Batman Napisano 12 Września 2010 Napisano 12 Września 2010 MACTRONIC MLF-1W ? http://allegro.pl/super-lampka-mactronic-mlf-1w-ekskluziw-tanio-i1212159981.html
DominikM Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 1415chris , dowiem się jak z cenami dla krewnych i znajomych królika, jak będą dobre to przygarnę Diablo Mk2 na testy - generalnie dane deklarowane są prawdopodobne i możliwe do uzyskania .
berkas97 Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 To jeszcze pozwolicie że ja się dołączę. Chcę kupić komplet lampek do 100 zł razem z przesyłką. Co sądzicie o tym komplecie?
DominikM Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 Do tyłu : http://www.forumrowerowe.org/topic/74789-lampka-tyl-superflash-czy-nie-superflash/ Do przodu: http://www.forumrowerowe.org/topic/75802-oswietlenie-lampki-cree-zoom-r2-i-r5-xxx-lumenow/
Batman Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 MACTRONIC MLF-1W ? http://allegro.pl/super-lampka-mactronic-mlf-1w-ekskluziw-tanio-i1212159981.html Dziś dostałem tę lampkę. Świeci rewelacyjnie jak za 60 pln. Na szosie da się jechać w zupełnej ciemności. Maksymalna odległość "dochodzenia" światła to ok 200 metrów ale realne jasne oświetlenie to jakieś 50 metrów więc tak czy siak wszystko widać
1415chris Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Dzisiaj jezdzilem z Exposure MaXx-D Mk2 960lm deklarowane. To moj pierwszy kontakt z lampkami wiec nie mam porownania do innych swiecidelek. Swiatlo spelnilo moje oczekiwania nie powalajac na kolana. Taka ilosc swiatla jak dla mnie jest wysoce zadawalajaca. Niemniej poczekam zeby porownac z nowa wersja Mk3 1200lm i Six Packiem 1800lm, szczegolnie jestem ciekawy tej drugiej, bo jak faktycznie dostarczy 2xwiecej swiatla to bedzie 'jasna masakra'
DominikM Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 1415chris, to jest wersja na SSC P4 - te 960 było przy założeniu, że przy 1A led da 240 lumenów Ale ponieważ nigdy nie dawały tyle (to jak te deklarowane 900 lumenów z ssc P7 wobec realnych 650-700 ) realnie masz jakieś 650-700 lumenów zależnie od sortu ledów i klasy zastosowanej optyki.
wojtekkrakow Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Wiele nie stracił Między 700 a 1000 dużej różnicy nie będzie. Jak już się przesiadać z 700lm to na 1500 wzwyż
1415chris Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 DominikM orientujesz sie jakie ledy sa w Six Pack-u i ile realnie to moze dawac? Niemniej gdyby nawet byly takie same to zawsze bedzie to w okolicach 1400lm, czyli 2x tyle ile dzisiaj doswiadczylem a to murowany na dlugie nocne krecenie.
wojtekkrakow Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Chris, jeszcze zależy co ta lampka zrobi z tych 1800lm. Jak proporcjonalnie zwiększy Ci się jasność to fajnie, ale jak cały nadmiar pójdzie w zasięg, to wiele to nie zmieni w odbiorze. Także nawet jak ma 1800 realnie to dopiero na własne oczy przekonać się można jak to światło jest rozrzucone i czy faktycznie różnica będzie taka jakiej się spodziewasz. Moje skromne doświadczenie mówi mi, że ilość lm x2 nie oznacza koniecznie ilość światła x2 na drodze.
1415chris Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 No nic trzeba bedzie sie przekonac naocznie, lampka ma byc w sklepach pod koniec wrzesnia. Co wedlug was w tej kategorii lampek warto byloby jeszcze rozwazyc?
DominikM Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 1415chris , trzeba założyć kilka rzeczy ale da się to policzyć W SixPacku masz Cree XP-G pewnie przytną na sorcie ledów i zastosują najbardziej popularny obecnie bin R4. Six Pack waży 490g wobec 320g MaXx-D - większa obudowa i większy akumulator, dajmy na to że 120g extra to akumulator to daje nam jakieś 6000mAh więcej jak w MaXx=D => 15800mAh * 3,6V =~ 57Wh Nawet super przetwornica rzadko ma wydajność większa jak 90% - więc masz tylko 51,3 Wh dla ledów Masz 6 ledów do zasilenia przez 3 godziny w trybie max => 51,3 / 18 = 2,85W => Około 300 lumenów na ledzie 6*300 = 1800 Ale wystarczy, że bateria będzie mniejsza niż założyłem, czy sprawność przetwornicy będzie gorsza i równanie nie wyjdzie - w każdym razie dane deklarowane są prawdopodobne w warunkach laboratoryjnych. W warunkach polowych, nawet jak będzie 1500 to i tak nikt poza kilkoma bardziej zainteresowanymi osobami nie stwierdzi różnicy
zecik1983 Napisano 23 Września 2010 Napisano 23 Września 2010 Co myślicie o czymś takim? http://allegro.pl/sh...item=1224317515 Chciałbym kupić lampkę przednią za około 100zł.
1415chris Napisano 23 Września 2010 Napisano 23 Września 2010 Six Pack powinien byc na dniach w sklepach i w moich lapach
Sorcerer Napisano 23 Września 2010 Napisano 23 Września 2010 Kto wie od ktorego sprzedawcy na allegro badz gdzie w W-wie mozna dostac tego Smart'a SuperFlash RL-317R? I gdzie na pewno nie jest to podrobka opisana w tym temacie test R317/318
Mod Team Odi Napisano 24 Września 2010 Mod Team Napisano 24 Września 2010 Co myślicie o czymś takim? http://allegro.pl/sh...item=1224317515 Chciałbym kupić lampkę przednią za około 100zł. http://www.forumrowerowe.org/topic/75802-oswietlenie-lampki-cree-zoom-r2-i-r5-xxx-lumenow/
zecik1983 Napisano 24 Września 2010 Napisano 24 Września 2010 http://www.forumrowerowe.org/topic/75802-oswietlenie-lampki-cree-zoom-r2-i-r5-xxx-lumenow/ Dzięki za pomoc, przeczytałem i jestem trochę mądrzejszy. Szału z tym nie ma choć widzę, że niektórzy kupili i są zadowoleni, ale to może dlatego, że jak napisał Dominik nie mają porównania z konkurencją...? Natomiast Panu o nicku Schwefel, który edytował mi posta mam do napisania tylko tyle, że jak pewnie zauważył nie wszyscy myślą tak jak Ty czy "Wy". Nie za bardzo rozumiem dlaczego wypowiadasz się w liczbie mnogiej. Jest Ciebie więcej niż jeden??? Czy może cofnąłeś się do poprzedniego ustroju?? Jakbyś napisał np. że to nie jest odpowiedni temat do mojego postu, ale skoro już napisałem to myślę, że warto to kupić albo nie warto tego kupować bo są inne lepsze, np........ to grzecznie bym Ci podziękował za pomoc, ale wobec tego co napisałeś mogę najwyżej stwierdzić, że masz niewielką wiedzę, a poza tym bardzo się nudzisz i w przerwach między dłubaniem w nosie trudnisz się odnajdywaniem użytkowników, którzy w miliardzie tematów nie odnaleźli właściwego bo np. nie mieli czasu więc nie podpięli swojego postu tam gdzie należy...
DominikM Napisano 24 Września 2010 Napisano 24 Września 2010 zecik1983, to mi wpadłeś w oko a Schwefel tylko wykonał swoją robotę - nie byłeś pierwszym userem, który w temacie o lampkach za 400 dobijał się o światełko "najlepiej do 100". Co do lampki którą podałeś to jej popularność wynika z psychologii konsumenckiej "zapłacę więcej, dostane więcej", a tymczasem figa . Płacisz więcej a dostajesz lampkę którą obok (z innym opisem) sprzedają 50zł taniej...
zecik1983 Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 zecik1983, to mi wpadłeś w oko a Schwefel tylko wykonał swoją robotę - nie byłeś pierwszym userem, który w temacie o lampkach za 400 dobijał się o światełko "najlepiej do 100". Co do lampki którą podałeś to jej popularność wynika z psychologii konsumenckiej "zapłacę więcej, dostane więcej", a tymczasem figa . Płacisz więcej a dostajesz lampkę którą obok (z innym opisem) sprzedają 50zł taniej... Dzięki za odpowiedź. Wpadłem Ci w oko? Nie wiem jak mam to rozumieć? Co do Pana o nicku Schwefel to pewnie masz rację, ale jednak mógł zwrócić mi uwagę w nieco inny sposób np. taki jak opisany przeze mnie, a nie sugerować, że jestem głupi bo nie umiem czytać ze zrozumieniem. Otóż umiem tylko nie miałem zbyt wiele czasu, a zobaczyłem akurat w tym temacie sporo Twoich wypowiedzi i stwierdziłem, że dość dobrze orientujesz się w kwestii oświetlenia więc liczyłem na krótką odpowiedź pomimo postu nie na temat. Przeglądnąłem cały Twój ten duży test i chyba te lampki z diodą XP-G R5 całkiem nieźle wyglądają!? Na pewno nie warto za tak niską cenę zaryzykować?? "Zapłacę więcej dostanę więcej" - hmm... może i dużo w tym prawdy, ale czy kupując np. tv Sony nie wymagasz od niego więcej niż od jakiegoś "no name"? A wiesz, że przecież i tak większość wszelkiej maści sprzętu jest robiona przez małych żółtych braci za miskę ryżu tylko sprzedawana w różnych cenach w zależności od marki... Zaśmiecam chyba trochę temat więc pewnie znowu mi się oberwie
DominikM Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 Wyglądają nieźle - tylko trzeba uważać aby nie przepłacić, bo możesz za nią zapłacić nawet 200 złotych jeśli zechcesz ale to nadal będzie ta sama lampka co za 40 czy 50
tobo Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 Dzięki za odpowiedź. Wpadłem Ci w oko? Nie wiem jak mam to rozumieć? Co do Pana o nicku Schwefel to pewnie masz rację, ale jednak mógł zwrócić mi uwagę w nieco inny sposób np. taki jak opisany przeze mnie, a nie sugerować, że jestem głupi bo nie umiem czytać ze zrozumieniem. Otóż umiem tylko nie miałem zbyt wiele czasu, a zobaczyłem akurat w tym temacie sporo Twoich wypowiedzi i stwierdziłem, że dość dobrze orientujesz się w kwestii oświetlenia więc liczyłem na krótką odpowiedź pomimo postu nie na temat. Przeglądnąłem cały Twój ten duży test i chyba te lampki z diodą XP-G R5 całkiem nieźle wyglądają!? Na pewno nie warto za tak niską cenę zaryzykować?? "Zapłacę więcej dostanę więcej" - hmm... może i dużo w tym prawdy, ale czy kupując np. tv Sony nie wymagasz od niego więcej niż od jakiegoś "no name"? A wiesz, że przecież i tak większość wszelkiej maści sprzętu jest robiona przez małych żółtych braci za miskę ryżu tylko sprzedawana w różnych cenach w zależności od marki... Zaśmiecam chyba trochę temat więc pewnie znowu mi się oberwie przez pewien czas miałem tą (nie)przyjemność być modem i musiałem sprzątać mnóstwo śmiecia - przede wszystkim z powodu braku chęci ludzi do czytania. zawsze tłumaczyli się dlaczego czegoś NIE zrobili, nie na odwrót. mam na to jedną odpowiedź: jak pójdziesz do banku podpisać umowę kredytową na kupę kasy, czy choćby umowę do karty kredytowej a potem zapłacisz 100% odsetek to nikogo nie będzie obchodzić czy poczytałeś umowę czy nie, czy nie zrobiłeś tego z braku czasu, niezrozumienia treści umowy, jej długości czy braku okularów, by czytać drobny druk. doświadczenie w takich sytuacjach jako moderator pokazywało że skuteczność ostrzejszego traktowania była wielokrotnie większa niż tłumaczenie rzeczy prostych i nie tylko teoretycznie - jasnych. dzięki temu jest tu przynajmniej porządek.
radradish Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 Odebrałem dziś lampę Magicshine MJ-808 i muszę przyznać, że jej jasność jest imponująca - bodajże kilkukrotnie (może nawet kilkunasto...) większa od luxeonowej czołówki, którą wcześniej oświetlałem sobie drogę. Obecnie zamierzam zamówić dodatkowe mocowanie umożliwiające przypięcie jej do kasku. IMO oprócz jednego egzemplarza na kierownicy przydatna byłaby druga taka lampa zamontowana w innej pozycji i pełniąca rolę długich świateł.
maarten Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 Kolejna osoba, ktora kupila latartke Cree R2. Prawdopodobnie powtorze to, co napisali juz inni. Obudowa i mocowanie troche zalatuje badziewiem, ale jesli chodzi o swiatlo - na jazde wieczorem po miescie/parku spokojnie wystarcza. Polecam za te cene
zecik1983 Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 przez pewien czas miałem tą (nie)przyjemność być modem i musiałem sprzątać mnóstwo śmiecia - przede wszystkim z powodu braku chęci ludzi do czytania. zawsze tłumaczyli się dlaczego czegoś NIE zrobili, nie na odwrót. mam na to jedną odpowiedź: jak pójdziesz do banku podpisać umowę kredytową na kupę kasy, czy choćby umowę do karty kredytowej a potem zapłacisz 100% odsetek to nikogo nie będzie obchodzić czy poczytałeś umowę czy nie, czy nie zrobiłeś tego z braku czasu, niezrozumienia treści umowy, jej długości czy braku okularów, by czytać drobny druk. doświadczenie w takich sytuacjach jako moderator pokazywało że skuteczność ostrzejszego traktowania była wielokrotnie większa niż tłumaczenie rzeczy prostych i nie tylko teoretycznie - jasnych. dzięki temu jest tu przynajmniej porządek. Szanowny Panie ex-moderatorze chyba nieco poniosła Cię fantazja bo "umowa kredytowa na KUPĘ KASY" to jednak nie to samo co wypowiedź na forum rowerowym. Czy zakup kajzerek rano w sklepie jest tym samym co zakup Ferrari? Do czego przyłożysz się bardziej? W przeciwieństwie do tych którzy "tłumaczyli dlaczego czegoś nie zrobili, a nie na odwrót" mogę napisać, że właśnie zrobiłem jedno i drugie więc chyba nie jest ze mną tak źle (nie zrobiłem z braku czasu, zrobiłem z powodu Dominika i jego wypowiedzi). Myślę, że czas zakończyć tą głupią dyskusję bo to nie miejsce na takie rozmowy. Ze swej strony pragnę zapewnić, że już nigdy nie umieszczę swojej wypowiedzi w niewłaściwym temacie i na pewno nikt nie będzie musiał po mnie sprzątać
Rulez Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Ale po co się produkujesz, olewacko potraktowałeś temat i dlatego cały bałagan. PS Ja bym nie kupował Ferrari - ulegają samozapłonowi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.