marcin_ostrów Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Do mnie dzisiaj przyszła http://allegro.pl/latarka-taktyczna-led-aku-cree-q5-zoom-500lm-80w-i2517714124.html , wieczorkiem testy Swoją drogą sprzedawcę mogę polecić , przynajmniej jeśli chodzi o obsługę logistyczną : w czwartek kupiłem , w piątek miał kasę na koncie , dzisiaj towar u mnie, z gratisem- dołożył zestaw aku AAA. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Do mnie dzisiaj przyszła http://allegro.pl/la...2517714124.html , wieczorkiem testy Powiesz "WOW" o ile wsadzisz dobre zasilanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Która latarka będzie lepsza na rower: http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2-750lm-cree-xm-l-nowa-custom-i2526028548.html http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=7455 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=6544 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=5791&postdays=0&postorder=asc&start=0 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=8505 Cena podobna, posiadam tą z allegro od Grega ze światełek i nie narzekam, jednak zastanawiam się nad latarkami Upka. Nie jestem, aż tak zaawansowany w tych wszystkich parametrach, ale po fotkach wydaje się, że kolejność jest taka: 1. Greg 2. Aurora V6 wydaje się być lepsza o tyle od C2, że świeci dalej szerszym strumieniem. 3. C2 świeci szerzej, a tamte dwie są pod nią, ponieważ świecą wężej, ale jaśniej. Ale to są tylko fotki, gadałem z Upkiem i powiedział, że najlepsza będzie C2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 C2 albo C8, najlepsze odprowadzanie ciepła, swiatła może być różna ilość tylko ze względu na BIN diody, ale jest go i tak b. dużo, jak jadę z kimś to używam w jednej C8 trybu MED. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Hmm, a masz tylko C8, czy może też jakieś inne porównanie do w/w ? Powiedz mi w takim razie wg. Twojej opinii, która szerzej świeci i ta szerokość jest "dłuższa" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 C8 i C2 to to samo praktycznie Co do szerszego swiecenia to zalezy, te wszystkie refy ktore oferuje upek i inni, nie nadaja sie wg mnie na rower, punkt na środku z wyraźnym odcięciem... nie wiem jak z tym ludzie jeżdżą?! sam mam C8 z reflektorem wylozonym folia, i wtedy beam jest w 100% nadajacy sie na rower, poswiece z 70m spokojnie (tyle mam do bloku obok, wiec sprawdzałem), a do tego mam łagodne przejście z MAX do MIN (od środka na zewnątrz). Apropo SF może się wypowidziec kolega wyżej, który ją posiada, ta latarka ma na tyle małe body że grzeje się strasznie, moja robi się ciepła kiedy jest na max, ale spokojnie mogę jej w tym trybie używać nawet w ciepły dzień jadąc wolno, SF to nie bardzo, o czym pisze sam "stworca"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 No wlasnie latarka SF L2 nie ma tego skupienia po srodku i rownomiernie oswietla boki i przod. Z tego co mowi upek, to C2 swieci blizej, ale szerzej od C8. Jednak zastanawiam sie na ile metrow oswietla ten szeroki strumien, bo ze centralnie daleko to jest mniej wazne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 wykładasz reflektor folią zaraz po kupnie, i zapominasz:) a latarka swieci bdb:) te boki u mnie widac moze z 15m bez folii, z folia jest duzo lepiej, a do tego punkt na środku nie W&^%^A i NIE ma na rynku reflektora takiego by dawał beam jak z folią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 trochę mocna wiązka w tych C8/2. i 1000lm można raczej w bajki włożyć. co zresztą też było poruszane w topiku pod linkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Nie patrze tu na 1000lm, tylko poczytalem troche swiatelka.pl i generalnie doradzaja albo latarki od upka, albo od grega... Co do folii aluminiowej...to jednak wolalbym kupic taka latarke, przy ktorej nie bedzie trzeba kombinowac. Chce kupic dwa komplety (drugi dla kumpla), a wiec to juz pare zlotych bedzie i nie chce w bloto wywalic kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 ja też chciałem dotoczyć ref żeby był beam lepszy, ale po 1- nie znalazlem nikogo z tak malutkim wytaczakiem, a po 2 - folia daje taki beam ze kto widzi mowi: "O K^@%#" ja juz swoje zdanie wyrazilem, nie zamienilbym C8 na gregową SF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 A jak z ta folia to zrobiles, ze przylega idealnie, nie rusza sie i nie znieksztalca promienia swiatla? Daj fotki jak to swieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 może się dziś wybiorę jak pogoda mnie nie zaskoczy, to fotki dam. Dobrze ulozone, ze przylega, nic sie nie dzieje na dziurach itp. daje ladny okrągły beam, + troche rozprasza pod koła, co się w sumie przyjade (ale to pare lm, wiec srodek nadal daje ostro) Rozkład na ścianie: Standard: https://picasaweb.google.com/116604508492446011255/30Kwietnia2012?authkey=Gv1sRgCJ34rZbl-ZO1YA#5737232999064992226 Folia: https://picasaweb.google.com/116604508492446011255/30Kwietnia2012?authkey=Gv1sRgCJ34rZbl-ZO1YA#5743235445521650066 na jasnosc nei patrz, bo to z telefonu, ale rozklad... Edit: Dziś fot z terenu nie będzie, zapomniałem o siatkarzach:) chyba że o 24 wyjdę na chwilę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 No trudno ;p chyba dasz radę w euforii poświecić latarką ;p, albo w nerwach po oknach sąsiadom ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Powiesz "WOW" o ile wsadzisz dobre zasilanie:) No i po testach . Jak dla mnie całkiem ok , może nie WOW , ale bardzo dobrze. Lasek Wolski i 20-30 km/h bez problemu , na asfalcie połowa mocy i spokojnie można grzać. Za taką kasę polecam , chyba nic do 60 pln tak nie świeci. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caicedo9 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 @marcin_ostrów Jakiego mocowania użyłeś do roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
octopus1975 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Witam, jako ze jestem nowy najpierw Hello ! A teraz mam pytanie czy ktos z Was ma lampe TRELOCK LS 950 ? Przymierzam sie do kupna ale jeszcze troszke potrzebuje rad ))) Plusem dla mnie jest moc tej lampki, wyswietlacz ile zostalo pradu i na jakim poziomie swieci oraz to, ze nie trzeba dodatkowego aku mocowac do ramy no i to, ze niby to nie chinczyk tylko niemcy. Macie jakies doswiadczenie z ta lampa? Porownuje z roxim 5. Roxim niby swieci szeroko ale po porownaniu roxima z ls950 roxim wg mnie wyszedl slabo. A jak jest naprawde? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtremesystems Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/latarka-ultrafire-c8-xm-l-t6-1300lm-i2550653601.html czy ta lampka jest cos warta? c8 wydaja sie chodzic po ok 150 a ta 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
octopus1975 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Przegladam dalej neta i znalazlem ciekawa firme Lupine. Co sadzicie o tej marce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Latarka UltraFire C8 XM-L T6 1300lm (2550653601) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy ta lampka jest cos warta? c8 wydaja sie chodzic po ok 150 a ta 100 wg mnie ok, szczytem nie bedzie, ale da rade, w maxie ok 700LM moze dawac, przy świeżej baterii;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtremesystems Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Tak tylko moje pytanie brzmi czemu ten sam model chodzi na allegro za ok 150zl nieraz nawet wiecej. Czy ten egzeplaz jest jakis okrojony/felerny. Kolega upek sprzedaje ten model po 140 bodajze Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Jak latarka ma byc na rower, to wez cos z reflektorem OP, a nie SMO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 @caicedo9 takie coś mam : http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-do-latarki-zoom-latarka-obrotowy-i2521312059.html Na razie nie wyleciała , w miarę ciasno siedzi . M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtremesystems Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 a w okolicach +- 100 zł to jaka latarke warto na przod kupic? prosze o konkretne przykłady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Tak tylko moje pytanie brzmi czemu ten sam model chodzi na allegro za ok 150zl nieraz nawet wiecej. Czy ten egzeplaz jest jakis okrojony/felerny. Kolega upek sprzedaje ten model po 140 bodajze Kolega Upek wkłada niby lepszy sterownik (chociaż nie jestem pewien bo nie widzialem wnetrza;)) i w teorii masz tam diodę z pewnego BIN-u chociaż także nie zrobił badan wiec nie ma za bardzo jak tego udowodnic, a tu nie masz stabilizacji prądu, która, przy jednym Li-Ion i tak niewiele daje, bo rzadko który aku jest w stanie oddawać przy 3.5V 3A... Ty na pewno takich nie kupisz, bo kosztują powiedzmy 30zl/sztuka. BIN diody nawet jesli jest najniższy to daje w maxie z 600LM, co jest wystarczajaca liczbą lumenów, wiem bo sam jadąc z kimś uzywam trybu MED w którym mam ich może ze 300 Zatem wzialbym bez wahania ta za 100zł (można je czasem wylicytować za 80-100zł, jedna osoba wystawia co jakiś czas. a tajemnicą nie jest że to chinszczyzna, i tam kosztuje sporo mniej, wiec nie ma powodu zeby sadzic iz te kolo 100 sa "wybrakowane", ot sprzedawca woli szybsza kase na ilosci a nie marzy... Jak latarka ma byc na rower, to wez cos z reflektorem OP, a nie SMO. Ja już swoje zdanie wyraziłem na ten temat, powtorze, OP i tak nie daje super beamu, punkt nadal jest "wyrazny" a na bokach niewiele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.