Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki chłopaki za wypad, bylo w ci... :D

Zaliczyłem jeden z najpiekniejszych zjazdów w zyciu (ze Stożka - nie pamietam koloru szlaku)

Wczoraj po powrocie opadlem z sil i nawet nie wchodzilem na forum :D

P.S. Wlasnie ogladam foty. Złomek zapomnialem o tej biedronce co zalapala sie na darmowy przejazd w dół :D

Te kilka fotek przebija wszystkie poprzednie razem wziete B)

Zaliczyłem jeden z najpiekniejszych zjazdów w zyciu (ze Stożka - nie pamietam koloru szlaku)

Jako fajny zjazd polecam czerwony szlak z Baraniej góry w kierunku przełęczy Kubalonki - niezbyt stromy, ale mnóstwo kamieni , wśród nich płynie woda, czasem trafią się leżące kamyczki wielkości telewizorka 14 - to calowego :D No i nie pętają się tam turyści. A ja chyba przypaliłem na tym zjeździe hamulec, dlatego musiałem odpuścic zjazd ze stożka w kierunku Soszowa. :D

znowu ? :D no bez przesady..

kto chętny na szosowy wypad ? ;> w sobotę..

Ja jestem chętny, napisz na gg w wolnej chwili to się umówimy, ale najpierw dobrze przykręć siodełko :)

P.S. Jutro śmigam do Krakowa.. właściwie to już dzisiaj, ktoś chce się przyłączyć?

Daro masz racje - mowie oczywiscie o Baraniej.

... chociaz na Babia tez bym sie wybral. Mozna by kiedys sprawdzic jak to faktycznie jest z tym wzjazdem tam

Tylko plz niech ktos obmysli jakas sensowna trase. Ja nie mam do tego glowy ;)

Skoro na Baranią to moja propozycja jest taka: Jedziemy pociągiem do Bielska - Białej. Jeśli zrobili to nieszczęsne torowisko, to uda nam się przejechać do stacji Wilkowice-Bystra, jeśli nie - to dajemy z buta z Bielska do Szczyrku. Tutaj płacąc 9 zł wjeżdżamy na szczyt Skrzycznego i ruszamy zielonym szlakiem w kierunku Malinowskiej Skały i dalej zielonym do Magurki Wiślanskiej. Z tego miejsca zostaje 2,5 km wjazdo-podejścia na szczyt Baraniej Góry. Tutaj przy dobrej pogodzie warto wejść na wieżę widokową. Następnie kierujemy się czerwonym szlakiem w kierunku schroniska PTTK Przysłop i dalej czerwonym w kierunku Stecówki i przełęczy Kubalonka. Z tąd mozna śmignąć asfaltem do Wisły lub kontynuować jazdę czeronym szlakiem na Stożek i zjechać do Wisły. To tylko moja skromna propozycja. Czekam na chętnych (dwoje już jest)

Pewnie ok 9 rano bedziemy w BB.

Nigdy nie jechalem tej trasy ale wydaje mi sie ze to wypad na caly dzien podobnie jak poprzednie. Nikt nas nie goni a ja nie mam zamiaru sie scigac :teehee:

Po wszystkim zjedziemy z gory na zimnie pyffko i jakie jadło :)

Od Czantorii cały czas czerwonym jechaliśmy:)

Ten weekend odpada ale mam nadzieje ze niedługo znów się uda wybrać na kolejną fajną wycieczkę;)

No panowie to macie i kolejnego kompana podróży, jeśli oczywiście dojdzie do skutku ta wyprawa. wprawdzie na Baraniej byłem już ze 2 razy rowerem,ale i trzeci nie zaszkodzi :D Ale za to nie jechałem kolejką na szczyrk, więc jakaś nowość. Też się postaram zabrać kumpla ze sobą.

Ja w sprawach organizacyjnych. Proponuję wyjazd z Katowic do stacji Bielsko-Biała Lipnik o godzinie 7.11. Na miejscu jesteśmy o 8:47. Cena biletu (normalnego, o ulgowe nie pytałem)to 10 zł + 4,50 zł za rowerek. Z powrotem będziemy wracać z Wisły. Mamy do wyboru pociągi o 14:28, który na miejscu jest o 16:45 lub o 17:23, który w Katowicach melduje się o 19:27. Cena bileciku to 15,50 + 4,50 zł. Co do miejsca spotkania na dworcu to czekam na propozycje.

Pozdrower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...