Skocz do zawartości

[rower] Kelly's Imagine

garand

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam możliwość zakupu Kellysa Imagine rocznik 2006 za 2000 zł nówka z gwarncją i nie wiem czy brać go z tą kase,czy może dostane coś lepszego za te pieniądze.

Z góry dzięki za odpowiedzi

Kelly's Imagine

Waga: 12,5 kg

Materiał ramy: Kinesium Premium Aluminum

Widelec: Rock Shox Judy TT J2

Stery: FSA Orbit MX

Mostek: KBIX PRO-Race

Kierownica: KBIX PRO-Comp

Sztyca: KBIX PRO-Race

Siodełko: KBIX Ultraform Pro Race, pręty Cr-Mo

Piasty: Shimano Deore

Obręcze: Mavic XM 317

Opony: Maxxis Ignitor, 26x1,95"

Manetki: Shimano Deore Dual Control, 27-biegowe

Przerzutka przód: Shimano LX

Przerzutka tył: Shimano LX

Dźwignia hamulca: Shimano Deore

Hamulce: Shimano Deore

Korby: Shimano LX Hollowtech II

Środek suportu: Shimano LX

Pedały: Wellgo M919

Łańcuch: Shimano CN-HG73

Kaseta: Shimano CS-HG50

Pozdrawiam

kellys ma marnego amora a kross fatalne kola wiec jeden i drugi predzej czy pozniej bedzie wymagal pewnego wkladu finansowego... wiec warto zastanowic sie co sie bardziej oplaca(kross jest 400zl tanszy-kellys ladniejszy;) ) wymiana amora jest zawsze bardziej kosztowna niz wymiana kol

jesli nie robiloby mi roznicy pare stwo to bralbym kellysa(sam mam magica i jestem bardzo zadowolony :) ) ale jesli liczylbym sie z grosiwem to bralbym krossa bo to naprawde konkurencja na dobrym pozniomie

Ale w Kelly's'ie dostajemy ciutkę lepszą ramę, Imagine z roku 2006 miał ramę z rurek Kinesium Premium Aluminium, rurki te były świetnie wyprofilowane, zwłaszcza tylny trójkąt, którego rurki miały prostokątny przekrój, co skutkowało wysoką sztywnością - sprawdzałem osobiście. Na dodatek rama z rurek Kinesium Premium Aluminium (nie Superlite) jest stosunkowo lekka (około 1650-1700 gram przy rozmiarze 19,5) i bardziej wytrzymała niż modele z Premiun Aluminium Superlite...

Za taką cenę to brać i nawet się nie zastanawiać ! :)

Pisząc Kross AX miałem właśnie na myśli serię Level a2-6...

Ja osobiście brałbym w takim przypadku Kelly'sa, który ma gorzej pracujący amortyzator.

Chociaż jeżeli ktoś myśli o tym żeby w przyszłości ulepszyć rower to Dart tak samo jak Tora nadają się do wymiany ze względu na ich stosunkowo wysoką masę, która w obu tych przypadkach przekracza 2 kg (Tora około 2,3 kg, zaś Dart około 2,45 kg).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...