Skocz do zawartości

[szprychy] jaki zysk na wadze

elnino07

Rekomendowane odpowiedzi

Zysk wagowy na szprychach jest zależny od ich cieniowania. Szprychy 2.0 na całej średnicy to są te standardowe, 2.0/1.8/2.0 Są cieniowane - Dt Competition, 2.0/1.5/2.0 Są jeszcze bardziej wycieniowane i lżejszych nie dostaniesz. Są oczywiście też 1.8/1.5/1.5 ale nyple Pillar są pod główkę szprychy 2.0. Powiedzmy że masz 2 koła 32 szprychowe.

Twoje obecne nyple ważą około 70g, a nyple pillar na 2 koła 64 szprychowe ważą 20g - zysk 50g. Teraz szprychy - 2.0 ważą około 240g/36 sztuk a 32 sztuki revo ok 142. Są też Compy które są wagowo pośrednie - około 180-190g przy 32 szprychach. Zysk wagowy na szprychach jest dośc drogi ale myślę że się opłaca. Nyple trochę drogie - jeżeli koniecznie chcesz czerwone to je bierz, ja też jestem ich szczęsliwym posiadaczem, dt alu nyple są tańsze - ok 35gr za sztukę.

Zysk wagowy na szprychach jest zależny od ich cieniowania. Szprychy 2.0 na całej średnicy to są te standardowe, 2.0/1.8/2.0 Są cieniowane - Dt Competition, 2.0/1.5/2.0 Są jeszcze bardziej wycieniowane i lżejszych nie dostaniesz.
Aerolite sa lzejsze niz revo :P Katalogowo, nie wiem jak realnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...