Rmk_90 Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 ja tylko napisze ze szczavik dobrze gada:)
MrJ Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 O Duro zależy, jaki to model - 2006 to muły, 2007 chodziły już zdecydowanie lepiej. DJ to nie rewelacja (jeździlem) no i ciąży mocno na przedzie, ale z drugiej strony na pewno wytrzyma więcej niż Duracz, a to chyba o to chodzi Ale z resztą się zgadzam - NS przesadza z cenami zestawów prawie jak Kellys - wrzucą parę części z logiem NS, Marzoka na przedzie i myślą że są już nie wiadomo jacy...
ihasowski Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Napisano 21 Stycznia 2008 a może HOLY ?? jest ponad tysiac zł tańszy kosztem amorów aleone chyba do streetu potrzebne nie są ? bo mam teraz dylemat... z resorem czy bez ?? tarczowki hydrauliczne czy v-ki ?? koniec świata
MrJ Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 z resorem czy bez ?? (...) tarczowki hydrauliczne czy v-ki ?? Moim zdaniem lepiej jednak resor (wybacza więcej niż sztywniak, choć dociąża przód) i TYLKO tarcze - ale wystarczą dobre mechaniki w stylu Accenta Freezer lub Avida BB5. Ponoć te nowe Octane One też nieźle się spisują (był gdzieś chyba temat). Może i modulacja i siła trochę gorsze, ale jak zaliczymy konkretnego szlifa a z mechanikiem coś się sp... zepsuje, to zacisk prostujemy nogą, linkę z pancerzykiem wymieniamy gdzie bądź za 10 zeta, a jak zniszczymy klamkę to za ~35 mamy Avidki lub Deore, za pół tego jakieś Tektro albo DeOne. A hydraulika? Zapowietrzenia z którymi początkujący musi biec do serwisu, cieknące uszczelki, buchające flaki z klamki przy większym uderzeniu... no i koszty spoooro większe.
Mod Team bogus Napisano 21 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2008 Na twoim miejscu wziąłbym tego Haro, a to że ma amor to dobrze, bo gdy będziesz się uczył, to on wybaczy Ci więcej błędów niż sztywniak.
ihasowski Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Napisano 21 Stycznia 2008 Wybacza jak tołądnie brzmi wydaje mi sie że na początku bardzo dużo będzie musiał wybaczyć czy te resory dużo wytrzymają ??
Mod Team bogus Napisano 21 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2008 Kumpel miał tego Marcoka i nie narzekał. Twierdził, że jak na sprężynowca działa bardzo dobrze (miał DJ4 80 mm). A amorytzator lekko nie miał.
mane Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 Czytałem troche ten temat i od siebie polecam sprzęt z dwoma hamulcami, amorem i nawet z przerzutką i kasetą. Chyba, ze chcesz ss od początku, ale może lepiej spróbować z większą ilością przełożeń i napinaczem. Amor - jak już była mowa - wybacza błędy i nie rozwala nadgarstków. Hamulce dwa jak najbardziej - dla lepszej kontroli, szczególnie na początku przygody. Wraz ze wzrostem umiejętności hamulce można ściągnąć (nawet oba) i to samo z singlem. ihasowski, jak masz te 3000 to metropolis jest dobrą opcją, ale haro - http://www.rowerowy.com/rowery/haro/haro_thread_8.html - też nie jest zły. Do tego kosztuje troche mniej i zostanie Ci na kask i ochraniacze. Ciekawą opcją tez jest central http://www.rowerowy.com/rowery/northshore/..._2_limited.html . Amor wytrzyma sporo i na pewno wiecej niż mulące duro... Co do hamulców - wiadomo, ze vałek czy mechanik nie dorówna hydraulikowi, ale w streecie/dircie te 2 pierwsze dadzą radę, szczególnie jak będą 2 w rowerze. A i metropolis po przeliczeniu jakość/cena moim zdaniem nie wypada tak źle. W sumie sam frameset to jakies 2200-2300, a rower stoi ponad 3000...
ihasowski Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Napisano 21 Stycznia 2008 mane a co powiesz na argument że skok powyżej 80 mm nie nadaje sie do streetu ?? ten cetral ma już 100
mane Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 pfffff - tyle powiem. Nie ma nigdzie określonego zakresu skoku amora w danej dyscyplinie. Jedni pakują sztywne widły, inni amory 60mm a inni 150mm. Większość jednak w tej dyscyplinie stawia na skok 80-100 ze względu na odpowiednie geo (względem streetowej ramy) i możliwości manewru. To tak samo jak większość twierdzi i sądzi, że do dh musi być koniecznie full, a ja śmigam na ht i jest mi z tym dobrze (aczkolwiek potrafi wytrząść) :]
ihasowski Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Napisano 21 Stycznia 2008 nie wiem tez jak sie beda zachowywaly przerzutki wszak beda narazone na niezmiernie duzo wstrzasow, je nie mialem doczynienia z taki sprzetem moze po prostu panikuje
Mod Team bogus Napisano 21 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2008 Najlepszym rozwiązaniem będzie ta dirtówko-streetówka Haro (singlespeed). Amor 100 mm. I po sprawie. A to co Ci zostanie wydasz na kask i ochraniacze. A co do przerzutek to nie ma się czego obawiać o jakieś wstrząsy. Ale i tak polecam singla.
MrJ Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 Jeśli napinacz będzie odpowiednio zamontowany a łańcuch skrócony (ile wlezie! Jeśli np. z kasety 8-biegowej korzystamy tylko z pierwszych sześciu, nie bójmy się skrócić łańcucha tak, żeby na górne już nie wchodził, bo wtedy sprężyna przerzutki jest bardziej naprężona) to co najwyżej będzie nam troszkę trzepało łańcuchem o widełki, ale nic typu spadanie go z kasety/zębatki korby nie powinno się zdarzyć. Choć oczywiście przerzutkę zawsze można urwać - sam widziałem takiego co wlókł za sobą XT po nie wyrobieniu po dropie... PS. Skok 80-100 jest w sam raz. Można oczywiście założyć sztywniaka i wtedy choćby barspiny robi się jak na BMXie, ale jednocześnie rower staje się nerwowy, no i czujemy każdy kamyczek pod sobą.
ihasowski Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Napisano 21 Stycznia 2008 drąże dalej, zaproponowaliście haro one mają ramę z aluminium jak to ma się do wytrzymalosci ?? stal cro-mo jest lepsza ??
Mod Team bogus Napisano 21 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2008 Może i nieco lepsza, ale i droższa i nie w tej klasy rowerze. Choć są tacy co nie lubią Cro-mo i tacy nielubiący alu.
Rmk_90 Napisano 22 Stycznia 2008 Napisano 22 Stycznia 2008 alu Ci spokojnie wystaczy... cro-mo jest w cholere ciężkie i wytrzymalsze, ale na początek SPOKOJNIE wystarczy ci ten HARO - bierz i nie narzekaj:)
ihasowski Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Napisano 22 Stycznia 2008 e tam w cholere cieższe, rowery różnie sie maxymalnie kilogramem wagi ok Panowie mam teraz bałaganw głowie musze sobie wszystko ułożyć i przemyśleć trapią mnie te cholerne przerzutki xD ale spokojnie do czegoś dojde przynajmniej wiem wiecej niz na początku rower bede musiał pewnie kupić przez internet, w Toruniu nie spokałem takich sprzętów, może w Bydgoszczy, jakieś uwagi odnosnie sklepow internetowych ;> ??
Ecia Napisano 22 Stycznia 2008 Napisano 22 Stycznia 2008 Przejrzyj dział "Sklepy rowerowe" Pozdrówko z odsyłaczem
Rmk_90 Napisano 22 Stycznia 2008 Napisano 22 Stycznia 2008 e tam w cholere cieższe, rowery różnie sie maxymalnie kilogramem wagi wink.gif no i jeszcze niech ktoś mi powie ze kilogram to mało
Mod Team bogus Napisano 22 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 22 Stycznia 2008 Kilogram to może zależy dla kogo. Co do przerzutek, to w streecie się nie przydają.
bartekgib Napisano 22 Stycznia 2008 Napisano 22 Stycznia 2008 Kumpel mój wyznaje zasadę ( przezwycięża prawa grawitacji ) : Im więcej Ci lata - tym więcej rzeczy Cię wku...a Singel cacko - i tak nie jeździsz wielkich dystansow na takim rowerze. Chociaż już chyba w GT IT1 zastosowano piastę z wew. biegami pod tarcze. A to rower do FR z Fox'em 40 RC2 z przodu. Podobno się sprawdza ( gdzieś był test ) Pozdrawiam !
Mod Team bogus Napisano 22 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 22 Stycznia 2008 O tak, ten GT o którym piszesz to cacuszko jakich mało. Test był w MR lub BB. Tylko cena mnie do niego zniechęca - 25000 zł. Sory za OT.
ihasowski Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Napisano 27 Stycznia 2008 a jeszcze takie pytanie, jak jest ten single speed to moze mi ktoś tak "naocznie" powiedziec jakiej to przerzutce odpowiada ? Jak szybko można jechać, czy trzeba sie ostro namachać ;>
mane Napisano 27 Stycznia 2008 Napisano 27 Stycznia 2008 Z tego co sie orientuje to wolnobiegi ss mają tak 14-18z czyli mniej więcej przełożenia 6-7 na kasecie. A co do różnicy w wadze między alu a cr-mo - bitch waży około 2800g, a dc cock 3200g, a ramy wtrzymałościowo podobne. A np. taki lf dragstar/cocaine jakies 2300-2400g, ale tu z bitchem czy cockiem nie ma żadnego porównania.
Mod Team bogus Napisano 27 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 27 Stycznia 2008 Na tak, tylko poptarzmy na to jakie są przekroje rur w Cookerze a jakie w Bitchu. Tak czy inaczej stal zawsze będzie cięższa od alu. Co do przełożenia w singlu to tak właśnie 14 - 18 tył, a z przodu na korbie to od 32 - 36.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.