madek Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Z Campy tez cos jest, dokładny konfig dawałem tutaj. Ogólnie jest niezły mix ale ważne że działa i to całkiem dobrze hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Campa to szrot, absolutnie wszystkie ich rozwiązania doprowadzają mnie do białej gorączki - te nowe korby z łożyskami zintegrowanymi z osią, szkoda gadać... kasety z campowską nakrętką, nieprecyzyjne manetki, a teraz 11 biegów "bo czemu nie". A rower bardzo ładny! Fajne smaczki, korba Hollowgram na BB30, to lubię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Potwór powstaje!!! Po wielu dniach wyczekiwania i dojrzewania pomysłu w końcu oto i on . Lefty we własnej osobie! Na wstępie WIELKIE DZIĘKI DLA KOPACZUSA który niesamowicie mi pomógł w składaniu cuda. Człowieku jesteś wielki ! ! ! Jeszcze tylko do założenia tarcza i lada chwila wielki test. Niestety nowa praca pewie nie pozwoli mi na taki wyjazd jaki ten sprzęt zasługuje ale na pewno się rowerek nie zmarnuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 [#10171] Nie masz uprawnień do pobrania tego załącznika. WTF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Mam to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montada Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Nowości... Simon suspension cocnept . Jak otworzycie link ( niestety nie chce prowadzić bezpośrednio ) po prawej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Przeciez smiga klik. A sama koncepcja ciekawa, jeszcze trzeba poczekać jak to sie sprawdzi w praktyce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyownik Napisano 4 Października 2009 Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Shimanko Wszystkim! Przyjmiecie w szeregi "starego konia" na przemodyfikowanym, trochę wysłużonym, ale wciąż wiernym i jurnym Jekyllu? Widzę, że i z okolic są ludki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiewiór Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Cześć, kupiłem właśnie swojego pierwszego Cannondale i mam na sprzedaż NOWE KOŁA pod Lefty'ego i nowy mostek piasta p - Cannondale Lefty 24 otw piasta t - Wind 6-B 24 otw obręcze - Mavic XM819 Disc 24 otw szprychy - DT Swiss Competition 2.0/1.8 1199zł za dopłatą 199zł 2 opony Hutchinson Bulldog Light UST 2.3 przód Hutchinson Bulldog Light UST 2.1 tył osobno opony po 119zł sztuka Demiourgos@interia.pl gg 2698226 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garef Napisano 26 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam wszystkich, posiadam rower Cannondale Adventure 3 Ultra 2007 na gwarancji kupiony w marcu,i ostatnio zauważyłem że pękła mi osłona gumowa na amortyzatorze Fatty. U lokalnego dilera powiedzieli ze nie podlega to gwarancji, czekam już 2-tygodnie na osłonę i nie wygląda to najlepiej jakby nie mogli załatwić,PGR nie odpowiada na maile.Może ktoś na forum handluje częściami do Cannondale,albo są jakieś zamienniki tej osłony.Będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Musi być oryginalna część. Spróbuj pogadać ze sklepem twomark.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garef Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Dzięki kopaczus osłona już zamówiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bes Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam, Mam pytanie. Gdzie prócz Twomarku można przeserwisować headshoka fatty ? Niestety mój DLR zaczął ciężko chodzić i na 99% winą są łożyska. Słyszałem że kupno płytek i łożysk nie załatwia sprawy, bo podobno jest mnóstwo grubości tych płytek i najpewniej jest wysłać widelec do Holandii. Czy ktoś może się to tego jakoś ustosunkować? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Owszem, ślizgi są różnej długości i grubości, najłatwiej ocenić to wyjmując i mierząc je. Samemu więc ciężko to zrobić, zwłaszcza że potrzeba do tego wyspecjalizowanych narzędzi, a sama procedura jest żmudna, praco- i czasochłonna. Oprócz Twomarku robi to jeszcze PGR (choć słyszę że ciężko się z nimi skontaktować), poza tym zostają Ci jeszcze Eighty Aid, Leonardi Racing no i od niedawna jeszcze TF Tuned. Jeżeli łożyska nie są do końca zajechane, spróbuj wykręcić tłumik, zdjąć gumową osłonkę z dołu i psikać duże ilości brunoxa czy innego WD-40 od góry w ślizgi i kompresować i prostować amorka. Dodatkowo po takiej procedurze możesz psiknąć od góry sprężonym powietrzem by wypchnąć pozostałości brudu. Czasem na ślizgach jest rdza czy inne badziewie, można to potraktować bardzo drobnym papierem ściernym, np. 800. Daj znać co zrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bes Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Dzięki za radę! W przerwie świątecznej mam zamiar rozkręcić widelec i wyciągnąć łożyska. Jedną z rolek chwycił jakiś syf prawdopodobnie i może po dokładnym wyczyszczeniu będzie to lepiej chodziło. Trochę przeraża mnie wizja ponad 100€ wydanych na serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Niedługo panowie dołączam do klubu. Pytanie. Zostać przy FOXie F32RL czy zmienić na Fattiego DL/DLR ? Lefty odpada, bo nie mam kasy aż tyle, żeby koła sobie zmieniać. Co lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Ja bym sugerowal pozostanie z Foxem. Fatty jest co prawda sztywny jak cholera i ogolnie jak dziala to calkiem niezly amortyzator - ale niestety zbyt wiele widzialem cieknacych kartridzy i padnietych lozysk. Pracowalem w serwisie Cannona i mam z nimi kiepskie doswiadczenia. Lefty z kolei jest swietny i polecam kazdemu, ale Fatty jednak nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 A ja widziałem jeszcze więcej cieknących foxów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Być może. My sprzedawaliśmy mniej więcej tyle samo Fattych w Cannonach co Foxów w Scottach, Hard Rocxach i innych markach. Statystycznie rzecz biorąc, pod względem niezawodności, Fatty wygląda mizernie na tle Foxów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Szczerze mówiąc sam jestem ciekaw, bo aktualnie jestem posiadaczem tego sztućca i zastanawiam sie jak to będzie działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Jeżeli masz czas, staraj się w miarę często czyścić i smarować ślizgi. Nie wiem jak i dlaczego, ale do Fattych często dostaje się sporo brudu, który potem psuje łożyska. Lefty tak nie mają z jakiegoś powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiass Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam Bes: Możesz jeszcze przeserwisować w Łodzi w Dynamo. Mają korzystne ceny;] Będzie ktoś zamawiał coś z dr. Cannondale? Pozdrawiam matiass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bes Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 witam, Mój fatty na razie w częściach. Okazało się że zrobiły się wżery na blaszkach i na paru roleczkach z łozyska tez. Przeleciałem to papierem i zobaczymy jak to będzie chodziło po tym zabiegu. Co do samego widelca to moim zdaniem jest to świetny widelec. Ja sprawę zaniedbałem i dostał mi się tam syf, ale podejrzewam że gdybym do tego nie dopuścił choćby przez podnoszenie gumy i kontrolę co jakiś czas stanu łożysk to widelec jest w stanie pracować naprawdę długo! I co najbardziej lubię w tym sztućcu? 1320g, blokada na beton i zabójcza sztywność! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiki Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witam. Chętnie dopisuję się do grona zakręconych na punkcie Cannondale'a i Lefty-ego Mój obecny sprzęt to F900 z Lefty-m Pierwszą moją miłością był Klein, ale od jakiegoś czasu, Cannondale wygrywa rywalizację W przyszłości - kolejnym zakupem na pewno będzie Scalpel (jeżeli fundusze pozwolą - na karbonowej ramie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 O, witamy kolegę ze słonecznych Tychów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.