Skocz do zawartości

[Grudziądz]

Chris83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Pragnę zaprosić wszystkich rowerzystów na II Wyścig Rowerów Górskich o Puchar Wójta Gminy Zbiczno. (odbędzie się 1 maja 2010 roku w Zbicznie (powiat Brodnica) start godz. 12.00)

Oto kilka informacji o nim:

Wyścig MTB organizowany przez Gminny Ośrodek Kultury Sportu i Rekreacji w Zbicznie (woj. kujawsko- pomorskie). Trasa łatwa technicznie, przebiegająca poprzez malownicze obszary pojezierza brodnickiego, odpowiednia dla początkujących,

posiadająca jednak kilka ciekawych podjazdów. Około 35 km wspaniałego wyścigu po drogach polnych i leśnych a także po części asfaltowych. Tel. kontaktowy do organizatora: 056-49-393-17. Impreza dofinansowana ze środków Samorządu Województwa Kujawsko- Pomorskiego.

Wyścig jest dość słabo rozreklamowany (gmina wywiesiła plakaty w Zbicznie i w zasadzie nic więcej) więc staram się cokolwiek pomóc by zwiększyć frekwencję. W zeszłym roku brałem w nim udział i impreza bardzo udana, gmina naprawdę się stara, zapewnia wszystko czego potrzeba, ma jednak trochę problem z reklamą. Pozdrawiam i zapraszam.

P.S. w najbliższym czasie postaram się stworzyć mapkę trasy, będzie można ją otrzymać po kontakcie mailowym ze mną. (lewy888@gmail.com).

Napisano

lmichal masz może jakieś informację , którędy przebiega trasa ??

Oto mapa trasy wyścigu w Zbicznie:

http://www.bikemap.net/route/436213?127049637571994

Polecam przeglądanie na widoku 'open cycle map' albo na satelite lub hybrid, gdyż w niektórych miejscach tu na samej mapie drogi zaznaczone są nieco niedokładnie (jednakże jeśli w pobliżu zaznaczonej trasy na tej mapie przebiega zaznaczona tu droga, to o tą właśnie drogę chodzi).

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam natępny wspólny wyjazd na rower w teren 18.04.2010 o godzinie 10:00 na przystanku tramwajowym koło Orlenu na Chełmińskiej pisać kto będzie

Pozdrawiam

Napisano

My będziemy, możecie napisać do Zbyszka, bo ja nie mam numeru do niego nawet. Powinien też się zjawić bo wszystkie starty jak wiadomo w ten weekend odwołane...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zaprasamy wszystkich chętnych w niedziele jedziemy niezależnie od pogody więc na pewno będziemyPozdrawiam MTB Grudziądz

Jeździcie tylko w terenie czy szosy też ?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Zapisy będą przyjmowane w dniu rajdu w miejscu startu od godz. 9.30. Wpisowe na rajd w wysokości 5 zł płatne przy zapisie. Osoby poniżej 16 roku życia biorą udział w rajdzie wyłącznie pod opieką dorosłych.

Trasa: Grudziądz, most im. Bronisława Malinowskiego - Michale - Dragacz - Dolna Grupa - Grupa - Piła-Młyn - Jeżewo - Taszewo - Białe - leśniczówka Wilcze Błota - Święte - Nowe Marzy - Stwolno - Bratwin - Michale - Grudziądz, most na Wiśle. Długość trasy: 49 kilometrów, w tym ok. 20 km drogami szutrowymi i leśnymi (także piaszczystymi). Planowany powrót do Grudziądza ok. godz. 16.30.

Zapraszam!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć! Też jestem z Grudziądza! Na forum jestem nowy ale rowerem jeżdżę nie od dziś. Jest może ktoś z naszego miasta, kto chętnie wymieniłby się doświadczeniami odnośnie dłuższych wypraw rowerowych? Byłem kilka lat temu na takiej wyprawie do Zakopanego. W tym roku planuję wschód Polski. Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

To ja również się przywitam,jestem z Grudziądza i lubię pojeździć 200km w tygodniu rowerem,średnio 26 27km/h jeśli ma ktoś ochotę pośmigać to zapraszam,możemy się umówić.

Moje GG 741825

• 2 miesiące temu...
Napisano

Ja też z Grudziądza. W tygodniu to z 10-20 km (po pracy, a ta późno się kończy), w weekend 50-80 km. W zasadzie tylko photo-trekking, czyli włóczenie się po okolicy z aparatem.

Napisano

W weekendy spotykamy się zazwyczaj w niedziele o 10 pod realem i jeździmy jakieś dobre 3h w terenie, zapraszam wszystkich chętnych :icon_cool:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Czy spotkania w niedziele są nadal aktualne ?

Może ktoś wie czy w Grudziądzu istnieje jakaś amatorska grupa MTB ? Może ktoś jest chętny aby taka założyć ...?

Interesują mnie wspólne wyjazdy na zawody, treningi itp.

Czekam na każdy odzew.

Wybiera się ktoś może do Brodnicy 17 Października ??

Napisano

Nie wiem czy do Brodnicy będziemy jechać, do 17 jeszcze daleko :) teraz w weekend 10 października nie wiem w jakim składzie, ale jedna osoba na 100% jedzie do Gdańska na XC. Wpisowe 0zł, transport 0zł :)

Napisano

Do tej Brodnicy pojedziemy, fakt że na totalnym luzie bez treningu w moim przypadku, ale pobawić się zawsze można :thumbsup: co do transportu to się zgadamy i pojedziemy busem.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy spotkania w niedziele są nadal aktualne ?

Może ktoś wie czy w Grudziądzu istnieje jakaś amatorska grupa MTB ? Może ktoś jest chętny aby taka założyć ...?

Interesują mnie wspólne wyjazdy na zawody, treningi itp.

Czekam na każdy odzew.

Wybiera się ktoś może do Brodnicy 17 Października ??

Witam jutro 31.10.2010 trening o godzinie 11tej nowego czasu (pamiętajcie o zmianie godziny) spotykamy się na przystanku tramwajowym koło Orlenu na Chełmińskiej

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Napisano

Jeśli ktoś chce jechać na zawody XC w Bydgoszczy (myślęcinek) 27.03.2011 powinno znaleźć się wolne miejsce w samochodzie. Co do wspólnych treningów zaczyna się sezon i w naszym przypadku kilka najbliższych niedziel to zawody, jednak zawsze ktoś jedzie w teren na jakieś 3h. Jak ktoś byłby chętny na trening czy zawody to proszę pisać :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Od najbliższej środy 30 marca odbywać będziemy trzy treningi rowerowe w tygodniu: środy, piątki od 17 i niedziele od 10. Miejsce zbiórek - REAL. Zapraszamy wszystkich chętnych na wspólną jazdę. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...