Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja to już bym chętnie pojechał odrazu jak zacznie się robić słonecznie, koniec marca .. powinno być już ok. Zresztą jak spotkamy śnieg na trasie to też będzie fajnie.

Napisano

Im szybciej tym lepiej.Ciekawe ilu ludzi z zapowiedzianych uda się zebrać w jednym terminie,bo nie ma takiego nigdy,który by wszystkim pasował;)

Napisano

śnieg fajna sprawa, byle nie głęboki mokry - bo wtedy prowadzonko, a to w niskich butach najfajniejsze nie jest, gdy ma się przed sobą perspektywę wielu godzin jazdy...

Napisano

Ja się piszę jak najbardziej :) Tylko nie na początek maja bo matura :P Ale koniec marca, kwiecień czemu nie powinno być już całkiem ciepło :) Co do trasy to można wjechać np z Bielska na Szyndzielnię, a potem do wyboru do koloru przynajmniej parę fajnych tras tam jest.

Napisano

Tylko bardzo proszę, w imieniu wszystkich crossowiczów, o niezbyt hardkorową trasę w zakresie kamienistości i korzeniowości. Może być długa i wyczerpująca, ale dla bikera, a nie roweru :P

Napisano

przecież wiadomo, że nikt nie będzie leciał "na łeb na szyje !" jedziemy razem to bedziemy czekac na siebie.

komuś uda się szybciej gdzieś wjechać to poczeka na reszte u góry, ktoś szybciej zjedzie to poczeka na dole.

Proste.

Napisano
Omen, czerwony na Zara praktycznie na całej długości jest pokonywalny na 2 kółeczkach - szczególnie od Kocierza.

Natomiast od Porąbki tak w 90% myślę, że jest przejezdny. Ostatnio jak tamtedy jechałem, niestety troszeczkę prowadzenia było z powodu oponek 28mm, które z deczka mi się na liściach ślizgały...

Niemniej, czerwony od Porabki na Zar to trudny i ciezki podjazd, jest wiele sposobow na przyjemniejsze 'zrobienie' wysokosci :)

harry właśnie o ten mi chodzilo.. :]

ja też chętnie dołączę do peletonu :thumbsup:

proponuję trasę do Bielska PKP potem na Szyndzielnię - Klimczok - Błatnia - Brenna - Ustroń i pkp do domu

i to byłaby najlepsza propozycja na 1 wyjazd. ja sie pisze na 100% :] no chyba ze maraton jakis akurat wypadnie:P

Napisano
ja też chętnie dołączę do peletonu yes.gif

proponuję trasę do Bielska PKP potem na Szyndzielnię - Klimczok - Błatnia - Brenna - Ustroń i pkp do domu

Trasa jak najbardziej odpowiednia na pierwszy wyjazd w góry :thumbsup: To jak piszecie się?

Pozdrówko mobilizujące :)

Napisano

Więc, trasa była by taka:

W Bielsku wjeżdżamy na czerwony szlak pieszy i asfaltowym podjazdem wjeżdżamy na Szyndzielnię, dalej czerwony szlakiem dojeżdżamy do schroniska PTTK na Klimczoku. Teraz odbijamy na żółty szklak pieszy i jedziemy na Błatnią. Dalej z Błatniej wjeżdżamy na zielony szlak pieszy i dojeżdżamy do Brennej(miasto). Dalej tym samym szlakiem(zielonym) dojeżdżamy do schroniska PTTK'u na Równicy, teraz wjeżdżamy na czerwony szlak pieszy i dojeżdżamy do dworca PKP w Ustroniu.

Pozdrawiam

Napisano

Tobek a gdzie ty na Szyndzielni masz asfaltowy podjazd ?? :) (no chyba ze ja sie myle ) :sweat: .Trasa całkiem spoko i o ile termin mi bedzie pasował to lece z wami

Napisano
Tobek a gdzie ty na Szyndzielni masz asfaltowy podjazd ?? :) (no chyba ze ja sie myle ) :sweat:

Na niektórych mapach ten 'szuterek' zaznaczają tak jak i asfalt...

Napisano

W moim przypadku(mapa śląska = Compass) ten szutrowy podjazd zaznaczony jest jako droga asfaltowa.

Pozdrawiam

Napisano

Raczej nie, no może w jednym miejscu gdzie cała ścieżka jest nimi wyłożona ( pod koniec podjazdu ), tam trzeba mieć raczej kondycje niż technikę czy grube opony.

Napisano

są fragmenty z kamycolami, ale ogolnie przejechac sie da calosc. tak jak poprzednik napisal przy gorze jest najgorzej.

a no i oczywiscie Tobiasszu drogi - jazda pod górę to największa frajda:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...