Marc1n Napisano 4 Maja 2005 Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Ostatnio dogaduje sie ze starym, wiec postanowil mi sponsornac oswietlenie rowerowe. Nie mam szans go naciagnac na jakies super drogie Cat Eye, wiec dlatego wysuwam sie z inna propozycja, chodzi mi o taki oto kompelcik SigmySport :http://www.sigmasport.com/index_e.html Zestaw Complete-Set, sa w nim dwie lampki LED, ladowarka i akumulatorki. Co o nich sadzicie, drogo takie cos bedzie w Polsce? Jak myslicie moze to swiecic, daleko odstaje to od Opticube? Mam nadzieje ze cos o nich wiecie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 7 Maja 2005 Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 tak na oko: cuberider = 50zl cubelight = 60-70zl ladowarka sigmy = 30-40zl zestaw akumulatorkow sigmy = 30-40zl razem = 170-200zl hmmm, cos za duzo mi wyszlo :/ komplety pewnie sprzedaja taniej mam stara sigme ellipsoid i ona ma chyba taka sama zarowke jak ten cubelight, ale gorszy odblysnik. z sigmy bylem zadowolony baaardzo, ale jak zalozylem cat eye el500 to juz mi sie sigmy odechcialo. sigma dobra rzecz, osobiscie moge Ci ja polecic. btw. bez sensu, ze nowy temat, sa juz co najmnije dwa takie, moez by jakis moderator to przemiescil i scalil? Pozdrowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 7 Maja 2005 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Ja szukalem i nie zauwazylem takiego o kompletach, albo jestem slepy albo nie wiem co sie dzieje!! A roznica pomiedzy CatEye duza jest w "swieceniu"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kys Napisano 7 Maja 2005 Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 A ja kupilem sobie lampke http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49092755 i jestem z niej bardzo zadowolony, bo swieci stosunkowo daleko i ma rozproszone fajniutkie ala ksenonowe swiatlo POLECAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Maja 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 fajnie że dobrze świeci ale z takim działem mam jeździc na kierownicy :roll: :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 8 Maja 2005 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Dokladnie. Jescze raz ponawiam pytanie, czy wielka jest roznica pomiedzy jakoscia swiatla cateye i innych lampek, np. SigmySport, Trelock, Topeak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 8 Maja 2005 Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 chyba z tym pytaniem musisz sie zwrócić do czasopism fachowych które może takie testy porównawcze mają zdziwie sie jak sie znajdzie ktoś kto miał tyle lamp i tych producentów http://img133.echo.cx/img133/1696/mojakiera7qf.jpg cat eye HL 270 aku R20 halogen 3V ile Wat nie wiem wolałbym coś lepszego ale mam co mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 No, ale trzeba takie texty porownawcze miec. A ja ich nie moge nigdzie znalezc, wiec prosze o opinie uzytkownikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marc1n - bez loginu Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Ten wyzej to moj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 22 Maja 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 postanowiłem na przód założe cat-eye 400 - będzie zamontowana do kasku i mam pomysł aby zamontować 2x cat-eye 120 na kierownice 120 > http://www.cateye.com/en/products/viewProd...Id=7&subCatId=2 400 > http://www.cateye.com/en/products/viewProd...Id=7&subCatId=2 czy lepiej drugą cat-eye 400 na kierownice ? 120 ma 320 godzin mrygającego światła dla 50 kandeli 400 tylko 160 godzin przy 90 kandelach postanowione juz będą 2 cat-eye 400 - zadecydowała waga, malutka 120 jest cięższa od 400 2x 120 na kierownice ważyłoby 160g a 1x 400 waży 76g razem z baterią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 23 Maja 2005 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 No, "czterysetka" lepszy wybor. Bo z tego co wiem jezeli sa dwie lampki 50 kandeli, to swieca chya i tak slabiej niz jedna 100. Qrde, ciekawe jak swieci "piecsetka" jak ma 1000kandeli i jedna diode LED? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroani Napisano 23 Maja 2005 Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 powiem ze mam 500 i nie wiem ale jak kolega jedize obok z jakas zwykla to nie ma az takiej kolosalnej roznicy... jakos albo mialem baterie slabe albo te 1000 kandeli troche liche... pozatym daje swiatlo bardzo skoncentrowane w punkcie... Gdybym kupowal kupil bym chyba dwie EL300... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yak Napisano 23 Maja 2005 Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 ja tez mam pomysl. ida wakacje. przeczekaj do lipca, zlap jakas prace wakacyjna i kup sobie to o czym marzysz. zaufaj mi, nie bedziesz zalowal. nic tak nie cieszy jak dobrze ulokowane we wlasny rower peniadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 No, "czterysetka" lepszy wybor. Bo z tego co wiem jezeli sa dwie lampki 50 kandeli, to swieca chya i tak slabiej niz jedna 100. Qrde, ciekawe jak swieci "piecsetka" jak ma 1000kandeli i jedna diode LED? swieci bardzo przyzwoicie . Standardowy halogen z zarowka 2,4W moze sie schowac. Tylko mialem troche problem z bateriami... Kupilem nowe energizery, ale na bank nie przejezdzilem 30 godzin z ta lampa i sie po max 10 rozladowaly, co mnie bardzo zmartwilo . Dopuszczam jeszcze taka ewentualnosc, ze mogla sie sama wlaczyc jak lezala w szafce, bo ten "innowacyjny wlacznik magnetyczny" jest dosc luzny i prawde mowiac, czasem mnie denerwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łuki17 Napisano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Witam. Nie chcialem zakladac nowego tematu i pisze tutaj... co myslicie o tym komplecie i czy warto kupic http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52828524 ?? Odrazu mowie ze nie jestem zadnym zawodowym bikerem i od wieczora do rana tez nie jezdze Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 39 zł +6 zł = 45 zł chyba że nie masz sklepu z róznymi gadżetami ten zestaw wyceniłbym na przód max 20 tył max 7 to jest około 30 zł na bazarze parametr cena /jakość na 3 w 10 stopniach pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łuki17 Napisano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Witam. Kupilem sobie jednak te lampki, mi sie wydaje ze sa super i nie zaluje kasy... tylne jak to tylne swieci na czerwono (4 funkcje), ale przednie jest eleganckie Jaka sobie ostatnio jechalem ok 23.00 srodkiem ulicy to normalnie w szerokosci cala zgarnialem tymi LEDami i w dlugosc z 10-15m przede mna tez wszystko widzialem, najlepszy efekt jest jak ulica jest zakrzaczona na rowach Biale jak zeby murzyna z lekka nutka niebieskawego Polecam dla tych mniej wymagajacych bikerow Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 6 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Ja jestem jescze ciekaw ile waza te z akumulatorami lamki, np. Sigma i Cat Ete? Moze ktos cos wie!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Sama lampka to ok 40 - 50 gram no i to tego akumulatorki typu AAA (mniejsze od paluszków). Na przód mam : http://www.cyklotur.pl/go/_info/?id=2477&s...7bf6d508e7e5157 a tył to : http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/320 Jestem z nich bardzo zadowolony:) za 61 zł naprawdę warto - nie ma co oszczędzać na bezpieczeństwie :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 spoko komplet ale lepsze byly by diody led Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 spoko komplet ale lepsze byly by diody led hmm...ale tam są diody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Leon Napisano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Na przód mam :http://www.cyklotur.pl/go/_info/?id=2477&s...7bf6d508e7e5157 wygląda jak tylna, tyle że biała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 No fakt biała, ale daje rozproszone światło - chodzi o to że i tak taka lampka nie oświetla drogi a ma jedynie służyć temu zeby mnie na ulicy nic nie rozjechało może to minimalistyczne podejście ale co tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 to jest wbrew pozorom dobre podejscie, bo w miescie i tak inna lampka nie jest potrzebna, droge swietnie widac oswietlona przez latarnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 8 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Hmm, ale Marek, nie kazdy mieszka w miescie. A w sumie mi sie zawsze przednia lampka to kojarzyla z tym ze swici do przodu, a nie z tym ze ja tylko widac. Wiec kompletu lampek jakiego szukamy, ma byc w miejsca gdzie nie ma swiatla i potrzebny jest "reflektor" na przod A co do tych akumulatorowych: Pewnie wymiataja te na diody LED, bo w sumie sa wieksze i wygladaja nawet juz powaznie?!?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.