Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jutro juz mam raczej rozplanowany dzien, a moze za tydzien cos wykombinujemy (omen juz moze bedzie mial dobra ta swoja trzepaczke...) ..... :)

Napisano

dobry

jutro wg. danych z icm meteo ma pokropić z rana ,a potem już cały dzień sucho ,poniedziałek słoneczny

warunki będą cięzkie ,ale myśle ,że do pojeżdżenia

jade w okolice węgierskiej górki i juz od koło 9-10 rano jestem w pełni dyspozycyjny na miejscu

moge kogoś odebrać ze stacji w wg.

potem można pojechać żabnica-boracza-rysianka-romanka-3 kopce-pilsko(tam może być nocleg w bazie namiotowej) a potem sie coś wymyśli

bądź trasa węgierska g.-malinowska skala -skrzyczne i coś dalej .. mi to obojętne

trasa moze być 2 dniowa

jesli ktoś ma ochote niech pisze tu ,albo na gadu 2881271

albo namierza mnie telefonicznie ...696 832 256

rano dzwonić też możecie ..chociaż jak nikt sie do rana nie zgłosi ,to może wyjade wcześniej w góry

oi

Napisano

tak powinna być już gotowa, o ile będę miał czas na odebranie manetek xD przerzutnik leży przedemną i błyszczy, hamulce podobno wysłane, a manetki czekają w sklepie :]

także za tydzien może być ogień bo kumpel też sie pisze a to, a mnie i Mariusza robi jak chce i gdzie chce :) xD

Napisano

Witam,

Jest ktoś chętny na jakiś wypadzik jednodniowy w góry - 23.08 sobota ?

W ubiegły weekend pokonywałem trasę - http://www.mtbbeskidy.pl/trasa-8.htm (masakra jak dla mnie).

Można by wyszukać coś z tego bądź innego portalu albo może sami macie doświadczenie i znacie jakieś ciekawe trasy ?

Co do dojazdu to proponowałbym samochód - wygodniej i lepiej, do mojego zmieszczą się 2 bez problemu tak, że mogę kogoś zabrać.

Preferowałbym coś średnio trudnego / trudnego, tępo umiarkowane, 50 - 70km.

Pzdr. odzywajcie się ! Moje gg jak coś: 3352947

Napisano

heh ja bym jeszcze chcial zahaczyc o rycerzowa :D ale to niestety kupa prowiantu, malo postojow i nie ma ze boli....

pomyslcie o tym :P tak na niedziele...

jeszcze tylko czekam az mi opuchlizna z kostki zejdzie :/

Napisano
heh ja bym jeszcze chcial zahaczyc o rycerzowa :P

hehehee, czytaj mój post na emtb :D

też myśle żeby wbić na rycerzową i pokręcić granicznym do zwardonia. Dodatkowo zakupiłem ochraniacze, trzeba wypróbować (wygodę, nie skuteczność :P )

pzdr

Napisano

Panowie konkrety ...

Ja jade jutro (Piątek), 2 znajomych będzie na mnie czekać na miejscu.

Trasa podobna do tej o której pisałem tylko, że z drugiej strony mniej więcej + wprowadzone będą lekkie modyfikacje

Mam 1 wolne miejsce i mogę kogoś zabrać.

Wyjazd ok. 7:30, Dystans: ok 60km.

Pzdr.

Moje GG raz jeszcze:335 29 47.

Napisano

taa zakladaj na tyl vałke, to ci styknie.....

dobra tak powaznie to jutro dam znac czy jade bo jutro sie "coś" szykuje, ale na 90 % mozemy sie gdzies wybrac ;P

Napisano

Złomek najwyzej skroci sie traske jak nie bedziesz w formie, dluzej sie na piwie posiedzi i polansuje ;p

P.S. Omen daj znac czy mam odkrecac te Avidy dla Ciebie :)

Napisano

wg meteo.pl ma troche popadac rano....

ja i moj lowelek lubimy blotko, a jak z wami? najwyzej zrobimy tour de bar :)

moja propozycja to bielsko - bielsko przez salmopol i skrzyczne;)

Napisano

Trasa jest jak zwykle do dogadania, w sumie zalezy jaka bedzie pogoda. Szczegoly ustali sie w pociagu ;)

Train jak zwykle 7:11 (czy jakos tak) z Katowic.

Napisano

Ano, ten o 7:11 się nie nadaje, bo ma 2 przesiadki w tym jeden odcinek pokonywany autobusem... Ale na traske naokoło Szczyrku, o której Złomek wspomniał(Skrzyczne>Salmopol>Klimczok ew. na odwrót) lajtowo wystarczy Wam ten o 8:12 ;)

Weźcie też pod uwagę, że pociągi teraz jeżdżą sporo dłużej, niż zwykle - ja tym o 8:12 wczoraj jechałem do Wilkowic ponad 2,5 godziny (był dodatkowo opóźniony przez remonty w okolicy Brynowa)... Jeśli planowalibyście ambitniejszą trasę, to można rozważyć ten o 6:15 (też bez przesiadek).

Napisano

Złomek zdjęcia jak zwykle pierwsza klasa :D

A co do pozowania .... to jeszcze troche i zostane nadwornym modelem tego tematu B)

A tak calkiem serio to wypadzik super - mimo iz bylo nas tylko dwoch.

Zlomek wycisnal ze mnie (i z GT'ka :P ) ostatnie poty, bo przed wypadem na rowerze bylem ostatni raz o zgrozo 3 tygodnie temu :(

Dzieki stary i do zobaczenia na szlaku :D

Napisano

omen widze ze sie wystraszyles tych wielkich głazów, to tylko pozowanie bylo :) reszta trasy to takie szutrowki z troche wiekszymi kamyczkami - taki se groszek.... przezyles wypad na pilsko to wszystko przejedziesz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...