andrej Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 O i jakby ktoś jeszcze miał porównanie do Speca lub innych fuli to bylbym wdzięczny za opinie Kopaczus napisałeś kiedyś gdzieś tam że jak ktoś raz się przejedzie na leftym to nie ma odwrotu. Dlaczego? Pracuje tak dobrze? Jest taki sztywny? A co do nowego Moto to łaaaaaaaał cannondale razem z cubem robia najlepiej dobrane kolorystycznie rowery. Piękne są. Szkoda tylko że to tło na zdjęciu to fotomontaż Rower rzuca cień jak w południe a góry wyraźnie mają słońce z lewej strony Nie mniej jednak rowerek piękny i dobrze że nie założyli mu tych NN z czerwonym bokiem - tego by było już za dużo tak jak teraz jest pięknie.
kopaczus Napisano 28 Lipca 2008 Autor Napisano 28 Lipca 2008 Siemka! Mam Scalpela z tłumikiem Fox RPL z platformą, której używam w zasadzie tylko na asfalcie - w terenie jeżdżę na otwartym, zawieszenie ugina się przy pedałowaniu minimalnie, no ale skoku ma to tylko 76mm. Te dramatyczne zjawiska opisywane na innym forum włożył bym między bajki - niczego podobnego u siebie nie zauważyłem, może tamten ktoś ma źle ustawione zawieszenie? Tłumik nieodpowiednio napompowany, odbicie źle ustawione, może w ogóle uszkodzony tłumik? Nie wiem, w każdym razie nawet jeżeli jest w tym jakaś prawda, mnie prostota konstrukcji w pełni wynagradza jakiekolwiek ewentualne niedociągnięcia. Scalpel, Rush, Rize, Prophet i Moto wszystkie opierają się na tej samej zasadzie działania, wszystkie też na szlaku sprawdzają się bardzo dobrze. Ja teraz jeżdżę na jednozawiasowcu z 200mm skoku i tragedii nie ma - swobodnie podjeżdżam, swobodnie zjeżdżam, nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba - a już na pewno nie milionów łożysk w zawieszeniu, które lubią łapać luzy i wydawać z siebie dziwne dźwięki. Te wszystkie nowoczesne systemy typu Horst, VPP, Maestro czy inne, wszystko to jest fajne, głównie z punktu widzenia marketingu - oto firma X wymyśliła zawieszenie typu Y które jest oczywiście najlepsze i które wszyscy muszą mieć - wiadomo, jakoś trzeba ludzi zachęcić żeby kupowali nowe rowery, prawda? Analogicznie, firma Intel też tłumaczy, że do surfowania po internecie i odbierania poczty elektronicznej najlepsze są procesory z 4 rdzeniami Coś się w branży musi dziać, więc firmy forsują swoje patenty żeby sprzedawać rowery. Oni nie chcą zbawiać świata, oni chcą zarabiać pieniądze Wracając do tematu - andrej, pytasz o Leftyego. Co mogę Ci powiedzieć, nie ma sztywniejszego i lepiej prowadzącego widelca. Rower idzie jak po szynach, jak w widelcach dwupółkowych do DH - fantastyczna sprawa, i to trzeba przeżyć. Mój Lefty w Scalpelu jest na oko sztywniejszy niż RS Domain ze sterówką 1.5" i osią 20mm w Perpie. Proponuję umówić się u dilera Cannona na jazdy próbne, przymierzyć się, zobaczyć co i jak - można o tym mówić i mówić, ale osobiste wrażenia są zawsze najważniejsze
karnaś Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Chyba nie było http://videos.howstuffworks.com/howstuffwo...ycles-video.htm tak sie rodzą Cannony
harry-peek Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Widzialem juz kiedys i w mojej pierwszej, starszej ramce, spawy sa duuuzo dokladniej oszlifowane, a w jekyllu jakis paprok to robil...
tinker Napisano 16 Sierpnia 2008 Napisano 16 Sierpnia 2008 Ja nie zauważyłem różnicy w jakości wykonania moich ram z 96 i 2000 roku ... gładko jak zawsze
tinker Napisano 27 Września 2008 Napisano 27 Września 2008 Panowie, jako że tematem wątku było powstanie klubu miłośników i posiadaczy rowerów Cannondale chciałbym zapropnować i przedstawić pomysł stworzenia strony / portalu o tych rowerach i użytkownikach w Polsce i nie tylko. W chwili obecnej na placu boju jestem ja i kolega Krzysiek. Liczymy na waszą pomoc, wskazówki i wsparcie duchowe Zanim ruszą pierwsze prace (niestety jestem komputerowo-internetowym laikiem i wszystkim zajmie się Krzysiek) chciałbym poznać wasze opinie na temat stworzenia takiego wirtualnego klubu Cannondale. Czekam na wasze wskazówki co powinno się znaleźć na stronie i w jakim kierunku ma to iść. Jak tylko coś się zrodzi to dam znać. Na chwilę obecną jest wykupiona domena www.cannondale.com.pl i przekierowana na mój profil w youtube. Z czasem będzie to główny adres tworzonej strony. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie na forum, maila info@cannondale.com.pl lub gg 6950485
harry-peek Napisano 27 Września 2008 Napisano 27 Września 2008 Ciekawa inicjatywa Ja sie powoli wysypuje z klubu, jekyll pekniety a F-ka w stanie hmmm... lekkiej destrukcji ale wciaz na chodzie. Sila woli przechodze na marke zaczynajaca sie na T
Sixer Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Bo ktoś mi się kazał pochawlić Dołączam do klubu z Cannondale Taurinem Fotka na razie jest jaka jest, lepsza zrobię jakoś we wtorek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...f3442c7cd1.html
gerus Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Fajny rowerek:D Ale meble cos znajome:D Teraz tylko Tune, KCNC, DT Swiss i bedzie o wiele lepiej wygladac:)
kopaczus Napisano 3 Października 2008 Autor Napisano 3 Października 2008 Sixer - gratulacje i witamy w CRAP! Lefty by Ci się jeszcze do niego przydał... no i może jakieś pedały Pomysł z cannondale.com.pl dobry, ja się przyłączę pod koniec roku; na razie obrona magisterki cośtam cośtam.
harry-peek Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Jakby ktos chcial to mam do sprzedania lefty TPC+ 130, po serwisie nie jezdzony.
Sixer Napisano 4 Października 2008 Napisano 4 Października 2008 Dzięki Lefty będzie, będzie, ale trzeba troche poczekać
Ciastkorz Napisano 4 Października 2008 Napisano 4 Października 2008 W całości czy na części? Jeśli nie zejdzie w całości to napisz na forum.
Kubus18 Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Witam. Interesował się ktoś może wymianą tłumików w leftym? Czytałem gdzieś, że bardzo prosto wymienić tłumik FFd na TPc i trochę bardziej skomplikowanie na SPV. Zastanawia mnie gdzie można by znaleźć takowy tłumik i niebieskie pokrętło. Jest jakiś serwis w Polsce zajmujący się tak na poważnie Leftym? Dystrybutor by pewnie miał, ale kto nim jest? Jutro prawdopodobnie stanę się posiadaczem niebieskiego Propheta, ino że z Leftym FFD. Miał ktoś może okazję porównać wersję FFD z TPC? Bo ja stwierdziłem że nie warto dokładać 400 zł Pytałem już w kilku sklepach w Krakowie, nigdzie nie chcą przyjąć Leftiego na serwis, w takim razie gdzie wy go robicie? Pozdrawiam P.S.Jutro kupuje, ale w domu będę miał dopiero po nowym roku, najpierw trza po niego lecieć P.S.2. Ciekawe czemu Cannondale nie zastosował w MAxie komory powietrznej. Coś czuję że będe miał zabawę ze sprężynami.
harry-peek Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 W Wawce, Armar sie to chyba nazywa. A i sam troszke w swoim grzebalem. Ten, ktory kupujesz to sprezyna, nie ma tam komory powietrznej.
Sixer Napisano 8 Października 2008 Napisano 8 Października 2008 http://portal.bikefoto.pl/rower/zdjecie/33.../niezalogowany/ Na żywo jest piękniejszy ;D
kopaczus Napisano 8 Października 2008 Autor Napisano 8 Października 2008 Fajniutki Wywal ino te 700-gramowe Larseny, okrutne z nich kowadła i pod górę w błocie słabo idą. Co powymieniałeś póki co? Jak wagowo wygląda?
Sixer Napisano 8 Października 2008 Napisano 8 Października 2008 Najprawdopodobniej wsadze koła z Gianta, wraz z oponami. Zmieniłem tylko sztyce i siodełko. Nie mam pojecia ile waży, ale nie jest strasznie ciężki ale cięższy od Gianta
gerus Napisano 8 Października 2008 Napisano 8 Października 2008 Gumy to UST to lekkie nie sa ale lepsze:D i nie 700 a 680:P Wyjedz w teren a nie przy kominku stoi i sie patrzysz jak w obrazek:D
kopaczus Napisano 8 Października 2008 Autor Napisano 8 Października 2008 Unavailable in cheapo chain stores! Piękny filmik
Sixer Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Fotki z lefciakiem sorki za jakoś, ale moj telefon nie grzeszy jakością.. Oczywiście, w realu wygląda dużo lepiej P.S O wage nie pytajcie
Kubus18 Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Jaka waga ? Z Lefciakiem wygląda dużo lepiej, teraz mi się już bardziej podoba Jak oceniasz jego pracę(może jakieś porównanie)? ile waży? Pozdrawiam
kopaczus Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Napisano 7 Grudnia 2008 No, teraz jakoś to już wygląda Mój Lefty - ten sam model - waży 1614g. Ja poluję teraz na Lefty Speed Carbon SL2, 1150g Kółka to widzę XM819 i DT 370, fajne są ale waga w okolicach 1800g, prawda?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.