Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Harry zapowiada sie ciekawa trasa no i doborowa ekipa. Tylko tak sie teraz zastanawiam czy wstane tak wczesnie .... Mam pociag z Sosnowca o 4:25 (o 4 musialbym wyjsc z domu najpozniej-dżizas) - 7:22 w Żywcu.

Wogole jest jakis problem z torowiskiem za Bielskiem w strone Zwardonia. Pierwszy pociag w niedziele kursuje normalnie a pozniej sa na tej trasie 3 przesiadki (w tym autobus). Kumpel dzwonil na informacje i nie da rady z rowerami wsiac do busu. Caly niedzielny wypad stoi pod znakiem zapytania :)

Harry zapowiada sie ciekawa trasa no i doborowa ekipa. Tylko tak sie teraz zastanawiam czy wstane tak wczesnie .... Mam pociag z Sosnowca o 4:25 (o 4 musialbym wyjsc z domu najpozniej-dżizas) - 7:22 w Żywcu.

ej, bez przesady... o 4 z Sosnowca?

to ja z Gliwic musiałbym wyjeżdżać o jakiejś 22 bo potem nie mam do 5 czy 6 połączenia...

no dobra, jak ktoś się zdecyduje to ja bym jechał o 7:15 do wisły z katowic ligoty. rano odpalę kompa i jak ktoś się zdeklaruje do tego czasu to będę czekał na peronie...

Wycieczka udana :) tylko szkoda,że musieliśmy ją trochę skrócić(niektórzy przez opony i klocki hamulcowe) a reszta przez warunki atmosferyczne :/ ale i tak było zajefajnie!

panowie czekam na zdjęcia :)

Pozdrower i do następnego spotkania na szlaku...

Zdjecia beda ale juz nie dzisiaj :)

Panowie tym razem mocno okrojony skład, ale wypad jak najbardziej udany.

Grzelcio kup nowe klocki i spory zapas gum a nastepnym razem moze bedzie wiecej szczescia :)

Ttroche nas zlało na koniec i trzeba było skrócić trase ale i tak było w deche. Miny ludzi w Wiśle na nasz widok - bezcenne :)

Kuls mam nadzieje ze spotkamy sie jeszcze na poczatku czerwca. Pozdro i do zobaczenia gdzies na szlaku ...

Panowie macie już jakieś plany na 22?, ja na pewno gdzieś wyskoczę tyko nie mam za bardzo pomysłu na trasę, myślałem o trasie do Wisły pkp asfaltem na Kubalonkę - potem Stożek - Soszów - Czantoria - mała Czantoria i potem czarnym do Goleszowa, ale może być slalom między świątecznymi turystami, co myślicie? kto jedzie?

Niestety opcja na Pilsko odpada. Pkp remontuje torowisko za Bielskiem w strone Zwarodnia i nie ma szans dostania sie z rowerem do Milowki <_<

Ma ktos inna opcja ?

Pytałem dzisiaj na stacji i dowiedzialem sie ,że torowisko remontowane jest w dni powszednie i podobno w łykend da się przejechać pociągiem do samego Zwardonia, ale najlepiej jeszce dopytać osobiście w informacji w Katowicach

A czy jest na tym forum ktoś kto, jeździ trochę mniej hardkorowo? Z całym szacunkiem, ale downhill z Żaru na crossie to nie jest to co Shogun lubi najbardziej <_< Planuję w najbliższym czasie zrobić traskę Dąbrowa G. - Sosnowiec - Mysłowice - Lędziny - Pszczyna - Skoczów - Wisła - Szczyrk - Bielsko-Biała - Wilamowice - Oświęcim - Jaworzno - Dąbrowa G. Trasa przyjemna choć trochę długa, w zeszłym roku wyszło mi 242 km, ale w 1 dzień można spokojnie zrobić.

Daro wybieralismy sie w tą trasę pkp 11.05.2008, czyli w minioną niedzielę. Kumpel dzwonił na informacje pkp i babeczka powiedziała mu, że przejazd w tym dniu będzie niemożliwy (3 przesiadki w tym bus).

Ja sprawdzałem na rozkladzie pkp on-line i faktycznie nawet w niedziele tak to wygladalo. Z tego co widzialem to tylko pierwszy pociąg tego dnia (cos okolo 5:25 z Katowic) na rozkladzie nie mial zaznaczonych przesiadek. Darowałem sobie wstawanie o 4 rano, wiec wybraliśmy się do Wisły :P

Shogun ja bym sie z checia wybral ale zabilby mnie taki dystans - z kroplówką musiałbym wracać <_<

Daro wybieralismy sie w tą trasę pkp 11.05.2008, czyli w minioną niedzielę. Kumpel dzwonił na informacje pkp i babeczka powiedziała mu, że przejazd w tym dniu będzie niemożliwy (3 przesiadki w tym bus).

Ja sprawdzałem na rozkladzie pkp on-line i faktycznie nawet w niedziele tak to wygladalo. Z tego co widzialem to tylko pierwszy pociąg tego dnia (cos okolo 5:25 z Katowic) na rozkladzie nie mial zaznaczonych przesiadek. Darowałem sobie wstawanie o 4 rano, wiec wybraliśmy się do Wisły :)

Masz rację . Pytałem dzisiaj w Katowiach ( wcześniej w Chorzowie) na stacji w informacji i na chwile obecną do 20.05 roweru nie da sie przewieść. A czy skończą remont do tego czasu to nie wiadomo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...