urwisss Napisano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Mam lampkę Adder'a model RHL06W - 5 diod - można ją zobaczyć na www.apg.pl. Co ciekawe Adder za 55 pln bije na głowę Cateye'a za 98 pln (cateye jest 3 diodowy - nie dziwne). Poniżej masz link do strony, gdzie można zobaczyć addera: Adder RHL06W natomiast z tyłu mam 3 - diodowy model Cateye'a [TL-LD170]. Mam ją już parę lat i jestem z niej bardzo zadowolony:) Kosztuje 23,50 pln Jest tu A więc razem 78,50 pln Ale wybór należy do Ciebie pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwi Napisano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Moja lampa przednia to Author X-Ray 5 - diodowa. Jest bardzo, bardzo mocna i super oświetla ziemię. Światło jest koloru niebieskawo - zielonego, wspaniały efekt. Z tyłu mam 3 - diodową Smarta, która kosztuje około 20 zł. Przednia 62 zł - http://www.bikeonline.pl/product_info.php?...roducts_id=1501 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Hehe i widzę że znowu odezwali się znawcy co nie patrzą na stosunek jakość/cena tylko na firmę. Ja tam mam gdzieś te wszystkie lampki Sigmy, Cateye, Authora itd. Na przodzie mam lamkę - nie wiem jakiej firmy - 5 diodową z super silnymi białymi diodami. Kupiłem na Allegro za 22 zł. Jest malutka (na 3 małe paluszki), ma bardzo silne światło, którym oświetla także drogę przed rowerzystą. Na tyle mam lamkę z 5 czerwonymi diodami Mactronica za 9 zł - też ma bardzo silne światło. I nie wiem na co wy kupujecie te lampki znanych firm! A później wszyscy mówią że Polska to biedny kraj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 5 diodową z super silnymi białymi diodami To jest pojęcie względne że super mocne- porównywałeś ja z innymi lampami .A zresztą każdy se kupuje to co uważa za stosowne nich ci słuzy jak najdłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 To jest pojęcie względne że super mocne- porównywałeś ja z innymi lampami Tak porównywałem to z innymi lampami. A zresztą każdy se kupuje to co uważa za stosowne nich ci słuzy jak najdłużej A ja nikomu nic nie bronię. Tylko mnie wkurza to że ludzie się nie znają na sprzęcie a oceniają. I wychodzi później że to co jest tańsze = gówno. A tak wcale nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 I wychodzi później że to co jest tańsze = gówno. . Według mnie może nie zawsze tak jest ale przeważnie .No ale to tylko mojez zdanie.Z tyłu mam lampke za 4 zeta i świecie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwi Napisano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 W 90% przypadków to co tańsze jest gówno. Wiele razy odczułem to na własnej skórze. I jeśli coś jest drogie to płacisz za jakość, a jeśli jakość jest słaba i płacisz dużo to płacisz za markę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 W przypadku SIGMY I CATEYE płacisz głównie z markę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwi Napisano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Z tego co wiem to Cateye robią jedne z najlepszych jakościowo oświetlenia. No i w tym wypadku płaci się za jakość. Raczej nie ma lampek lepszych i tańszych od Cateye. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 nie ma co gadac poprostu przy drozszych wyrobionych markach placisz i za jakosc [taka firma nie ma wyrobiona marke i nie pozwala sobie na buble,a jak juz to reklamacje sa realizowane no problem zazwycza {wyjatek giant i jego ramy }] ale tez za firme... nie ma sie co kryć. Np jak porownojesz klaski meta i treka to zawsze miedzy taką samą wentylacją bedzie jakies 100zł na kozysc treka ... tak to juz jest ;/. A z lampek to polecam mactronica ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Z tego co wiem to Cateye robią jedne z najlepszych jakościowo oświetlenia. No i w tym wypadku płaci się za jakość. Raczej nie ma lampek lepszych i tańszych od Cateye. Hmmm - ja bym się z tobą spierał w tym przypadku. Lampka to nie jest żaden szczyt techniki - to jest rzecz zbudowana w prosty sposób i tutaj nie ma wielkich filozofii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpak Napisano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 a co myślicie o tej lampce: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52996298 czy dobrze będzie oświetlała drogę? ewentualnie jaką inną polecacie, najlepiej w kolorze czarnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Z mactronica jest fajna chyba tez pieciodiodowa ... taka "okrągła" jak latarka wyglada kosztuje na allegro cos kolo 60 zł dobre opinie o niej slyszalem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Na przód polecam tą lampkę http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54152166 Mam ją i jestem z niej bardzo zadowolony - diody są tak silne że wykorzystuję ją jako latarkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majak Napisano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Ja zastanawiam się nad takim zestawieniem: http://allegro.pl/show_item.php?item=54302523 http://allegro.pl/show_item.php?item=53962592 Czyli 44zł + 36zł + 5zł (przesyłka) = 85zł. Co do przedniej lampy jestem prawie pewny wyboru, jednak tył to mogłaby być nawet taka za 3zł Osobiście nie jestem przekonany co do LED'ów. To, że dają mocne światło jeszcze nie znaczy, że są lepsze od zwykłego halogena. Owszem, do jazdy po mieście i parkach myślę, że to dobry wybór. A z pożeraniem prądu można sobie radzić przy pomocy aku. Ładowarke mam a i aku też się znajdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 zeby miec ta lampke w pelnie funkcjonalana, niestety 85zl nie wystarczy. Musisz jeszcze skombinowac akumulatory i ladowarke. Bardzo przydatnym zakupem bylaby ladowarka sigmy, ktora sie podlacza bezposrednio do lampki. Z tego co sie orientuje, to w zwyklych ladowarkach, trzeba ladowac akumulatorki parami, a to sigmy wchodzi 5 no i psikus . Dlatego wez to pod uwage. Na tyl mozesz sobie sprawic jakas tansza diodwke, np. taka: http://allegro.pl/show_item.php?item=53438470. Moze byc inna, ale powinna byc mala i powinna dzialac na nieduze baterie. Ta co podalem spelnia te kryteria. Takie moje zdanie, w sensie, ze nie ma sensu wydawac kasy na droga sigme na tyl, bo inne lampki, znacznie tansze tez dobrze swieca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Czerwca 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Co do przedniej lampy jestem prawie pewny wyboru, jednak tył to mogłaby być nawet taka za 3zł Wink a ja bym powiedział na odwrót - tylną właśnie kupiłbym najlepszą jaką tylko mozna ( i tak zrobie ) dlaczego :arrow: jadąc w nocy samochody cześciej mijają cie właśnie z tyłu a nie z przodu a w nocy niestety nikt nas nie widzi - przednia lampka, przydtana jest głównie na sciezce rowerowej aby jeden drugiego zlokalizował i nie było czołowego, bo droge i tak widzisz przecie - chyba ze smigasz lasem ale wtedy to te lampki są za słabe na tył mam zamiar kupić taka http://www.velo.com.pl/cateye/cateye_lampy...teyelamp_17.htm albo robioną przez GF której w necie nigdzie nie moge znaleźć - wg katalogu skiteam widocznosc 1600m taka jak ta treka tylko jest biała i jest na tył LINK w ski-team sa po 99zl - minus moje5% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Ja ma na tył tak jak pisałem badziew i świeci elegancko .Bardzo jasno i ostro.Co prawda nie widziałem jak świecią te droższe lampki wiec być może jest tak że one jeszce mocniej dają czadu a byc może tak nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Czerwca 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 no to kupiłem dziś cat-eye 400 czarną i wspomnianą GF świecą tak, że jak se w dzień zaświeciłem w oczy to literki na klawiszoladzie mi sie myliły - poprostu masakra :grin: :mrgreen: polecam wszystkim- niedługo wklepie testa ale najpierw musze dorwać ojca bo zakosił cyfrówke :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yak Napisano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 no, udalo mi sie wreszcie dostac w wawie to http://www.outdoorsportz.com/BGLTOOOO1023....tml?051602-6628 miesiac chyba szukalem. troche przeplacilem (190 pln) ale trudno, nie widzialem tego w zadnym innym sklepie. ps: lookas chce zobaczyc te czerwona masakre dzisiaj sie umawiamy na wieczorna jazde z urwissem, jak cos to daj znak na pma i kontakt telefoniczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Czerwca 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 no, udalo mi sie wreszcie dostac w wawie to http://www.outdoorsportz.com/BGLTOOOO1023....tml?051602-6628 ech na nowowiekskiej chyba w 3 sklepach jest ta lampeczka i w skiteat była - mam pytanie faktycznie świeci tak kosmicznie mocno :?: bo jak widze jak świeci moja cat-eye 400 i wiem ze ma 90kandeli a ta twoja niby ma miec 1000... jakoś sobie tego nie wyobrazam - ale sie spotkamy to oblukam i zrobimy porównanie czy faktycznie jest ponad 10x mocniejsza // co do dzisiejszej jazdy to odpada niestety - kona na odziale intensywnej terapi z wymianą sterów :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yak Napisano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 wlasnie gowno. :evil: dzisiaj testowalem w trudnych warunkach (noc+deszcz) i nie jestem zadowolony. w miare dobrze swieci na 5 metrow do przodu dajac koleczko o srednicy 50 cm. delikatna poswiata wokol koleczka daje praktycznie tyle co nic tyle co sie ciesze ze pancerne zapiecie (stara mi na schodach spadala) i ze ma swiecic 30 godzin (stara dawala rade okolo 4). ale jak cos ma porzadnie oswietlac to tylko zarowka. dioda sie nadaje, co wiedzialem, tylko glupi sie dalem skusic na trzy zera na pudelku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 [glow=darkred:356ae4dcc0][/glow:356ae4dcc0][glow=red:356ae4dcc0][/glow:356ae4dcc0][glow=orange:356ae4dcc0][/glow:356ae4dcc0] żaroweczka halogenowa + dobrze naładowane akumulatory = oświetlona droga (a nie tylko oswietlony rower) HL270 / 2XR20aku cateye prawda -duża krowa a R20 nie lekkie lecz w nocy blachosmrody (kto ta nazwe wymyslił) migaja bym długie wyłaczył kieruje ja wtedy do ziemi pozdro nocnym jeźdźcom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majak Napisano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 zeby miec ta lampke w pelnie funkcjonalana, niestety 85zl nie wystarczy. Musisz jeszcze skombinowac akumulatory i ladowarke. Bardzo przydatnym zakupem bylaby ladowarka sigmy, ktora sie podlacza bezposrednio do lampki. Z tego co sie orientuje, to w zwyklych ladowarkach, trzeba ladowac akumulatorki parami, a to sigmy wchodzi 5 no i psikus . Dlatego wez to pod uwage. Jak mówiłem, z aku u mnie nie ma problemów a ładowarka ładuje 3-4h komplet 4 aku. A to że pięć aku wchodzi, no cóż, będę musiał doładować dodatkowo 2. Jednak co do "problemu" ładowania to nie jest to aż taki kłopotliwy proces. Po tym jak yak'u tak bardzo się rozczarował (w końcu wydał sporo kasy) to jeśli kiedykolwiek miałem jakieś wątpliwości, halogen-dioda, teraz już nie mam. Pewnie jakbym miał więcej funduszy to na kierownicę założyłbym jakąś "elektrownie". Co do przedniej lampy jestem prawie pewny wyboru, jednak tył to mogłaby być nawet taka za 3zł Wink a ja bym powiedział na odwrót - tylną właśnie kupiłbym najlepszą jaką tylko mozna Całe szczęście drogi traktuję jak odcinki dojazdowe na ośki :twisted: Jeśli jednak miałbym po drogach wieczorami jeździć więcej pewnie zrobiłbym tak jak radzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dominikk Napisano 11 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ja mam lampeczke Sigma Ellipsoid i o zgrozo chciałem kupić nową na wyjazd w góry. Napaliłem się na Cat Eye'a że taki dobry, a jak porównałem to mój halogen bije na głowe wszystkie LED'y, nawet CatEye'a 500 !! Polecam halogen! Jest ciężki, gaśnie po 15 h, ale za to nocą w lesie [totalna ciemnica] da sie normalnie jechać. Tylko halogen Mój model, ma jeszcze wejście na ładowarke, ale jej nie kupiłem. Aha wchodzi do niej 5 AA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.