Specialized Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Mam cannondale f4 i chciałbym napompować amortyzator, ale nie mam pojęcia czym Posiadam pompkę uniwersalną, ale niestety nie pasuje. Mogę pojechać do sklepu rowerowego, ale nie chce mi się jeździć tam co 100km, bo mniej więcej co taki dystans muszę pompować amor. Jest jakaś specjalna tania pompka która rozwiązała by mi mój problem? Do napompowania Lefty potrzeba pompki wysokociśnieniowej z podwójnym zaworem typu Schrader. Ja mam Beto MP-035. Cena nowej około 70 zł. PS. Gdyby ktoś z Warszawy i okolic chciał napompować amorek Lefty lub Fatty a nie posiada pompki to służę pomocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomy2 Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Ma ktoś z Was tabelę jak pompować Lefty'ego DLR (waga/ciśnienie)? Nie mogę znaleźć na sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 ostatnio udało się mi połamać mojego scalpela zobaczymy jak rozpatrzą gwarancję, jak niekorzystnie to spróbuje wskrzesić go u jakiegoś speca od carbonu zdam relację jak to wygląda btw: rama spisywała się swietnię i twierdze ze warto kupować scalpela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mabu Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 ostatnio udało się mi połamać mojego scalpela zobaczymy jak rozpatrzą gwarancję, jak niekorzystnie to spróbuje wskrzesić go u jakiegoś speca od carbonu zdam relację jak to wygląda btw: rama spisywała się swietnię i twierdze ze warto kupować scalpela Siemka! Jeśli rozpatrzą negatywnie Twoją gwarancję to warto zwrócić się jeszcze do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta. Często jego interwencja pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Daj jakieś fotki i opis co i jak trzasło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piaseq Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam wszystkich, właśnie się zarejestrowałem Jestem Paweł i znalazłem się tutaj z racji posiadania rowerów ze stajni Cannondale. Obecnie posiadam: Cannondale Six13 z 2006 Cannondale Scalpel z 2007 Scalpel jest na sprzedaż. Przejechane <160km czyli właściwie nieużywany. Ma ktoś z Was tabelę jak pompować Lefty'ego DLR (waga/ciśnienie)? Nie mogę znaleźć na sieci Mam w domu tabelę, napisz ile ważysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
re5pect Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam! Ostatnio nie pojawiałem się na FR, a tu miła niespodzianka z C.A.R.P'em;) To i ja się dołącze. Mój sprzęcik to Cannondale Super V, zdjęcie trochę nieaktualne: http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=garage&do=view&tab=main&id=39 Zmiany to m.in: inny damper, korba XTR, przerzutka przód XTR, przerzutka tył ze średnim wózkiem, wylightowana sztyca i parę innych. Aktualnie w miejscu headshoka jest Sid Team, ale tylko na czas serwisu. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mabu Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Może ktoś mi podpowiedzieć jaki rozmiar mają łożyska do sterów SI? Szukam i nie mogę znaleźć takiej informacji:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piaseq Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Może ktoś mi podpowiedzieć jaki rozmiar mają łożyska do sterów SI? Szukam i nie mogę znaleźć takiej informacji:( Wątpię, żeby ktoś wiedział, generalnie nie słyszałem żeby kiedykolwiek łożyska SI ktokolwiek wymieniał. Mogę pomierzyć jak będę w domu ale to dopiero koło 10 października. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemike Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Może ktoś chce zmienić ramę? http://allegro.pl/show_item.php?item=1232882655 http://allegro.pl/nowa-cannonadale-rush-carbon-2008-m-i1232882743.html Jesli uznacie to za spam to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specialized Napisano 22 Września 2010 Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Może ktoś mi podpowiedzieć jaki rozmiar mają łożyska do sterów SI? Szukam i nie mogę znaleźć takiej informacji:( Tak się składa że mam komplet nowych czekających na zamontowanie w ramie. Jak tylko będę miał czas to wrzucę fotkę z wymiarami. A jeśli można wiedzieć to po co Ci te wymiary? Ma ktoś z Was tabelę jak pompować Lefty'ego DLR (waga/ciśnienie)? Nie mogę znaleźć na sieci Na stronie Cannondale w zakładce Manuals & Tech notes po prawo wybierasz Lefty oraz szukasz pliku Pdf o nazwie "Lefty SOLO-AIR Technote (EN)" lub klikasz w link bezpośredni: http://www.cannondale.com/pol/eng/CannondaleFiles/Manuals/2009_lefty_solo_air_tech_note_en.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinhead Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam! Ja też piszę się do C.R.A.P. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specialized Napisano 5 Października 2010 Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Jak widać trochę słabo tu z frekwencją :)Ale może jakoś się rozkręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMorgan Napisano 31 Października 2010 Udostępnij Napisano 31 Października 2010 No ja myślałem że Cannondale w Polsce to taki rzadko spotykany wynalazek na ścieżkach i drogach, ale będąc aktualnie w Australii w Sydney to tutaj już jest totalny egzotyk i ceny rowerów jak z kosmosu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 w piątek zostałem właścicielem ramy Cannondale Scalpel 07' + Cannondale Lefty Speed 110 DLR2. Rama będzie się toczyc na bezdętkowych kołach: Wheel Front: Omega Lefty SL, ZTR Olympic, Wheelsmith, alu nipples, 620 Wheel Rear: American Classic, ZTR Olympic, Wheelsmith, alu nipples, 724 co do reszty to jeszcze nie wiem, mam nadzieję, że już nie długo będę mógł zaprezentować całość. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Wiecie moze, drodzy Cannondale'owcy, gdzie w PL można kupić mostek zintegrowany z rura sterową? nie licząc twomarku, bo za 750 zł to ja kola kupiłem Brakuje mi właśnie tylko tego do zrobienia Cannona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 looknij tu http://shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=cannondale+stem&_sacat=See-All-Categories Gwarancji na mostek chyba nie trza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specialized Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Niestety ale pozostaje ebay.com lub ebay.de. Mi się udało kupić za około 150 zł za używkę. W linku poniżej mostek 90mm +5 stopni. Aukcja kończy się niedługo. Jak na razie cena 25 usd + 15 wysyłka. http://cgi.ebay.com/Cannondale-Lefty-XC3-SI-MTB-Stem-90mm-x-31-8mm-x-5D-XL-/370463487017?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item5641583429 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Witam, właśnie stałem się szczęśliwym (jak na razie) posiadaczem używanej ramy Cannondale'a Jekyll 800. Tym samym dopisuję się do listy C.R.A.P. Korzystając z okacji, gdzie kupić łożyska do tej ramy. Jest to mój pierwszy full, więc muszę troszkę info zebrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specialized Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Witam, właśnie stałem się szczęśliwym (jak na razie) posiadaczem używanej ramy Cannondale'a Jekyll 800. Tym samym dopisuję się do listy C.R.A.P. Korzystając z okacji, gdzie kupić łożyska do tej ramy. Jest to mój pierwszy full, więc muszę troszkę info zebrać W PGR powinni mieć. Tylko nie pamiętam w jakiej cenie. http://pgr.bikekatalog.pl/?do=pokazUczestnicy&nid=1&expand=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Mam jeszcze jedno pytanie, da się gdzieś dostać do Jekyll'a 800 dampera. Ma on nie typowe mocowanie w ramie - na gwint. A może istnieje możliwość wsadzenia czegoś innego, bo ten który aktualnie posiadam może nie wytrzymać sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specialized Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Mam jeszcze jedno pytanie, da się gdzieś dostać do Jekyll'a 800 dampera. Ma on nie typowe mocowanie w ramie - na gwint. A może istnieje możliwość wsadzenia czegoś innego, bo ten który aktualnie posiadam może nie wytrzymać sezonu. Dedykowane do Jekyll to juz raczej pozostaje tylko Ebay.de lub Ebay.com. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parowa1989 Napisano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Witam, ja rowniez sie przylacze. Od niedawna posiadam Cannondale'a Scalpel'a XC 2000. Znalazlem te strone szukajac informacji o amortyzatorze DLR 110, wiec chyba dobrze trafilem. Mam takie pytanie, czytalem troche i wszedzie wypowiadaja sie na temat wilgoci, ktora jest niebezpieczna dla tego amorka, czy ma ktos jakies informacje/ doswiadczenia? Czy ktos z was regularnie sciaga gume i czysci golen? Z gory dziekuje za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejp1025 Napisano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Cannondala furio. Co prawda jakiś czas to trwało ale rowerek złożony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specialized Napisano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witam Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Cannondala furio. Co prawda jakiś czas to trwało ale rowerek złożony. Jak masz jakieś fotki to się pochwal. Ja na dniach powinienem też już złożyć swoją maszynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.