Schwefel Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Co do drugiego pytania to jest to jak najbardziej prawidłowy objaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kochan Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ja mam pytanie odnosnie pozycji czujnika DTS i magnesu na kole. Czy mam go umiescie przy samej obręczy czy przy piaście??? Według mnie w różnych miejscach będą różne wskazania licznika odnośnie dystansu i prędkości. Proszę dać znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Dlaczego mają być różne wskazania, przecież czy przy obręczy czy przy piaście to magnes pokonuje jedno okrążenie w tym samym czasie, a licznik właśnie działa na takiej zasadzie, że zlicza czas jednego okrążenia magnesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Czujnik powinien być zamocowany w miejscu, które będzie możliwie najbliżej czujnika na szprysze. Może to być przy obręczy, może to być przy piaście, to jest bez znaczenia bo pomiar będzie ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsam Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Matematyka na poziomie podstawowym się kłania . Nie ważne gdzie zamontujesz, magnes zatoczy pełne koło razem z oponą, przecież wnętrze koła nie kręci się niezależnie względem obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommygun Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Oj zawiodłem się na tym liczniku i to bardzo! A miał być tak wspaniały. Milion funkcji, podświetlenie, duże cyferki no i brak kabelków, czyli system DTS. To, co to ustrojstwo wyprawia to jakieś nieporozumienie. Stoję na krzyżówce - czerwone, żółte, zielone - jazda! Jadę i jadę patrzę na licznik - ZERO! Po chwili - 20 km/h, ale co z tego jak już trzeba stawać na kolejnej krzyżówce. Zatrzymuję się a według licznika, przez kolejne 15 sekund, jadę dalej 20 km/h... Pytanie mam następujące. Czy mając ów licznik, widniejący w temacie tego wątku, można przerobić go na przewodowy? Czy można po prostu kupić mocowanie licznika z kabelkiem i czujnikiem i używać razem z tym całym jeah-bunny'm DTSem? Pytanie drugie. Czy BC-1606L "kabelkowy" wolny jest od tego typu wad? Bo to, z jakim opóźnieniem ten licznik reaguje to parodia! Miałem kiedyś (10 lat temu!) licznik za 30 złotych. Trzy funkcje. W porównaniu do Sigmy działał jak rakieta - jadę to jadę, stoję - no to stoję! A pokazywanie aktualnej jazdy też było płynne, a nie najpierw 4 km/h jak już czuję, że od ładnej chwili jadę ze 20, a potem niby dalej pędzę gdy już czuję, że stoję (w sumie ciężko się nie zorientować)... A i kadencja działa tak samo. Czasem całe miasto przejadę a ten nic - dalej zero pokazuje! W ogóle to całe liczenie obrotów korby to głupota jak na rekreacyjną jazdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsam Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 przewodowa działa bez problemów . Dla mnie dts to zbędny bajer i pożeracz baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny4614 Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam, mam problem z bezprzewodowym czujnikiem prędkości(sigma BC-1606L DTS), a mianowicie przy kontakcie z magnesem nie ma tego 'pip', ani zaświecenia się diody, oczywiście licznik też nie reaguje. Wciskając guzik na czujniku zapala się dioda! Teraz pytanie, czy to może być słaba bateria, czy może uszkodzony czujnik? Magnes przeciągam w różnych kombinacjach, odległościach od czujnika. Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 nie wyświetlała się tobie żadna informacja na temat baterii? u mnie pierwszym objawem słabej baterii była mniejsza czułość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny4614 Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 przed zimą było wszystko w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny4614 Napisano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam, mam problem z bezprzewodowym czujnikiem prędkości(sigma BC-1606L DTS), a mianowicie przy kontakcie z magnesem nie ma tego 'pip', ani zaświecenia się diody, oczywiście licznik też nie reaguje. Wciskając guzik na czujniku zapala się dioda! Teraz pytanie, czy to może być słaba bateria, czy może uszkodzony czujnik? Magnes przeciągam w różnych kombinacjach, odległościach od czujnika. Z góry dziękuję za odpowiedź Wymieniłem baterię w czujniku i nic, ma ktoś pomysł co może być przyczyną? Gdzie, albo jak to można naprawić? Minęło 1,5 roku od zakupu;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freud Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Cześć, mam te licznik od dziś. Jutro jadę w trasę powyżej 40km więc będę miał pierwsze wrażenia z używania BC-1606L DTS + kadencja. Opiszę moje wrażenia i opinie na jego temat. Jeśli macie jakieś pytania to walcie śmiało, zwrócę na to uwagę i odpiszę po trasie. Jutro o 8-9 wyjeżdżam a do tej pory zajrzę jeszcze na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freud Napisano 10 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Jestem po trasie. Hej. Zrobiłem 60km. Wszystkie parametry licznika zostały odzwierciedlone wg. mojej oceny wiernie. Pod liniami wysokiego napięcia nie było problemu - żadnych dziwnych wskazań. Dość szybko łączył się z nadajnikiem po pierwszym włączeniu (około 5s). Nie do końca rozumiem różnice pomiędzy kablem a DTS bo nie miałem na kablu takiego licznika, ale skoro nie mam zastrzeżeń do tego DTS to chyba bardzo dobrze Jestem z niego bardzo zadowolony. Wiecie może, jak wykorzystać poprawnie kadencję? Mam ją u siebie bo śpieszyło mi się z zakupem i już nie mieli tych bez kadencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.