garand Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam Mam możliwość zakupu Kellysa Imagine rocznik 2006 za 2000 zł nówka z gwarncją i nie wiem czy brać go z tą kase,czy może dostane coś lepszego za te pieniądze. Z góry dzięki za odpowiedzi Kelly's Imagine Waga: 12,5 kg Materiał ramy: Kinesium Premium Aluminum Widelec: Rock Shox Judy TT J2 Stery: FSA Orbit MX Mostek: KBIX PRO-Race Kierownica: KBIX PRO-Comp Sztyca: KBIX PRO-Race Siodełko: KBIX Ultraform Pro Race, pręty Cr-Mo Piasty: Shimano Deore Obręcze: Mavic XM 317 Opony: Maxxis Ignitor, 26x1,95" Manetki: Shimano Deore Dual Control, 27-biegowe Przerzutka przód: Shimano LX Przerzutka tył: Shimano LX Dźwignia hamulca: Shimano Deore Hamulce: Shimano Deore Korby: Shimano LX Hollowtech II Środek suportu: Shimano LX Pedały: Wellgo M919 Łańcuch: Shimano CN-HG73 Kaseta: Shimano CS-HG50 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszqa Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 mysle ze dobra konkurencja bedzie kross a6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garand Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Szczerze mówiąc to właśnie szedłem z zamiarem kupna Krossa levela a6 ale koleś w sklepie wyskoczył mi z tym kellysem i teraz nie wiem co mam robic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 rok temu wybierałem między krossem a kelly'sem magickiem. Wybrałem magicka i nie żałuje. Gdybym wtedy miał do wyboru imagine to ani bym się nie zastanawiał. zdecydowanie imagine. PS: chyba że ten kross z torą jest:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Imagine fajny jest, z lepszym widelcem byłby świetnym rowerkiem w cenie do 2200zł. Krossa nie polecę bo już wymiotuję tym tekstem A bierz Imagine, będzie good rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garand Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi,zdecyduję się chyba na Kellysa. PS: Z zasadami pisowni juz się zapoznałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszqa Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 kellys ma marnego amora a kross fatalne kola wiec jeden i drugi predzej czy pozniej bedzie wymagal pewnego wkladu finansowego... wiec warto zastanowic sie co sie bardziej oplaca(kross jest 400zl tanszy-kellys ladniejszy;) ) wymiana amora jest zawsze bardziej kosztowna niz wymiana kol jesli nie robiloby mi roznicy pare stwo to bralbym kellysa(sam mam magica i jestem bardzo zadowolony ) ale jesli liczylbym sie z grosiwem to bralbym krossa bo to naprawde konkurencja na dobrym pozniomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 czy ja wiem czy taka super konkurencja? podaj specyfikacje krossa którego mógłbyś mieć, to możemy pogadać czy warto. no i na bank kross nie bedzie 400 zł tańszy (1600!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszqa Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 np ten-chociaz faktycznie jest tanszy o 300 a nie 400zl(z miesiac temu wiekszy byl wybor tych krossow) http://allegro.pl/item293267063_kross_leve..._rock_shox.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ale w Kelly's'ie dostajemy ciutkę lepszą ramę, Imagine z roku 2006 miał ramę z rurek Kinesium Premium Aluminium, rurki te były świetnie wyprofilowane, zwłaszcza tylny trójkąt, którego rurki miały prostokątny przekrój, co skutkowało wysoką sztywnością - sprawdzałem osobiście. Na dodatek rama z rurek Kinesium Premium Aluminium (nie Superlite) jest stosunkowo lekka (około 1650-1700 gram przy rozmiarze 19,5) i bardziej wytrzymała niż modele z Premiun Aluminium Superlite... Za taką cenę to brać i nawet się nie zastanawiać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ja wziąłbym Kellysa choćby dlatego, że Krossów jest już poprostu za dużo i już mi one zbrzydły. Bez obrazy dla Krossiarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 bogus92 Kelly's'ów też jest dużo wbrew pozorom... A Kross'a AX jeszcze żadnego jeżdżącego w np Tychach nie widziałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 No niby tak, ale chodziło mi tutaj głównie o Levele. Jak słyszę ile ludzi na nich jeździ to mam zawroty głowy. Fakt jest również taki, że są to dobre i sprawdzone sprzęty. P.S. Może nie dyskutujmy w tym temacie o tym bo będzie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Pisząc Kross AX miałem właśnie na myśli serię Level a2-6... Ja osobiście brałbym w takim przypadku Kelly'sa, który ma gorzej pracujący amortyzator. Chociaż jeżeli ktoś myśli o tym żeby w przyszłości ulepszyć rower to Dart tak samo jak Tora nadają się do wymiany ze względu na ich stosunkowo wysoką masę, która w obu tych przypadkach przekracza 2 kg (Tora około 2,3 kg, zaś Dart około 2,45 kg). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Tora z lvl a6 waży ~ 2183 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 A Dart 3 ~2223g, no ale ty pewnie miałeś na myśli Darta 2 ~2472g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 No miałem oczywiście na myśli Dart 2, bo to odpowiednik Judy J2, która zamontowana jest w tym Imagine... Z Torą lekko się pomyliłem, ale i tak jest stosunkowo ciężka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garand Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi,dyskusję można już zakończyć zakupiłem Kellysa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.