Skocz do zawartości

[rower] Prophete - czy to dobra marka?

kotjarka

Rekomendowane odpowiedzi

'Pokaż linka' - no nie rozumiem naprawdę, skąd biorą się takie pytania w erze google.

Z tą firmą to dziwna sprawa, trudno się czegoś dowiedzieć, bo strona sypie błędami SQL'a.

Ale proszę Was, nie wystawiajcie ocen sugerując się tym, że czegoś nie znacie. Spodziewam się, że mało kto słyszał o takich firmach, jak 4ZA, Straitline, Pace (obecnie DT), White Brothers, itd. Jeszcze kilka by się znalazło.

Nie wzbudza jednakże zaufania fakt, że np. najwyższy model roweru MTB 26" (aż 24 biegi, jak dumnie obwieszcza firma Prophete) stoi w całości na no-name'ach, wyjąwszy tylną przerzutkę Altusa...

Dla mnie to jednoznacznie makro. Może solidniej skonstruowane i bezpieczniejsze niż te śmiecie, które oferują w naszych marketach (Niemcy są pod tym względem dużo bardziej restrykcyjni) - ale jednak makro bez większej realnej wartości.

Przy groszowych cenach (nie podają ich - albo zbyt pobieżnie przejrzałam stronę, bo nie natrafiłam) można by ewentualnie wziąć pod uwagę oferowane przez nich mieszczuchy - ale podkreślam: jedynie przy groszowym pułapie cenowym...

Pozdrówko niezachwycone <_<

Spodziewam się, że mało kto słyszał o takich firmach, jak 4ZA, Straitline, Pace (obecnie DT), White Brothers, itd. Jeszcze kilka by się znalazło.

Na pewno znalazlyby sie na forum osoby, ktore kojarza Pace'a albo WB. Natomiast firmy Prophete jak zauwazylem nie kojarzy nikt, co dosc jednoznacznie wskazuje na pochodzenie i grupe docelowa tych "rowerow". Poza tym, jak sam stwierdziles, google prawde powie.

Jak dla mnie EOT.

Ech.... pytałem o Wasze doświadczenia ew. czy ktoś coś słyszał o tej marce dlatego odnośnik wydał mi sie zbędny. Przedtem oczywiście zatrudniłem pana Googla, ale nie znalazłem konkretów o które mi chodziło (tzn. jakość podzespołów - w końcu firma z takim stażem może mieć podwykonawców na odpowiednim poziomie) tak, że nie ma to nic wspólnego z moim chciało się czy nie tylko raczej z czytaniem ze zrozumieniem.

Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie wypowiedzi.

K.J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...