HubiiDubii Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 Ja słyszałem ze się różnią Koroną lub goleniami :/No i zwłaszcza cenną No chyba raczej nie bo wszędzie opisy tych dwóch amorków są identyczne rożnica jest tylko w wadze no i w cenie dlatego mam zagwozdke co kupic skoro wszytstkie zastosowane rozwiązania w obydwu modelach są takie same to skąd takie różnice - gdzie i jaki jest w tym haczyk ??? Jest ktos wstanie mi to wyjaśnić
Gary Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Napisano 20 Stycznia 2008 mi sie zdaje ze jeden ma piwity i nanetke a zas drugi na manetke a nie ma piwotow
HubiiDubii Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 To źle Ci się zdaje bo obydwa modele sa dostępne zarówno z piwotami jak i bez to samo tyczy sie manetki, haczyk jest gdzie indziej tylko gdzie ???!!!! Jeśli ktoś dysponuje jeszcze informacją jak wysokie są te dwa modele byłbym bardzo wdzięczny za info :]
uchmanek Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 o dziwo, informacja o ktora pytasz jest na stronie producenta. cytat: Upgrade Over Race: Lighter 7050 crown race ma lzejsza korone (widac na zdjeciach), przez to caly jest lzejszy i drozszy. dodatkowo tylko race wystepuje w wersji u-turn. wysokosc, jak i wszystkie inne parametry podaje producent: http://www.sram.com/_media/techdocs/07_Roc...Information.pdf
szastal Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 Ogólnie dorzucę coś od siebie, jeżdżę na czymś takim http://www.manitou.com.pl/product.php?id=1&uid=33 , moja waga ~ 95kg, muszę przyznać że trzeba było go napompować dość wysoko, jednak przy moich wymaganiach, czyli trochę lasu i asfaltu napompowanie go dość wysoko w zupełności wystarcza, resztę ustawiam dźwignią na samym amorku, ogólnie cały sezon jeździłem tak jak go raz założyłem i napompowałem, nie zauważyłem żeby powietrza ubyło, jedyne co mogę powiedzieć jeszcze to fakt że podczas brania zakrętów lekko się wygina co słychać po ocieraniu opony o widelec, ale opona to 2.3 i prawie tak na styk tam wchodzi, co do wersji to jest to amor z piwotami.
HubiiDubii Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 o dziwo, informacja o ktora pytasz jest na stronie producenta. cytat:Upgrade Over Race: Lighter 7050 crown race ma lzejsza korone (widac na zdjeciach), przez to caly jest lzejszy i drozszy. dodatkowo tylko race wystepuje w wersji u-turn. wysokosc, jak i wszystkie inne parametry podaje producent: http://www.sram.com/_media/techdocs/07_Roc...Information.pdf U przepraszam ale jakoś mi to umknęło uwadze wielkie dzięki za info --- 21.01.08.: Okey podjąłem decyzje kupuje Reba Team Dual Air z piwotami bo śmigam z v-kami, kolor czarny, jest jednak pewna sprawa niedająca mi spokoju mianowicie mój Axon ma 445mm wysokości a Reba 473 mm różnica niby nie wielka, ale 28mm jednak jest czy może to mieć jakiś negatywny wpływ na geometrie czy komfort jazdy, na pewno będzie wyżej, ale czy coś po za tym???. W sygnaturze jest link do fotki mojego roweru mysle ze ten amorek bedzie dobrze sie prezentować a i z ramą też będą żyć w zgodzie prosze jednak o opinie na ten temat. Czekam na wasze przemyślenia. Koszt amorka z pompką to 1800 zł oczywiście nowy ze sklepu. Mam prośbę, aby odezwała się do mnie na priv osoba/y będąca już posiadaczem tego wyrównywacza korzeni i chodników mam kilka pytań dotyczących obsługi a nie chcę nimi zaśmiecać tematu, który i tak już chyba odbiegł dość znacznie od meritum. Dziękuje i pozdrawiam HubiiDUbii
uchmanek Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 zaloz nowy temat, niech inni tez skorzystaja. na forum jest mnÓstwo rebusow, wiec jest z czego korzystac .
MrJ Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 Axon ma 445mm wysokości Axon przy 100mm skoku ma tylko tyle? Aż dziw bierze... zwykle dla 120mm skoku wysokość wynosi 49,5-50,5 cm, więc teoretycznie przy 100 powinien mieć troszkę WIĘCEJ a nie MNIEJ od Reby PS. A to mierzone było, czy z katalogu? Bo mierzy się od osi koła do góry korony (nie końca goleni!) tam, gdzie jest nabita bieżnia sterów. No i Reba Team ma 3 możliwości skoku - podaję za Twomarkiem: "Skok: 100 mm (85 mm i 115 mm możliwe do ustawienia w serwisie)" PS. Milego użytkowania! Choć ta cena...
Gary Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Napisano 21 Stycznia 2008 Postanowione w srode odbieram nowego amorka RBR RACE dual Air Nie mage sie juz doczekac :banana: :banana: :banana:
uchmanek Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 pamietaj, ze potrzebujesz adapter do hamulca (raba ma is, a axel pm). tez mam race dual air . jaki kolorek? bierzesz z manetka?
Gary Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Napisano 21 Stycznia 2008 bez manetki kolor srebny ceny jeszcze nie wiem bo dzis harfa puściła nowe nizsze ceny wiec zobaczymy A nie wiesz jaki potrzebuje adapter ( http://www.velo.com.pl/php/produkty.php?m=7&k=10 )
HubiiDubii Napisano 22 Stycznia 2008 Napisano 22 Stycznia 2008 zaloz nowy temat, niech inni tez skorzystaja. na forum jest mnÓstwo rebusow, wiec jest z czego korzystac . Co do zakładania tematu to chcem najpierw wypróbować to na sobie a potem po upewnieniu że jest bezpiecznie będe się dzielił wiedzą a co do ceny to i tak mi się wydaje że nie dałem dużo wszczególności że jest z pompką, piwotami bo ja mam v-ki i koszty transportu sa juz w tej sumie PS. A to mierzone było, czy z katalogu? Bo mierzy się od osi koła do góry korony (nie końca goleni!) tam, gdzie jest nabita bieżnia sterów. No i Reba Team ma 3 możliwości skoku - podaję za Twomarkiem: "Skok: 100 mm (85 mm i 115 mm możliwe do ustawienia w serwisie)" Moj Axon ma 80 mm skoku i było mierzone:] ale wkradl się błąd powinno być 470mm (przepraszam za zamieszanie) a co do skoku Reby to ja przyjmuje 100mm bo niby na tyle ma być ustawiony mój egzemplarz który jest w kolorze black
uchmanek Napisano 22 Stycznia 2008 Napisano 22 Stycznia 2008 jezeli masz tarcze 160mm (6") to ten: http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=7&am...;p=%&id=947 do obu swiezo upieczonych uŻytkownikow reby: have fun lads
Gary Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Napisano 22 Stycznia 2008 A dziekuje bedzie trzeba :banana: nauczyc sie od nowa jazdy na rowerze :banana:
HubiiDubii Napisano 22 Stycznia 2008 Napisano 22 Stycznia 2008 Jak już mówiłem osobie która odezwała sie na GG w mojej sprawie do mnie (za co serdecznie jej dziękuje mam nadzieje że przeczytasz tego posta :]) i jest posiadaczem Reby mnie najbardziej przeraża mnogość usatwień mój Axon był bardziej podobny do cepa w porównaniu do nowego zakupu ale mam nadzieje że podołam temu wszytskiemu i dostosuje amorka pod siebie tak aby czerpać maksimum przyjemności z jazdy bo o to w końcu tak naprawde chodzi
Gary Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Napisano 22 Stycznia 2008 Ja bede szczesliwym posiadaczem reby jutro hehe nie moge sie juz doczekac :D
uchmanek Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 "... mnie najbardziej przeraża mnogość ..." to jest problem. nigdy nie wiesz, czy amor dziala optymalnie, czy jeszcze nie . z drugiej strony nigdy nie bedziesz mial okazji powiedziec: "musze zmienic amor, bo nie moge ustawic go pod siebie". na szczescie podstawowa regulacja jest prosta: pompujesz 90% cisnienia podanego w tabeli, z tego 80% do negatywnej, tlumienie na 10% i nie bedziesz mogl wyjsc z podziwu, jak kiedys mogles byc chociaz troche zadowolony z axona.
HubiiDubii Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Dzisiaj amorek ma być do mnie wysłany więc w weekanda będe mógł zaszaleć
HubiiDubii Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Bestia została spakowana i już jedzie do mnie a co do twojej wypowiedzi Uchmanek pogadamy jak amorek będzie już u mnie i będę się pocił podczas jego pompowania i regulacji chodź podejrzewam że dopiero po pierwszym 1000 km będę mógł powiedzieć że ustawienia są ostateczne :]
Gary Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Napisano 24 Stycznia 2008 ja jeszcze nie mam mial byc w czoraj moze bedzie dzisiaj amorek
Gary Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Napisano 24 Stycznia 2008 No i sie doczekalem Szczesliwy Posiadacz Rybki :)
HubiiDubii Napisano 25 Stycznia 2008 Napisano 25 Stycznia 2008 No i sie doczekalem Szczesliwy Posiadacz Rybki Ja też, ja też już mam; stoi dumnie na honorowym miejsciu w biurze bo odebrałem ją w drodze do pracy aż sie ślinie na klawiature jak na nią patrze - w poniedziałek pewnie dojdą stery VP-A45AC Cane Creek i wszytsko zostanie ze sobą skręcone i pozostaje jedynie jazda do upadłego testing, testing i jeszcze raz testing. Jutro wszytsko uwiecznie aparatem i wkleje fotki jak wygląda moje maleństwo :]
Gary Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Napisano 25 Stycznia 2008 moja Rybka Jest juz jest zamontowana a tu moja specyfikacja Rowerku http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=35711
HubiiDubii Napisano 27 Stycznia 2008 Napisano 27 Stycznia 2008 Wedle obietnicy poniżej zamieszam linki do fotek mojego maleństwa które czeka na przycięcie rury i na stery które przyjda w poniedziałek jak tylko wszystko zmontuje to dolepie aktualne fotki :] Fotka nr 1 Fotka nr 2 Fotka nr 3 Fotka nr 4 Fotka nr 5 Fotka nr 6 Fotka nr 7 --- 30.01.08.: Do pełni szczęścia podaje jeszcze linka z fotką amorka chwile po szaleńczej nocnej jeździe bez trzymanki :] Fotka Nr 1 Fotka Nr 2
goly33 Napisano 7 Lutego 2008 Napisano 7 Lutego 2008 Witam, chcialbym podpiac sie do tematu z pytaniem o ustawienie R7, waze 63-65kg i inetersuje mnie jaka wartosc powinien miec SAG po wlasciwym napompowaniu amorka (R7 super). Zalecenia fabryczne mnie nie zadowalaja, probowalem krecic kompresja ale niewiele pomoglo. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.