miromalbork Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Mam dwa zestawy kierownic z mostkami i zastanawiam się, który zestaw jest bardziej wytrzymały. Pierwszy to kierownica point na zoomie (25.4) Zdjęcia Drugi zestaw to kierownica i mostek (zoom lub kalin) (31.8) Zdjęcia Wydaje mi się, że mocniejszy jest point, bo grubość jego przy końcu kiery to 4,2mm (może być mniej, bo chyba jest spęczone [sam się zdziwiłem takim wynikiem pomiaru]), a grubość zooma/kalina to 1,7 przy końcu. Jaka grubość jest dalej, nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witaj, 1. Na zdjęciach to nic nie widać 2. Nie kupuj używanych kierownic i mostków - nigdy nie wiesz jak były uzywane. Uwierz mi że nie chcesz poczuć jak łamie się kiera 3. point, zoom i kalin.... zainwestuj lepiej w najtanszego Ritcheya, czy cóś innego 4. Do jakiego stylu jazdy potrzebujesz kierę i mostek? Jaki masz rower? 5. Ile kasy chcesz wydać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miromalbork Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dzięki za odp. Mam oba zestawy, jeden leży w szafie, a drugi mam aktualnie zamontowany. Mój rower Powiększałeś fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ScR Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Mi się wydaje że chyba powinieneś zainwestować w coś wytrzymalszego jeżeli chcesz w miarę bezpiecznie jeździć ja tam zoomom nie ufam A co powiecie na moje połączenie : Kiera Woodman WIDE'N WILD SP3 XL i Mostek TRUVANTIV Hussefelt A tak z tym prezentuje się moja maszyna http://ScRDeBe.fotosik.pl/albumy/370042.html Zapomniałem dodać że rower jest do jazdy wielozadaniowej :P Szosa lasek hopka itd. Ale ogólnie MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.