krzysiek33 Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Walle jest taki mocny, że aż...za mocny, ma dwie diody 0,5W ,więc ma co świecić. Jej tańsza siostra też od mactronic-eye-posiada jedną 0,5W diodę i możecie mi wierzyć-wystarczy, aż nadto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Tylko Walle. Nawet nie ma się nad czym zastanawiać. Samochody omijają z daleka rower z tą lampką z tyłu. I co ważne widzą Cię już naprawdę z daleka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Witajcie. Na tył już się zdecydowałem na ten MacTronic Bright Eye, lecz nie mam pojęcia co na przód. U mnie typ jadzy to 80% to drogi oświetlone, miasto, 20% nieoświetlone drogi i lasy. Czy warto brać Sigmę Pava, czy jednak da się coś tańszego? Preferowałbym w granicy ok. 100zł, bo muszę kupić jeszcze akumulatorki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Myślę że Sigma Lightster w zupełności wystarczy http://allegro.pl/sigma-sport-lampka-przednia-lightster-20-lux-cyklo-i1973085528.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek33 Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Witajcie. Na tył już się zdecydowałem na ten MacTronic Bright Eye, lecz nie mam pojęcia co na przód. U mnie typ jadzy to 80% to drogi oświetlone, miasto, 20% nieoświetlone drogi i lasy. Czy warto brać Sigmę Pava, czy jednak da się coś tańszego? Preferowałbym w granicy ok. 100zł, bo muszę kupić jeszcze akumulatorki. Pozdrawiam. Bright eye - bardzo dobry wybór, a na przód weź tę lampkę- . Latarka rowerowa ZOOM dioda Cree X-2000 - MEGA MOC (1971573040) - Aukcje internetowe Allegro świeci nawet, nawet, i do stówki starczy Ci jeszcze na 2kpl, sanyo eneloop+ ładowarka Nie kupuj sigma pava-jest droga i nie świeci w porównaniu z tym i nie kupuj tego przypadkiem http://allegro.pl/si...1973085528.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Co ty bredzisz.. Ta X2000 to porażka.. typowa chińszczyzna.. i czemu ma Lighstera nie kupować tylko X2000 ? Tak się składa że ta sigma jest dużo lepsza i dłużej świeci więc nie pisz bzdur człowieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Zgadzam się tylko z tym, że ta sigma świeci dłużej. Jeśli chodzi o wielkość światła to latarka zoom z allegro na diodzie cree q5 (30zł) świeci znacznie lepiej (niestety w najwyższym trybie tylko 2-3 godziny na akumulatorkach aaa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 To chyba nie widziałeś jak ona świeci.. ja mam taką http://allegro.pl/latarka-cree-xm-l-t6-820-lm-kpl-aku-promocja-i2022897823.html i ta sigma świeci tylko trochę słabiej.. I nie piszcie że taki syf cree zoom świeci lepiej, ja w przeciwieństwie do was chyba widziałem jak ona świci i mam porównanie do wielu latarek.. brat ma też taką cree zoom za 85zł i świeci znacznie słabiej od tej sigmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Hmm. Ja mam zooma na cree xr-e q5 (a ten zoom z linka nie wiadomo na jakiej - tylko obudowa ta sama) kosztował 40 zł razem z przesyłką. Kolega ma mactronica scream i mój zoom świeci prawie tak samo. Polecam http://www.light-test.info/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=39&Itemid=59&lang=pl i można ładnie sobie porównać. Pytanie do Ciebie: Jak długo ten twój xm-l świeci na najwyższym trybie na jednym akumulatorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 sebaxgh dobrze gada Sigma lightster świeci naprawdę wystarczająco, do większości potrzeb i do tego ma fajne mocowanie. P.S.sebaxgh pozdro jeśli jeszcze mnie pamiętasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Na tanim aku około 1,15h Piksel jak ze Świętej Wieży to tak ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek33 Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Co ty bredzisz.. Ta X2000 to porażka.. typowa chińszczyzna.. i czemu ma Lighstera nie kupować tylko X2000 ? Tak się składa że ta sigma jest dużo lepsza i dłużej świeci więc nie pisz bzdur człowieku Hamuj trochę z takimi tekstami!!! Wiem co piszę- sigma przy tym nie świeci, mało tego,jest 3 x droższa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Kurde no i kogo tu słuchać teraz?? krzysiek33 czy sebaxgh. Bardziej skłaniam się ku Sigma Lightster 20 lux bo dwa głosy na nią były A ta Cree XM-L T6 nie byłaby lepsza od tego Lightstera?? Bo jest razem z kompletem, z akumulatorkiem i ładowarką i już luks komplet, a więc na to samo mnie wyjdzie Lightster jak dokupię akumulatorki. Chociaż w sumie Lightster dłużej świeci.. [OFFTOP mode on] Kupuje Eneloopy i nie wiem czy naprawdę potrzebuję takiej super drogiej ładowarki jak gdzieś czytałem (BC-700), żeby móc je poprawnie ładować niskim prądem 200-300mA?? Czy są jakieś tańsze warte polecenia? [OFFTOP mode off] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek33 Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ile chcesz wreszcie wydać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 No pisałem, że ok. 100zł za przód nie wliczając w to akumulatorków. Ich koszt liczyłem oddzielnie. Jeszcze jedno pytanko: co sądzicie o Cuberider II zamiast tego Bright Eye na tył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Jeśli chodzi o parametr taki jak moc to tylko oświetlenie na diodach cree, do tego im nowsze ich modele tym lepiej. Jeśli chodzi o długość świecenia to można się zastanawiać nad alternatywam, bo np xm-l to czarna dziura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 czarna dziura Można jaśniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Można jaśniej ? Zapewnee chodzi o to, że ssie baterię szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 ja osobiście postawił bym na taką lampeczkę typowo rowerowa, bateria ładowarka w zestawie i nie najgorsze światło jak za takie pieniądze: http://allegro.pl/magicshine-mj-858-i2013774083.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JemJogurt Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Polecam lampę czołową, fajny efekt w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek33 Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 ja osobiście postawił bym na taką lampeczkę typowo rowerowa, bateria ładowarka w zestawie i nie najgorsze światło jak za takie pieniądze: Magicshine MJ-858 (2013774083) - Aukcje internetowe Allegro Podobno to światełko jest niezłe. Gdzieś tu piszą o nim, ale ma wadę- niestety w razie np postoju w lesie nie zdejmiemy jej z kierownicy i nie pospacerujemy sobie np szukając czegoś, albo po prostu nie poświecimy sobie pod nogi. Natomiast światła jest z niej dużo i do jazdy starczy, aż nadto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Moje typy na przód: Cateye 135, 320, Econom Force a w teren cokolwiek powyżej 500lumenów i 25* stopni szerokości snopu światła Moje typy na tył: Bontrager Flare 3, Cateye Rapid, Smart Lunar, Exposure Flare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Bontrager Flare 3 - obudowa Walle, tylko diody słabsze. Cena na jakiejś zagranicznej strone - 29,99$. Dziękuję bardzo. Cateye Rapid - 89,99zł, cena dwóch walle. Smart Lunar - też diody półwatowe. Exposure Flare - dziwny kształt, moim zdaniem łatwo to połamać, bo tak wystaje. naprawdę są lepsze typy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Bontrager - płacisz za świetny serwis gwarancyjny - ja nigdy nie mialem problemów z wymianą lub zwrotem pieniędzy(Comfort guarantee czy jakoś tak) Cateye Rapid - faktycznie drogo, zresztą i tak powienien być ostatni jeśli chodzi o moich faworytów Exposure Flare - wykonane z aluminium naprawdę będzie ciężko to połamać fakt, że część świecąca z plastiku ale ja już mam obie ponad rok i dalej działają wyśmienicie:D Jeśli chodzi o Walle to nie znam się, nie wypowiem się bo widziałem tylko film taki Szcęśliwego Nowego Roku, dużo kilometrów, mało defektów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serav Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Przekonałem się już nie raz kupując nie tylko sprzęt rowerowy ale każdy inny że jak już planujemy wydać trochę więcej to warto zaoszczędzić lub dołożyć i kupić naprawdę dobry, sprawdzony i polecany sprzęt. Zastanawiałem się na Sigmą Pava, potem Mactronic Scream itd, ale cały czas osoby z tego forum i BS polecały mi Solarforce L2P z XM L T5 4B od Grega . Poczytałem sobie na specjalistycznym forum http://www.swiatelka.pl o tej lampce i po zakupie wspomnianej Mactronic którą na drugi dzień odesłałem postanowiłem zaryzykować i kupić Solarforce. Moje wrażenia opisałem na http://serav.bikestats.pl/628346,Test-Solarforce-L2P-z-XM-L-T5-4B-od-Grega.html i powiem Wam że warta jest każdej złotówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.