tomek_wgw Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 mam kasete przed soba i trzyma ja w całości taka jedna cienka srubka, wiec chyba nie jest nitowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 No to dobrze, że nie jest. Moja była znitowana i nic tego nie zmieni i już nieważne jaka ona by nie była. To teraz musisz znaleźć pasującą koronkę, a jak nie to nowa kaseta i łańcuch. Jaki masz ten napęd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_wgw Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 http://img442.imageshack.us/my.php?image=ssa50494st8.jpg fotka tej srubki i koronki 14T a co do napedu to jesli chodzi o przerzutkę to z tyłu acera, a reszta oryginalna , tzn to co jest w krossie hexagonie v3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 A co? 850/950. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja mam kasetę Srama 5.0 bodajże z 2005 roku i 6 zębatek jest skręcanych jedną długą śrubką, a pozostałe dwie luzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_wgw Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja mam kasetę Srama 5.0 bodajże z 2005 roku i 6 zębatek jest skręcanych jedną długą śrubką, a pozostałe dwie luzem. no to moja jest taka sama. a wiesz mzoe czy do tej srubki jest gdzies jakas nakretka lub cos takiego? bo u mnie ta srubka jet luzem.. chyba ze ja tez połamało.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 to chyba jednak masz starszą, albo jakąś inną. Posiadam srama 950 z 05 roku i jest w pełni rozbieralna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_wgw Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 http://img168.imageshack.us/img168/6642/ssa50498eh0.jpg moja tez sie rozbiera (jak widac na fotce) tylko teraz mysle czy to sie w ogole opłaca szukać tej jdnej koronki, moze lepieij kupić nowa kasete?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 no to moja jest taka sama. a wiesz mzoe czy do tej srubki jest gdzies jakas nakretka lub cos takiego? bo u mnie ta srubka jet luzem.. chyba ze ja tez połamało.. Nie ma nakrętki. Jeden z otworów w najmniejszej zębatce, którą trzyma śrubka, jest nagwintowany. Jesli śrubka była luzem, to znaczy, że się odkręciła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_wgw Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 jest gwint no to teraz tylko kwestia czy ktoś ma taka koronkę? do sprzedania czy lepieij kupic nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 To zależy ile ma napęd za sobą. Jak mało jeżdżony to można ryzykować z nową koronką, jak sporo to szukaj używki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam! Pamiętam, że zajechałem kiedyś 7 zębatkę wielotrybu. Było to poczciwe deore - żal mmi było kupować nową kasetę i zastanawiałem się nad tym samym. W sklepie z mechanikiem obgadałem całą sprawę i okaząło się, że: - kasetę można "roznitować", - wymienić każdą koronkę którą się chce, - na końcu wszytstko skręcić "pierścieniem-nakrętką od kasety" (bez nitowania sic!), - jeździć bez obaw. Podpytaj w którymś z okolicznych warsztatów - powinni potwiwrdzić. Z tym, że nowe koronki nie były wcale tanie sprzedawane na sztuki Wtedy skorzystałem z takiego rozwiązania i spokojnie wszystko się "spasowało". 7 koronka była najczęściej przeze mnie wykorzystywana i ścierała się szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 To, że się da to wiadono, ale czy to nie przewyższa ceny nowej kasety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_wgw Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 u mnie w Węgrowie są dwa sklepy z częsciami rowerowymi i oba są tego samego właściciela.. i watpie żeby miał pojedyńcze koronki.. bo mały jest u niego wybór i jeszcze jest drogo strasznie.. więc lipa! moze w warszawie jak będe niedługo to sie gdzieś spytam. A nikt z Was nie ma moze 5 koronki ? xD 16T bodajrze ;p co do przebiegu to kasete mam od wakacji.. i w sumie troche jeździłem ale wydaje mi sie ze nie ma wiecej jak 1500km. Co do ceny nowej kasety to 50 zl na allegro. http://www.allegro.pl/item293324038_sram_k..._8_rzedowa.html http://img254.imageshack.us/img254/4231/ssa50502kd4.jpg http://img254.imageshack.us/img254/8632/ssa50501je6.jpg dwie fotki kasety.. moze osadzicie czy jest jeszcze w miare dobra zeby zalozyc do niej nowa koronke lub powiecie ze jest juz zjechana i zebym szukał uzywki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 a moze mi ktos powiedziec czy normalne jest to ze w kasecie sram 950 koronki sie ruszaja ?? ( normalnie powinny byc sztywno - przynajmniej tak bylo w mojej deorce ) ale jak ja zaloze i skrece to jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Te kasety często pękają, taki badziew. Ja bym nie sztukował, tylko kupił coś solidniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Te kasety często pękają, taki badziew. Ja bym nie sztukował, tylko kupił coś solidniejszego. Ato ciekawe... "Te" czyli które? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_wgw Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Ato ciekawe..."Te" czyli które? Sram 5.0, bo o tym mowa w tym temacie.. i kilkanasci postów wczesniej któryś z forumowiczów pisał ze tez mu pekła.. ja ponawiam swoje pytanie. czy ktos ma moze na zbyciu koronke 16T (5 liczac od najwiekszej) do w/w kasety.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.