arw Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Rozbujnik: Jak masz możliwość, zrób fotki i wklej na forum, które zobrazują porównanie Solarforce L2 vs. Ultrafire C2 z tego co patrzę, L2 równomierniej rozprasza światło na boki, zaś C2 bardziej agresywnie oświetla środek, słabiej oświetlając bok. W sumie barzdiej skupiona wiązka tez ma swoje plusy - ustawiona odpowiednio w dół, nie oślepia kierowców, a z silnie rozpraszanym światłem różnie może bywać. Ja, jako ze mam brak w lampkach doświadczenia, chyba jak zwykle utopie troche kasy zanim znajde dla siebie optimum :|
patrryk22 Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 · Ukryte przez safian, 24 Sierpnia 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 24 Sierpnia 2012 - Brak powodu Witam zapraszam na stronę http://www.sklep.poltronic.eu/category/pl/oswietlenie-led-latarki-led obecnie wyprzedajemy ostatnie sztuki profesjonalnych lamp rowerowyc i akcesoriów MAGICSHINE. Zapraszam
comrat Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 · Ukryte przez safian, 24 Sierpnia 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 24 Sierpnia 2012 - Brak powodu raczej kiepska forma reklamy swojego sklepu jestem za usunięciem tego wpisu po prostu wpis nic nie wnosi do tematu
ress Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Widze spore zainteresowanie tym kompletem: http://allegro.pl/zestaw-mactronic-pro-bike-scream-walle-2sl-super-i2548033867.html Zastanawiam sie, czy kliknac Kup Teraz czy kupic tylkna walle i slawna juz Cree z aku za 60zl ; > Ktory przod swiecic bedzie lepiej? Aha, zalezy mi na rozproszonym swietle i mozliwie jak jak najblizszym kola swietle.
PoleK Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Widze spore zainteresowanie tym kompletem: http://allegro.pl/ze...2548033867.html za 60zł to kupisz co najwyżej xr-e a w mac-u masz xp-g czyli sporo lepiej jednak patrzac na to ze walee kosztuje ok 45zł to zostaje Ci 100... a za to wolalbym już jednak wf 502b na xm-l z ladowarka i aku - byly na allegro
ress Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Nie pozostaje nic innego jak tylko polowac! Prosze rowniez o opinie odnosnie kompletu lampek z LIDLa, jako ze mieszkam w DE i one sa aktualnie w sprzedazy, komplet ma byc dla zony. W tej cenie, warto?
mfabry Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Zobacz sobie najnowszy wątek odnośnie Lidla w dziale odzieżowym. AFAIR ludzie polecali.
DominikM Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Zaległy test : Magicshine MJ-868 - czyli MJ-808E po liftingu.
kubzys Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Witam. Szukam jakiejś latarki na przód, tak do 70zł. Podobają mi się wersje zoom, bo można sobie ją ustawić odpowiednio do terenu. Musi świecić mocno, oraz co najmniej te 5 godzin Czytałem kilka ostatnich stron, ale ciężko się połapać. Cały temat ma 79, a dla początkującego te symbole diod itp są po prostu niezrozumiałe Wpadło mi w oko coś takiego: http://allegro.pl/latarka-cree-q5-zoom-edc-aku-kpl-na-rower-i2574277004.html Co myślicie?
lajtspid Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Co myślicie? Ja myślę że to chińskie guano
kubzys Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Domyślam się, ale jak to świeci? Stówy na latarkę nie wydam, jeśli widzisz coś sensownego w okolicach 7 dych to czekam na propozycje
PoleK Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Wpadło mi w oko coś takiego: http://allegro.pl/la...2574277004.html Co myślicie? 5h poswieci ze 150LM moze i ma - swieci mocniej jak C8 z xm-l sterowana jakimis 300mA zoom jest w latarce tak na serio zbedny... ale ten sie jako tako nadaje, sam sie nie przestawi do lasu sam to zapomnij ze z nia pojedziesz... chinskie - jak wszystko, dioda sie gotuje, ale przy pradzie jaki w nia idzie to pozyje sporo jak naprawdę nie chcesz wydac wiecej to Twoj "problem" Wolalbym juz tego Sky ray czy jakos tak za 87zł z kompletem na xm-l - ale zapytaj sprzedawce o fotki bo nigdy nie wiadomo. Albo 502b z kompletem za 110zl z allegro.
arw Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Wpadło mi w oko coś takiego: http://allegro.pl/la...2574277004.html Co myślicie? Ja tylko napisze od siebie, że po krótkiej korespondencji z uzytkownikiem Quasar-Q2, omijam jego aukcje "szerokim łukiem".
kubzys Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 Jeśli coś z nim jest nie tak, to chyba tutaj jest to samo tylko u kogo innego: Latarka Cree Q5, zoom , EDC +aku, kpl na rower !! (2574277004) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Pomyślę jeszcze, nie za bardzo chcę wydać więcej kasy na latarkę, ale jeśli coś miałoby mi posłużyć o wiele dłużej i z wiele lepszą siłą świecenia to może jestem w stanie dołożyć. Tutaj tą 502b widzę, komplet jest tylko uchwyt trzeba by wykombinować: LATARKA LED UltraFire 502B orange peel + AKU Wawa (2575760414) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tutaj ta Sky Ray z tą samą diodą co 502b, tylko nie wiem czy ogniwo w komplecie, ładowarka raczej już nie. Trzeba by napisać do sprzedawcy. I z uchwytem też trzeba by kombinować: Lataraka Sky-Ray CREE XM-L T6 LED 1000 Lumen (2583310837) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tutaj jeszcze jest 502b tylko też nie wiem czy ogniwo i ładowarka w komplecie, bo cena jakoś niska: http://allegro.pl/ul...2581474866.html Popytam sprzedawców i pomyślę.
wojtaszek Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 Chcę sobie kupić latarkę. Czytalem, że Cree XR-E Q5 są ok. Z polecanych ta Latarka ZOOM CREE R2 240lm X2000 KOMPLET Rower HIT (2529531671) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bądź Latarka ZOOM 240lm Cree Q5 Uchwyt+Lampka PROMOCJA! (2570656663) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Czytałem też to Latarka X2000 . Pojawiło się też określenie "kwadraciak" jako to "zło". I tutaj czegoś nie rozumiem - skoro oryginalna ma być prostokątna, rdzeń kwadratowy, to która ta "kwadraciakowata" jest be? Byłem też wczoraj na targu - Wolumen, i widziałem coś jak ta KOMPLET LATARKA ZOOM CREE X-RE Q5 I LAMAPA NA TYŁ (2537754056) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - pudełeczko, za 3 dychy. Wtedy jeszcze nie wiedziałem jak ma dokłądnie wyglądać, jak następnym razem będę to ją sobie oblookam dokładnie. Warto się nią zainteresować czy lepsza ta pierwsza?
PoleK Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 Chcę sobie kupić latarkę. Czytalem, że Cree XR-E Q5 są ok. 1 i 2 maja oryginalną diodę, ale za szcześliwe nie są, jednak mimo narzekań tych którzy mają lepszy sprzęt, troche wytrzymają, lepsze to niż jakaś typowa rowerówka bo da 10x tyle swiatła... 3 - pewnie ma właśnie "kwadraciaka" którego nikt tu raczej nie poleci... ogolnie, żadnej z nich nie polecę, ale jak musisz to 1 albo 2, (albo to co podał kolega wyżej, bo lepiej rozwiązany zoom). Przemysl czy chcesz placic 2x czy 1x a w miare dobrze.
Plastyk Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Przeczytałem połowę tego tematu ale wciąż mam dylemat. Chcę w końcu mieć dobre oświetlenie, nie lidlowskie ani inne tego typu. Jazda w nocy będzie miejska, międzymiejska, jednak będę również chętnie po zmroku zapuszczał się do lasu, gdyż czuję, że mi tego brakuje Jestem już praktycznie zdecydowany, ale pewien wpis z bikeforum porównujący Bocialarkę do chińczyka mnie zastanowił. Jedyne o co chcę wiedzieć: czy warto dać 300zł za zestaw z Bocialarką XM-L 720lm? Gdyż byłem już praktycznie przekonany do zakupu latarki UltraFire 502B orange peel, z uchwytem dałbym ok 140zł. I teraz: 1. Czy bardzo przydatna jest opcja programowania w Bocialarce? 2. Najbardziej boję się o wąski snop światła - jak bardzo może to przeszkadzać w przypadku UltraFire? Jest tam orange peel, ale nie wiem, czy będzie to wystarczające, o Bocialarkę się nie boję. 3. Jak bardzo mogą przeszkadzać ostre granice oświetlanego pola w UltaFire? 4. Najgłupsze z pytań: która z nich po prostu będzie dla mnie lepsza? Oczywiście z Waszego punktu widzenia, nie piszcie, że powinienem to wiedzieć, bo już mam mętlik w tym temacie. Jak bym tego nie podliczał, zestaw od Grega wychodzi więcej więc - NIE! I tak już naginam budżet, mocno. Dzięki za wszelką pomoc, obym nie zbłądził
Romero Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Bocialarka będzie lepsza:) lampka od grega-160 zł lampka, 25 aku(można taniej u agnieszki), ładowarka 35, uchwyt 40 -wychodzi 260zł + przesyłka;) nie wiem co ty liczyłeś że wyszło więcej;) Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Plastyk Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 No to coś źle liczyłem. Ale ja już niczego nie jestem pewien. Greg ostatnio nie ma tej aukcji. Czy Bocialarka jest lepsza od latarki grega? Czy jest coś rozsądnego w tej cenie jeszcze (komplet 250zł)? Zgłupiałem.
ElDiablo Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Hmm, a nie można by było zrobić jakiegoś zestawienia tymczasowego lampek od 100-150 i do powiedzmy 200-250 zł? Polek, hmm.. sporo wiesz w temacie - machnij dla potomnych nieco treści bo ten temat sie ciągnie jak rolka papieru toaletowego.... Innymi słowy wstaw mały opis i różnice, oraz cenę wg. Ciebie najlepszego wyboru. Będę jedną z pierwszych osób co kupi propozycję bo też stoję przed wyborem.....
DominikM Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Czy jest coś rozsądnego w tej cenie jeszcze (komplet 250zł)? Zgłupiałem. Zwykłe Magicshine MJ-808E na Cree XM-L - ale tego Greg nie sprowadza bo by sobie konkurencje dla latarek tworzył .
Plastyk Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Gdyby było takie zestawienie byłoby miodzio. Ale ja chyba nie mam czasu na nie czekać. Najpewniej kupię tę UltraFire i jeżeli będzie źle, będę kombinował, z folią, być może, a najpewniej zdam relacje z użytkowania i zrobię zdjęcia dla potomnych, być może przydatne w ew. zestawieniu. Lampkę będę zamawiał koło środy, w ciągu tygodnia powinna być. Dzięki za szybką pomoc, jeżeli błądzę, trudno, ktoś musi, żeby inny nie musiał. edit: literówka
magicznybartek Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam, ja również poszukuję oświetlenia na przód jak i na tył tak do 40zł na razie co znalazłem i wiem jak świeci to ten komplet z allegro : http://allegro.pl/zestaw-oswietlenia-led-merida-md008-rzeszow-i2569108843.html
rozbujnik Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Wedlug mnie lampka od grega bedzie lepsza od bocialarki. Jezeli chodzi o typowa latarke taktyczna na rower, to w tej cenie ciezko znalezc cos lepszego. Jezeli ktos chce, to moge zagadac do grega, czy nadal je ma(z tego co wiem, to tak). Dominik, napisales ze Greg sprowadza lampki magicshine? Ta ktora podales, ze jest konkurencja dla jego lampki, faktycznie lepiej swieci?
jasinski21444 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 @mgaicznybartek http://allegro.pl/ze...2567752398.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.