tomekrs Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 ... i panie. Czyli co Pani Mamba nie ma innych planów i jedzie w niedzielę w góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Wielka Racza po takich opadach.. stary jesteś fest optymistą ale uważaj bo pewnie będzie bardzo ślisko.. ja jade na maraton także szerokiego szlaku życzę, gdyby nie to to pewnie bym pojechał z Wami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Pani Mamba zastanawia się nad Krakowem, ale ilość ludzi i błoto (nie chce mi sie zmieniac opon) jakoś odbiera mi mobilizację. Wiec może w góry wyskoczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekrs Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 No też myślałem nad Krakowem, ale koszty zbyt duże (70 dych opłata, paliwo, autostrada) więc lepiej zaczekać na Ustroń. Wielka Racza po takich opadach.. stary jesteś fest optymistą ale uważaj bo pewnie będzie bardzo ślisko.. ja jade na maraton także szerokiego szlaku życzę, gdyby nie to to pewnie bym pojechał z Wami Mówisz, że aż tak źle może być, tempo jak zawsze spokojne, więc niebezpieczniej może być na tym maratonie w Krakowie jak bydzie cza dować pozór na setki osób na trasie A jak coś to trasa w fazie planowania i czekom na propozycje bo jo już nie mom pomysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Sam myślałem o Karakowie albe nie pojade tylko dla maratonu. Jeśli to by był Ustron to chętnie fajne tereny no i dodatkowo ściganko Wstępnie to jestem chętny na niedzielę Jedzie ktoś autem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cusek Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Panowie, ja też bym się może pisał jeśli zdołam złożyć amortyzator do tego czasu i pogoda się poprawi, bo to trochę traci sens;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Mówisz, że aż tak źle może być, tempo jak zawsze spokojne, więc niebezpieczniej może być na tym maratonie w Krakowie jak bydzie cza dować pozór na setki osób na trasie po lekki opadach tam jest bardzo ślisko.. a co dopiero po takich ja teraz mamy juz 2 tydzień.. spokojnie, nie spokojnie.. zjazdy na raczy sa niby łatwe a w trakcie hamowania okazują sie bardzo nie bezpieczne. Także uważajcie na zjazdach!!! Szerokich szlaków bez drzew zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 jeśli nie bedzie padać w sobotę lub niedzielę to można skoczyć ale trzeba mieć na uwadze że albo będzie się "ćwiczyło" technikę jazdy albo jechać bardzo!! technicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cycloholic Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam, czy niedzielny wypad nadal aktualny? bo ja chętnie bym gdzieś wyskoczyła. Liczę, że optymistyczne prognozy się sprawdzą i nie będzie wielkich opadów. Proponuję trasę rozpocząć w Wilkowice-Bystra: zielonym szlakiem na Szyndzielnię, potem – Klimczok – czerwonym przez Przełęcz Karkoszonka - Przełęcz Salmopolską – do Malinowskiej Skały, potem zielonym na Zielony Kopiec, zjazd żółtym do Nowej Osady, można jeszcze podjechać nad Jezioro Czerniańskie, potem do Wisły centrum. Można by było jeszcze skoczyć na Baranią, ale chyba to byłoby zbyt optymistyczne, zważywszy, że nie wiadomo, jak dużo błotka na szlakach ...?! Oczywiście to tylko propozycja trasy Zawsze można się dogadać. Jak Wam spasuje, to pociąg jest z Katowic o 8:07 - 9:37 w Wilkowicach-Bystra. Powrót z Wisły 17:19 lub 19:10. Plan Podróży Stacja/przystanek Data przyj. odj. Per/Tor Środki komunikacji Uwagi Katowice 27.06.09 08:07 2/3 713 713 Osobowy tylko 2 kl. Katowice Brynów 08:13 08:13 Katowice Ligota 08:16 08:16 Katowice Piotrowice 08:19 08:19 Katowice Podlesie 08:22 08:22 Tychy 08:29 08:30 Tychy Żwaków 08:35 08:36 Kobiór 08:41 08:41 Piasek 08:48 08:48 Pszczyna 08:52 08:53 Goczałkowice 08:56 08:57 Goczałkowice Zdrój 08:59 08:59 Czechowice Dziedzice 09:05 09:06 Czechowice Dz. Prz. 09:11 09:11 Czechowice Dz. Płd. 09:13 09:14 Bielsko Biała Komor. 09:17 09:17 Bielsko Biała Płn. 09:20 09:20 Bielsko Biała Główna 09:23 09:24 Bielsko Biała Lipnik 09:27 09:28 Bielsko Biała Leszcz 09:30 09:31 Bielsko Biała Mikus. 09:33 09:33 Wilkowice Bystra 09:37 Czas jazdy: 1:30; kursuje codziennie Informacja o cenie biletu normalnego kl. 2 11,00 zł 64 kma Kto chętny? ewentualnie w sobotę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Maraton mi jednak odpadł więc z bardzo miłą chęcią dosiadłabym rowerek w niedziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cusek Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Może mi się uda z wami zawędrować, a jak się umawiamy co do pogody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekrs Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Ja niestety odpadam, brak czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_-Paweł-_ Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Witam, czy niedzielny wypad nadal aktualny? bo ja chętnie bym gdzieś wyskoczyła. Liczę, że optymistyczne prognozy się sprawdzą i nie będzie wielkich opadów. Proponuję trasę rozpocząć w Wilkowice-Bystra: zielonym szlakiem na Szyndzielnię, potem – Klimczok – czerwonym przez Przełęcz Karkoszonka - Przełęcz Salmopolską – do Malinowskiej Skały, potem zielonym na Zielony Kopiec, zjazd żółtym do Nowej Osady, można jeszcze podjechać nad Jezioro Czerniańskie, potem do Wisły centrum. Można by było jeszcze skoczyć na Baranią, ale chyba to byłoby zbyt optymistyczne, zważywszy, że nie wiadomo, jak dużo błotka na szlakach ...?! Oczywiście to tylko propozycja trasy Zawsze można się dogadać. Niedawno jechałem tymi szlakami co koleżanka proponuje i były nieźle zryte. Nie jechałem Tylko zielonym z bystrej na szyndzielnie - miałem w planie z Klimczoka zjechać zielonym ale ostatecznie zjechałem czerwonym, niebieskim i nartostradą (czerwonego nie polecam za to nartostradą się bardzo przyjemnie jechało) czerwony z Klimczoka w stronę Salmopolu też jest totalnie zniszczony przez ścinkę drewna (dopiero z przełęczy Karkoszonka jest w miarę) a zważywszy na ostatnie mega ulewy w okolicy może być tylko gorzej więc na razie zarzuciłem slicki i śmigam asfaltami. Jeszcze dodam że dziś w Bielsku tez pada z małymi przerwami - już zdążyłem zmoknąć na rowerze (trzeci dzień z rzędu ;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cusek Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Nie to ja sobie odpuszczę, chyba wolę zmoknąć w Rudzie niż w górach i płacić za to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cycloholic Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Paweł - dzięki za info No, chyba mój optymizm był zbyt duży - ciągle mokro. Choćby nawet jutro nie padało, to pewnie na szlakach ślisko i pełno błota, a jak na całodniową wycieczkę to trochę zbyt dużo tego błotka A tak by się już chciało pojeździć po górkach...Miejmy nadzieję, że ktoś w końcu zakręci te kurki z deszczem i uda się wyskoczyć na szlak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Się jeszcze dowiedzcie jak z pociągami jest. Pewnie są opóźnione bo ostatnio przez te deszcze był zalane tory przy dworcu i sam dworzec w Czechowicach Dziedzicach a o ile dobrze pamiętam to pociąg przez niego przejeżdża i wtedy te jechały objazdami albo w ogolę, ale teraz powinno się już poprawić ta sytuacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 No to fakt. Pogoda ostatnio nas nie rozpieszcza. Nie zmieniłam opon więc błotko też chyba by mnie zabiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_-Paweł-_ Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Paweł - dzięki za info No, chyba mój optymizm był zbyt duży - ciągle mokro. Choćby nawet jutro nie padało, to pewnie na szlakach ślisko i pełno błota, a jak na całodniową wycieczkę to trochę zbyt dużo tego błotka A tak by się już chciało pojeździć po górkach...Miejmy nadzieję, że ktoś w końcu zakręci te kurki z deszczem i uda się wyskoczyć na szlak... Nie ma sprawy. Ostatnio tak leje że chyba przez tydzień będzie "ciekawie" na szlakach. Dziś całą noc lało a Biała wylała w Kaniowie :/ Na tygodniu pojade obadać trase Enduro Trophy w Brennej i jak bedzie znośnie to sie trza bedzie zapisać - dam znać jak było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Pytam wstępnie, bo nie wiem czy zdążę przepleść koło, czy ktoś by miał chęć na jakiś wypad w niedzielę. trasa do ustalenia... Ps. Nie wiecie jak wyglądają szlaki w Beskidach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cycloholic Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja wybieram się na weekend do Brennej, więc pasuje mi zarówno sobota, jak i niedziela, żeby pośmigać po Beskidzie Śl. Z tego co wiem, to na szlakach jeszcze sporo błota, ale ja już mam dość czekania, a poza tym maseczka błotna nie zaszkodzi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 kuls, wpadaj tez do Brennej. wiekszosc ktorzy w sobote beda startowac w enduro trophy pewnie zorganizuje wycieczke w niedziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 dobra, koło będzie gotowe, więc jadę na pewno. Może być i Brenna, dawno mnie tam nie było. Złomek jeśli możesz to wyślij mi na Ciebie jakieś namiary na prv. cobym was w niedzielę znalazł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Jakby co to ja z kumplem jedziemy o 7.57 z katowic-ligoty do ustronia, jak ktoś chce się dołaczyć to zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 jak napisales posta to juz bylem w Brennej niestety..... ale i tak z rana w niedziele wyjezdzalem do domu, do nastepnego razu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katystopej Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Kto chętny na niedzielne pedałowanie gdzieś po beskidzie ? Może międzybrodzie żywieckie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.