej, czerwony od Porabki na Zar to trudny i ciezki podjazd, jest wiele sposobow na przyjemniejsze 'zrobienie' wysokosci harry właśnie o ten mi chodzilo.. :] ja też chętnie dołączę do peletonu proponuję trasę do Bielska PKP potem na Szyndzielnię - Klimczok - Błatnia - Brenna - Ustroń i pkp do domu i to byłaby najlepsza propozycja na 1 wyjazd. ja sie pisze na 100% :] no chyba ze maraton jakis akurat wypadnie:P
tobek Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 ja też chętnie dołączę do peletonu yes.gifproponuję trasę do Bielska PKP potem na Szyndzielnię - Klimczok - Błatnia - Brenna - Ustroń i pkp do domu Trasa jak najbardziej odpowiednia na pierwszy wyjazd w góry To jak piszecie się? Pozdrówko mobilizujące
omen Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 ja sie pisze. :] proponuje jeszcze powiadomić Bielska ekipe może ktoś sie dolączy. :]
tobek Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Więc, trasa była by taka: W Bielsku wjeżdżamy na czerwony szlak pieszy i asfaltowym podjazdem wjeżdżamy na Szyndzielnię, dalej czerwony szlakiem dojeżdżamy do schroniska PTTK na Klimczoku. Teraz odbijamy na żółty szklak pieszy i jedziemy na Błatnią. Dalej z Błatniej wjeżdżamy na zielony szlak pieszy i dojeżdżamy do Brennej(miasto). Dalej tym samym szlakiem(zielonym) dojeżdżamy do schroniska PTTK'u na Równicy, teraz wjeżdżamy na czerwony szlak pieszy i dojeżdżamy do dworca PKP w Ustroniu. Pozdrawiam
omen Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 mi pasi, mam nadzieje, że ze sztywnym widelcem uda mi sie tam przebić.
killo Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Tobek a gdzie ty na Szyndzielni masz asfaltowy podjazd ?? (no chyba ze ja sie myle ) .Trasa całkiem spoko i o ile termin mi bedzie pasował to lece z wami
szaqman Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Tobek a gdzie ty na Szyndzielni masz asfaltowy podjazd ?? (no chyba ze ja sie myle ) Na niektórych mapach ten 'szuterek' zaznaczają tak jak i asfalt...
tobek Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 W moim przypadku(mapa śląska = Compass) ten szutrowy podjazd zaznaczony jest jako droga asfaltowa. Pozdrawiam
dezerter Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Ta droga na Szyndzielnię to szuter i do tego co jakiś czas kamole, sprawdzone organoleptycznie
dezerter Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Raczej nie, no może w jednym miejscu gdzie cała ścieżka jest nimi wyłożona ( pod koniec podjazdu ), tam trzeba mieć raczej kondycje niż technikę czy grube opony.
szaqman Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 są fragmenty z kamycolami, ale ogolnie przejechac sie da calosc. tak jak poprzednik napisal przy gorze jest najgorzej. a no i oczywiscie Tobiasszu drogi - jazda pod górę to największa frajda:)
Pacmen_89 Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Jak termin pasi to jadę, trasa mi się podoba ;D Mam nadzieje że dam rade bez SPD, może do tego czasu sobie już je kupie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.