Skocz do zawartości

[amortyzator] jaka jest alteernatywa dla Sr duro?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam szukam amorka do przodu dosc taneigo moge wydac max 400zl ale zalezy mi na duzym skoku....duro ma juz 130mm i to mi juz odpowiada....jest jakas alternatywa dla niego w podognej cenie, i o podobym skoku? moze byc uzywka:)

Napisano

wiez nie potrafie nazwac tej dyscypliny, bo jerzdze ja to nazywac lekkim downchilem, zjazdami, inni mowia otym enduro ogulnie szybka jazda z wysokich gor.....powiedzmy tak 753m. n. p. m i zjezdzamy na wyskokosc powiedzmy 156m. lasem... lesnymi drogami... tylko ze moj sprzet nie jes sprzetem downchilowym bo niemam amortyzowanej ramy itp......wiedz araz pewnie mnei ktos wysmije ale ja to nazywam zjazdami i niech takk zostanie.........

Napisano

Po pierwsze - może by tak jakiś edytor tekstu, zanim coś wrzucisz na forum? Bo nawet literówek (każdemu się mogą zdarzyć) jakoś tu zaskakująco dużo...? O downCHillu i OTYM nie wspominając :blink:

A po drugie - nic porównywalnego do Duro w jego cenie nie znajdziesz. Wersja 2007 ma regulację tłumienia powrotu i chodzi zaskakująco dobrze (nie muli się już jak 2006). Oczywiście to nie 888, ale pohasać się da, a do hardtaila więcej nie trzeba (pomijając przypadki szczególne, montujące Juniora w Dragstarze :) ).

PS. Morf - osobiście wolałbym nowego Duracza na gwarancji (zacznie mi głośniej chlipać to lecę do sklepu) a nie Marzoka w tak naprawdę nie wiadomo jakim stanie... Swoją drogą Marzocchi moje (GF3) i moich znajomych (a czego to oni nie mieli!) przeżyły naprawdę dużo, z niepoliczalną ilością dobić włącznie, a jakoś żaden nawet nie próbował puszczać oleju z goleni (bo chyba tak właśnie należy rozumieć "pocenie się" :P

Napisano

wiedz pipierwsze sory za literowki:( poprostu bardzo szybko pisalem i nie zwrocilem uwagi...... a co do duro to masz racje chyba bede musial taki wynalazek kupic.... ale poczekam na model 2008 ciekawe co nowego w nim zrobili:)

Napisano

Hej, też słyszałem, że duro 2007 nie muli tak jak 2006 - więc IMO propozycja warta zastanowienia.

P.S. "wiedz pipierwsze sory za literowki" - to jakiś żart :blink: ?

Napisano

Ja nie słyszałem, ale miałem okazję na obu jeździć. Do tego 2007 jest trochę lżejsze, mimo że wygląda "mocarniej" :P

PS. To chyba nie żart...

wiez (...) jerzdze (...) downchilem (...) otym (...) ogulnie (...) niemam

Winno być: wierz (od "wiara" a nie "wieża"), jeżdżę, downhillem, o tym, ogólnie, nie mam.

To tylko błędy ortograficzne i tylko z jednego postu. Literówek nie podaję, bo nadal uważam że mogą się zdarzyć, ale tu chyba mamy "ostry syndrom gg" (ja go np. nie używam W OGÓLE :blink: ) - czyli pisanie bez polskich znaków, interpunkcji i ogólnie uwagi co się piszę :)

Rafakil - to NIE JEST ZŁOŚLIWE, ale jak tak dalej pójdzie to odpowiednie służby czuwające nad czystością tego forum cię zjedzą...

Napisano
wiedz pipierwsze sory za literowki:(

po 1 - czy ty nie masz wstydu? co prawda mam tyle do powiedzenia na tym forum co statystyczny mieszkaniec Polski, ale albo staraj sie pisac poprawnie, albo wcale nie pisz, rozumiem ze chce sie pisac szybko, ale orty nie wynikaja z pospiechu

a co do tematu to z uzywanych black albo tora 318

Napisano

"wiedz pipierwsze sory za literowki..."

1. chyba wiec.

2. nie zaczynaj zdania od wiec, bo do jest pozbawione sensu.

3. znaki interpunkcyjne sa w jezyku polskim nie tylko po to, zeby bylo jak "buzki" robic. uzywaj.

4. nie rob z siebie analfabety. w dobie wolnego dostepu do szkolnictwa podstawowego, ktos moglby wziasc cie za idiote...

jest rock shox tora za 550pln. przekracza budzet, ale jest nieporownanie lepsza od duro i innych tego typu "wynalazkow":

http://www.allegro.pl/item299447227_nowy_r..._lemonbike.html

sprezyna+olej, skok 85-130mm regulowany zewnetrznie, regulacja tlumienia powrotu i blokada.

uzywka:

http://www.allegro.pl/item294160002_rock_s..._2005_bcm_.html

Napisano

Przepraszam. Jestem dyslektykiem, ale macie racje nie usprawiedliwia mnie to. Od tej pory będę bardziej uważał co pisze, a w szczególności jak pisze. naprawdę mi głupio.

Wracając do tematu, Sr Duro 2007 nie jest, taki zły jak model 2006, wiedz ewentualnie można sie nad nim zastanowić. Chyba zaprzestane na Duro.

Jeśli pojawi się coś ciekawego, to proszę dajcie znać.

Jeszcze raz przepraszam za tamte posty i dziękuje, za mobilizacje do pisania - pisania tak jak się powinno pisać a nie tak jak to robiłem. Po prostu wjechaliście mi na ambicje.

Napisano

Oki, już się nie gniewamy. :D

A na przyszłość wystarczy pisać po prostu w otwartym gdzieś na boku dokumencie Worda, poprawić co tam podkreśli i już tylko crtl+c i ctrl+v i sprawa załatwiona :P

naprawdę

PS. Jeśli nie miałby ustawionej autokorekty, akurat tego mógłby nie wyłapać (oba słowa oddzielnie też są przecież poprawne). Pisze się razem :P

PS. Tak więc miłego Durowania :P

Napisano

sorki że nie na temat ale do poprawnego pisania wystarczy zainstalować mozille 2, ona też podkreśla błędy.pozdrower

Napisano

Ja też mam jeszcze jedno pytanko. A mianowicie, teraz mam Sr SUNTOUR XCC, on ma niby 80mm skoku i mam ramee Dartmoor Street Style 17", i wydaje mi się że ten amor nie za bardzo pasuje do tej ramy. A twierdze tak dlatego że główka ramy jest dość nisko, ciężko jest wykonać na tym manuale, wziolem rower kolegi rama podobnej wielkości amor porównywalnie takiej samej wysokości(chodzi o koronę na podobnej wysokości), tylko ze skokiem 100mm i już całkiem inaczej, manuale bez problemu. I tu sie zaczyna moje pytanie czy jak zmienia amorka na duro to odczuje dużą różnie w wysokości główki ramy? Poprostu wydaje mi się ze ten xcc nie pasuje do geometrii ramy. Jest to możliwe?

Napisano

Włożyłem taki amor bo nie miałem kasy na inny. A ten jest dość twardy i wytrzymały. za za 50zl na pewno nie kupiłbym nic lepszego. Hhhhmmm a od tego amorka co kolega wyżej polecił to chyba wole duro, a właśnie przez skok,i cenę.

Napisano

Dobra to ja już nie wiem do czego chcesz ten amortyzator bo jeśli coś do wszystkiego to do niczego.

Jeśli chcesz coś w miarę mocnego i taniego to tylko duro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...