Skocz do zawartości

[Oświetlenie]Jakie na przód i na tył?

Marc1n

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich
Przymierzam się do kupna oświetlenia do roweru , i wybór padł na "Knog"| Blinder 4 przód , tył natomiast na "MOON" comet . Czy jest to dobry wybór ? (chciałbym sie zmieścic w granicach 250 zł za oby dwie lampki)

Niestety bujamy w obłokach.
IMO do stosunkowo komfortowej i bezpiecznej jazdy
Miasto (przy latarniach) >100lm, bez latarnii >300lm

Teren >400lm
Góry  >600-800 (jeśli można mówić w ogóle o jakimś minimum...)

80lm nada się na światło pozycyjne, na jazdę wśród latarni, jakiś nieczęsty powrót do domu późnym wieczorem. I to nie takie, szerokie 80lm, tylko skupione reflektorem. Drogi tym nie oświetlisz. Jeśli nastawiasz się na jazdę nocą zbieraj forsę. Frajda niesamowita, tylko jazda po ciemku przyjemna nie jest.

Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru

Witam w dniu dzisiejszym zakupiłem na allegro zestaw lampek do mojej meridy Matts 40D .

http://allegro.pl/zestaw-lampek-merida-md-008-imp-rowery-i3393202285.html

Tylnia lampka gra , zalozyłem , ale nie moge sobie poradzić z tym oringiem . proszę o pomoc . Wiem że to okaże się mega banalne ale czasem tak jest :)

Oringiem z przedniej lampy oczywiście :)

Polecam B20 nie ma się do czego przyczepić świeci aż miło... może do koloru ten wiśniowy ;) nie było czarnych jak kupowałem. Można zrobić rzutkę ze znajomym, z którym się jeździć bo jedna starczy na dwóch :002:

Jaka jest pojemność akumulatorków w B20 (mAh)? Patrzyłem na stronie producenta i nie ma żadnych informacji.

Postanowiłem zakupić nowe przednie oświetlenie. Zastanawiam się nad:

http://www.mactronic.pl/pl/products/bikepro/8658/lampa_rowerowa_ladowalna_scream_superior_750_lm/4803.html
http://www.mactronic.pl/pl/products/bikepro/8658/lampa_rowerowa_przednia_noise_500_ladowalna_przez_usb_500lm/24.html

Porównywał ktoś te dwie lampki? Ewentualnie polecacie jakieś zamienniki w przedziale 250-300zł?

Spoko spoko, ja mam swój wynalazek ale nie przekminiłem jak upchać celę baterii z laptopa do rury Domaina gdzie od dołu się nie da, gwiazdki nie wyjmę a jak upcham to bateria z nową gwiazdką mogą nie wejść, dlatego chciałem coś taniego kupić, ale chyba będzie trzeba kilometr kabla do saszetki za siodło ciągnąć :/ No trudno.

Wczoraj rozmawiałem z Upkiem, sprzedawcą latarek ultrafire c2 i zaproponował mi lampkę rowerową własnej roboty 950 lumenów, osobno głowica, osobno akumulator z czterema ogniwami w cenie 200 złotych. Myślę, że to najlepsze rozwiązanie za w sumie ńiewielką kasę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...