Szczesny Napisano 6 Maja 2008 Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...0272&st=460 ^^ jak by ktoś się pisał na lajtowe śmiganie w sobote Szyndzielnia - Błatnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzelcio Napisano 6 Maja 2008 Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ja bardzo chętnie pisze się na jazdę po górach w niedzielę liczę, że zbierze się ekipa z katowic/gliwic kto chętny? las rąk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 6 Maja 2008 Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ja odpadam. niestety rodzina zza morza przyjeżdża i jeszcze do dziadka na urodziny :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majk Napisano 6 Maja 2008 Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ja rowniez odpadam - w piatek mecz na wrocku , sobota koncert w krakowie a niedziela na noc do pracy ...wiec no sorka ale ja jak zwykle nie mam jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoonman3 Napisano 7 Maja 2008 Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Majk ja jeszcze nie tak dawno pracowalem na nocki i czesto wyjezdzalem na narty w sobote czy niedziele. Wracalem o 21 w niedziele i zaraz szybko na nocke i zyje Szczesny ja bym sie wybral w niedziele - w sobote pracuje (chyba ze uda mi sie wziac wolne). Inna sprawa ze robi sie cieplo a w niedziele ta trasa jest oblezona przez piechurow :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLOSO Napisano 7 Maja 2008 Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 ...ja jestem wolny dopiero po 23maja ale potem wolne do wrzesnia ..wtedy na pewno sie wybiorę z wami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczesny Napisano 7 Maja 2008 Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Właśnie w Niedziele jest slalom gigant między ludźmi,dziećmi,psami i niewiadomo czym jeszcze jak by ktoś się pisał dajcie znać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majk Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 spoonman3 - ale ja pracuje w ochronie i mam po 12godz "dniowke" wiec zaczynam o 18:30 do 6:30 i od 6:30 do 18:30 więc ? sam rozumiesz...nie mam jak ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoonman3 Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Majk w takim razie sorry ;p Wybiera sie ktos w niedziele w góry ? szukam ze znajomym jakiejs wiekszej ekipy Pociagiem do Milowki - z Milowki zielonym szlakiem przez Hale Boracza, Lipowski Wierch, na Hali Rysianka zmiana szlaku na czerwony przez Palenice i na Pilsko. Jak bedzie spory zapas sil jest plan zeby zjechac z Pilska na slowacka strone ( lyknac troche zlocistego napoju naszych poludniowych sasiadow) a pozniej powrot do Wegierskiej Górki na pociag. Latwiejsza opcja to powrot z Pilska od razu w strone Węgierskiej Górki. Jedziemy troche w ciemno, bo nigdy nie bylem w tamtych okolicach na rowerze. Jak ktos zna lepiej okolice to bede wdzieczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 spoonman ile km przewidzianych ? może też sie wybiore. mam już w planach w 2 strony rowerem na Stożek Wielki i potem kier. Czechy.... ale moge zmienić plany. A! i jakie tempo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Jak będziecie zjeżdżać z Pilska to koniecznie na słowacką stronę. Zjazd jest wyśmienity i bardzo długi, a jak dojedziecie do asfaltu to możecie od razu zbijać na lewo, pod granicą są sklepy z browarami, albo na prawo jak macie więcej czasu, są restauracje z wyprażanym syrem A i do Węgierskiej nie musicie cisnąć, z Jeleśniej odjeżdżają pociągi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoonman3 Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 tempo spoookojne (przynajmniej pod góre) .... z górki to sam wiesz jak jest ;p Przewidujemy ok 50 km trase, wszystko zalezy od dnia i warunkow, takze zapraszam. Kopaczus dzieki za info. Szkoda ze tym razem nie jedziesz, no ale sprawa jest priorytetowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 A jutro (sobota, 10.5) ktoś się z Katowic wybiera? Np. na trasę Szyndzielnia - Błatnia, jak to tutaj zasugerowano: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...0272&st=480 albo inną lajtową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majk Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 ej nie jedziecie nigdzie ! ja nie moge to Wy tez nie i koniec ! taka wyprawa a ja nie mam jak jechac wrrr:| wezcie przestancie bedzie na pewno padac i wiatry maja byc straszne odwolajcie ta niedziele a to juz !:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekg Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 ajajajajajaj ,ależ mnie ominie wycieczka, niedziela nie w ząb mi nie pasuje.... kurde szkoda, szkoda......... Pozdrawiam i życzę udanej wyprawy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 co do milówki to są piekne tereny kurde pojechałbym a nie moge:(( może innym razem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuls Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 spoonman3 jak tylko się wyrobię w domu z robotą to jadę z wami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoonman3 Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Jadę z kumplem z Dąbrowy na pewno, ale przyzwyczaiłem sie do 7, 8 osobowego składu .... panowie no co jest. Rzucić wszystko w diabły i jazda. Na pochybel !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 w niedziele mam komunie szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekrs Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 spoonman3 masz może już jakiś plan jakim pociągiem jechać bo z tego co oglądałem to strasznie kijowy dojazd PKP w niedzielę do Milówki Majk w takim razie sorry ;p Wybiera sie ktos w niedziele w góry ? szukam ze znajomym jakiejs wiekszej ekipy Pociagiem do Milowki - z Milowki zielonym szlakiem przez Hale Boracza, Lipowski Wierch, na Hali Rysianka zmiana szlaku na czerwony przez Palenice i na Pilsko. Jak bedzie spory zapas sil jest plan zeby zjechac z Pilska na slowacka strone ( lyknac troche zlocistego napoju naszych poludniowych sasiadow) a pozniej powrot do Wegierskiej Górki na pociag. Latwiejsza opcja to powrot z Pilska od razu w strone Węgierskiej Górki. Jedziemy troche w ciemno, bo nigdy nie bylem w tamtych okolicach na rowerze. Jak ktos zna lepiej okolice to bede wdzieczny za pomoc. kilkanaście razy chodziłem tym szlakiem z Milówki na Halę Boracza i końcówkę raczej będzie trzeba prowadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoonman3 Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Jest w niedziele pociąg Katowice - Zwardon o 6:22 i 7:11. Mysle ze 7:11 to bedzie najlepsza opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekrs Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 ten pociąg ma 2 przesiadki, podróż jedyne 3h 40min,a dojazd powrotny też raczej kijowy, na jeden dzień w te okolice chyba nie warto, może skoczymy lepiej np. do Wisły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczesny Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Więc tak jutrzejszy wypad (Sobota) jak ktoś jest chętny będziemy na dębowcu koło 10 - 10:30 jeśli ktoś się wybiera prosze o telefon lub smsa , najlepiej rano nr. 663831990 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoonman3 Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Tomekrs czas do jazdu tez mnie zaskoczyl (kiedys czesto jezdzilem pociagiem do Zwardonia - bez przesiadek - i z tego co pamietam to podroz tyle nie trwala ... ( moze dlatego, że na droge bralo sie zawsze kilka browarów ) 3:40 to sporo szczegolnie te przesiadki, ale mysle ze okolica warta jest tego zeby spedzic troche czasu w pociagu Pociag mamy z katowic o 7:11 zajedziemy gdzies przed 11. Powrotny mamy z Wegierskiej o 19:04 w Katowicach na 21:11 powrot. Z tego co liczylismy zrobienie trasy pieszo zajmuje 10h (wedlug opisu szlakow) mysle ze nam zajmie to ok polowy tego czasu tymbardziej ze z powrotem jest caly czas z gorki : http://www.wrzuta.pl/obraz/iPcIqgQc1y/milo...sko-wegierska_g. Mamy ponad 7 h czasu na jezdzenie (w tym beda jakies przerwy na popas itd) Zaproponuj jakas inna trase np. Wisla. Moze znajdzie sie wiecej chetnych a przeloze Pilsko na inny termin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekrs Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 kurde ja niestety jutro jednak odpadam, powodzenia i sorry za marudzenie spoonmam3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.