Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

siema wszystkim , a co powiecie nad trasą z Bielska do Szczyrku? trasa mniej więcej prowadziła by:

podjazd na Szyndzielnię, dalej Klimczok

dalej cały czas czerwonym szlakiem przez przełęcz Karkoszczonka, i chata wuja toma

czerwonym do Białego Krzyża i potem przez Malinowską Skałę, na zielony przez małe Skrzyczne, duże Skrzyczne i zjazd do Szczyrku zielonym szlakiem

traska na cały dzień co by sie nie śpieszyć i podziwiać widoczki :wub:

Szykuje się wypad w sobotę 28 czerwca w beskidy.

Wojtas Ocylok

"Oto co wymyśliłem: zbiórka jak ostatnio 6:30 pod Teatrem Śląskim. Pociąg 7:11 do stacji końcowej Wilkowice Bystra (zaraz za Bielskiem). Przejazd do Szczyrku gdzie mamy do wyboru wjazd krzesełkami na Skrzyczne albo podjazd rowerem w miarę wygodną trasą. Spotykamy się na szczycie pod schroniskiem, gdzie będzie pierwsza wieksza przerwa. Dalej klasycznie - Małe Skrzyczne, Malinowska Skała, a potem różne warianty w zależności od chęci, sił i czasu:

1. Cienków, Zameczek, Szarcula, Kozińce, Wisła.

2. Barania Góra, Przysłop, Wisła.

3. Barania Góra, Przysłop, Stecówka, Szarcula, Wisła.

Powrót pociągiem 19:11 z Wisły"

Grzecznosciowo zamieszczam opis trasy :wub:

Ja niestety nie moge jechac w ten weekend, ale szczerze polecam - fajna ekipa.

Szykuje się wypad w sobotę 28 czerwca w beskidy.

Wojtas Ocylok

"Oto co wymyśliłem: zbiórka jak ostatnio 6:30 pod Teatrem Śląskim. Pociąg 7:11 do stacji końcowej Wilkowice Bystra (zaraz za Bielskiem). Przejazd do Szczyrku gdzie mamy do wyboru wjazd krzesełkami na Skrzyczne albo podjazd rowerem w miarę wygodną trasą. Spotykamy się na szczycie pod schroniskiem, gdzie będzie pierwsza wieksza przerwa. Dalej klasycznie - Małe Skrzyczne, Malinowska Skała, a potem różne warianty w zależności od chęci, sił i czasu:

1. Cienków, Zameczek, Szarcula, Kozińce, Wisła.

2. Barania Góra, Przysłop, Wisła.

3. Barania Góra, Przysłop, Stecówka, Szarcula, Wisła.

Powrót pociągiem 19:11 z Wisły"

Grzecznosciowo zamieszczam opis trasy :)

Ja niestety nie moge jechac w ten weekend, ale szczerze polecam - fajna ekipa.

Widze że trasa dla cyborgów i "normalnych" . Ja niestety nie moge w tą sobote.

Ale jak kolega powiedział zajefajna ekipa :P

Jak się udał ostatni wypad? Trasa fajna? Jaki stosunek zjazdów do podjazdów? Szlaki wyschły (DARO wspominał, że jakiś czas temu było na tej trasie bagno)? Ile czasu trzeba liczyć na przejazd?

A co do wyjazdów weekendowych, to zaczęły się już pełną parą wakacje uczniów/studentów, więc moszna pomyśleć nad wyjazdami również w tygodniu :>

Witam, poszukuję osobe (osoby) z ktorymi bedzie mozna posmigac po beskidzie slaskim. Osobiscie bylem raz w gorach, wiec traz jako takich nie znam. Jesli ktos sie wybiera chętnie bym sie podpioł :( Poziom średnio zaawansowany ....

gg 4053141

Witam, poszukuję osobe (osoby) z ktorymi bedzie mozna posmigac po beskidzie slaskim. Osobiscie bylem raz w gorach, wiec traz jako takich nie znam. Jesli ktos sie wybiera chętnie bym sie podpi :( Poziom średnio zaawansowany ....

Za to ortografia "początkujący" :D Śledź ten temat, to będziesz wiedział o wszelkich "publicznych" wypadach.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

panie i panowie, a moze w koncu beskid zywiecki? cos mi sie wydaje ze zrobili juz te nieszczesne tory i nareszcie pociagi normalnie jezdza...... wielka racza? rycerzowa? romanka? pilsko...? a moze klasycznie wisla-wegierska gorka? wybierajcie :P

omen, na sztywnym przeciez wszedzie wjedziesz - pod warunkiem ze bedziesz mial stalowe srubki :)

poison? po pol roku pewnie go na złom wywioze (hmmm 3kg aluminium... :(), juz sie rozgladam za nowym....

trase jeszcze obmysle jak bede mial chwile czasu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...